Elfik
21:01, 25 sty 2012
Dołączył: 06 lis 2011
Posty: 2057
To wino robiłam już kilkakrotnie, więc zapewniam, że skoro mnie się udaje, to uda się każdemu! Przepis jest z małej ilości, ja zawsze robiłam x3, w 15-litrowym gąsiorku. Ma stać tak długo, dopóki "chodzi". Po czym odczekać do 2 tygodni, zlać i ponownie zotawić w gąsiąrku do wyklarowania.
WINO Z RYŻU
1/2 kg ryżu
3,5 l zimnej, gotowanej wody
1,2 kg cukru
10 dkg rodzynek
2 plastry cytryny
1/2 łyżeczka cynamonu
1 dkg zwykłych drożdży
1 paczka cukru waniliowego
WINO Z RYŻU
1/2 kg ryżu
3,5 l zimnej, gotowanej wody
1,2 kg cukru
10 dkg rodzynek
2 plastry cytryny
1/2 łyżeczka cynamonu
1 dkg zwykłych drożdży
1 paczka cukru waniliowego
____________________
Ela - Puste pole z wysepką kwiatową
Ela - Puste pole z wysepką kwiatową