Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie z różAnką :D 20:36, 30 paź 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Graby FF praktycznie łyse, Fastigiaty lekko żółkną

o proszę to i miedzy grabami tez jest różnica.. fastigiaty i tak bym wolala bo fransy za wąskie są, ja spokojnie na te 4m fastigiat mogłabym sobie pozwolić
Nowocześnie z różAnką :D 20:34, 30 paź 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Z klonów najlepiej trzyma się ściętolistny. Przepięknie się przebarwia. Strzępiastokore w różnym stadium. Mniejszy wybarwiony na czerwono, większy częściowo bez liści. Na klonach Ginnala ostatnie resztki.
Graby zielone, buki żółte. W nienaruszonym stanie atak Grzegorza przetrwał pomarańczowoczerwony ambrowiec.

zanotowane
dzięki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:31, 30 paź 2017

Do góry
Haniu dziekuję Ci za dzielenie się spostrzeżeniami co do drzew wnioski mam narazie takie że graby dłuzej od klonów trzymają ale klony to chyba królowie przebarwienia
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:52, 30 paź 2017

Do góry
Laski śmieje się w robocie do monitora uwielbiam takie historie!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:46, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A gdzie Ty masz śmiałki? pokaż

w przechowalniku, jak zdąże przed mrokiem do domu to zrobię fotkę. tylko ze ścięłam kwiatostany juz bo bałam się inwazji
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:00, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

dokladnie wszystkie te trawy ktore wymienilaś mam i tez będę je wiosna mnożyć na potęgę
ogród znam i trochę zawirował mój swiat nie powiem ciesze się że w podobne klimaty idziemy

A gdzie Ty masz śmiałki? pokaż
Nowocześnie z różAnką :D 21:41, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

dzieki za info
u Ciebie to wogole zlota polska jesień widziałam, normalnie szacun za wizje Asia!
haha kiedyś nawet się wizjerka nazwałam
Nowocześnie z różAnką :D 20:58, 29 paź 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Czytam, że dylematy co do drzew nadal trwają. A już myślałam, że te środkowe rabaty zrobione i klony posadzone. No to dopinguję dalej

akurat klony na środkowe to ja mam i zadołowane poczekaja pewnie do 2019 bo wczesniej ich nie ruszę. mam co robić w 2018 a i eMowi musze dawkować
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:28, 29 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Hi hi ... ale Ty sie aż tak bardzo nie rozpędzaj z tymi rozplenicami bo przecież późno startują ... a śmiałki, trzcinniki, seslerie?
https://www.partero.cz/zahrady-index/#/zahrada-kontrast/ chociaż Ty chyba znasz to na pamięć

dokladnie wszystkie te trawy ktore wymienilaś mam i tez będę je wiosna mnożyć na potęgę
ogród znam i trochę zawirował mój swiat nie powiem ciesze się że w podobne klimaty idziemy
Na zielonej... trawce :) 20:21, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
z żywoplocikami będzie idealnie! ale ty masz nosa, zawsze w punkt trafiasz z radami i u siebie pomysly masz genialne.
albo jestes projektantką albo musisz nam pokazać swój pinterest

Oj kolejny głos na tak - super!

Do projektantki to mi daleko, nawet nie stałam koło takiej co do pinteresta to powinni mi go zablokować - zaczęłam dziś od szukania inspirek do pokoju córki - trafiłam na pięknie ręcznie robione laleczki (które zimową porą zamierzam wykonać), potem poduchy (je także), skończywszy na dywanach wyszywanych z filcu (mam nadzieję, że na nie zapał minie)

a proszę

https://pl.pinterest.com/amurek/
Ogród z rzeźbą 20:21, 29 paź 2017

Do góry
Anula fotki nieziemskie jak zwykle!!

nic się nie tlumacz, mi się wydaje że to forum zanika ..

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:14, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
o własnie a co zdecydowałaś z tą ścieżką z kostki?

Będę prostować
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:14, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

aaaaa no to ok prostowania tego koła sobei nie wyobrażałam

połączenie jest niesamowite, naprawdę graby zapunktowały bardzo!
bo miłośc do rozplenic wybuchła u mnie już w tym roku. jak podzieliłam tą kupioną od Karoli w tym roku a ona dala takiego czadu to stwierdziłam że w 2018 rozplenic bedzie u mnie multum

Hi hi ... ale Ty sie aż tak bardzo nie rozpędzaj z tymi rozplenicami bo przecież późno startują ... a śmiałki, trzcinniki, seslerie?
https://www.partero.cz/zahrady-index/#/zahrada-kontrast/ chociaż Ty chyba znasz to na pamięć
Na zielonej... trawce :) 20:08, 29 paź 2017

Do góry
z żywoplocikami będzie idealnie! ale ty masz nosa, zawsze w punkt trafiasz z radami i u siebie pomysly masz genialne.
albo jestes projektantką albo musisz nam pokazać swój pinterest
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:05, 29 paź 2017

Do góry
o własnie a co zdecydowałaś z tą ścieżką z kostki?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:04, 29 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

No nie że fajna ta rozplenica z żóltymi grabami?
Wszędzie linie proste ... plus koło czyli geometrycznie

aaaaa no to ok prostowania tego koła sobei nie wyobrażałam

połączenie jest niesamowite, naprawdę graby zapunktowały bardzo!
bo miłośc do rozplenic wybuchła u mnie już w tym roku. jak podzieliłam tą kupioną od Karoli w tym roku a ona dala takiego czadu to stwierdziłam że w 2018 rozplenic bedzie u mnie multum
Nowocześnie z różAnką :D 19:57, 29 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Graby maja jeszcze liscie i to bardziej zielone niż żółte.

dzieki za info
u Ciebie to wogole zlota polska jesień widziałam, normalnie szacun za wizje Asia!
Nowocześnie z różAnką :D 19:55, 29 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Pewnie, że zaglądam choć nie zawsze zostawiam ślad

Co do doorenbosów to moje zielone nadal, znaczy od kilku zmieniają ciut kolor... trochę liści przez Grzegorza zgubiły

hej
zapisuje plusa przy doorenbosach

p.s. gardło wyleczone, na szczęście to "tylko" angina była. za to z karkiem mam od miesiąca problemy..łozko nowe kupowalismy i materac. twardy wybralam niby z jakąś pianką dopasowujaca się do wagi a teraz ciężko się przestawić na taką twardość, masakra :/
Nowocześnie z różAnką :D 19:52, 29 paź 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
U mnie graby też jeszcze trzymają liście. Z klonów to mam tylko Globossum i ten przez te wichury już z 2/3 zgubił, a ładne są wybarwione.

graby mają plusa za to trzymanie napewno

korcą mnie klony, Globossum moze troche nie w moich klimatach ale ich wybarwienie jest chyba jedno z piękniejszych. tylko czy trzyma? nie kojarzysz jak to w poprzednich latach bylo? bo ten rok napewno jest wyjątkowo wietrzny więc też nie moze być odnosnikiem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:48, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
normalnie czytasz w moich myslach analizuję sobie dzisiaj trzymanie lisci przez drzewa i zastanawialam sie jak to u graba wyglada. a tu proszę juz wiem
niesamowite połączenie grabów i rozplenic!!! hit!!!

czytam ze linie prostę będą u Ciebie, super. moje klimaty
a co z kołem przy ściance wodnej?

No nie że fajna ta rozplenica z żóltymi grabami?
Wszędzie linie proste ... plus koło czyli geometrycznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies