Aniu, dzięki za info o wiązówce, muszę podejrzeć, czy się rozmnaża, bo mam na nią pomysł. a Elmshorn może gdzieś wcisnę, ale jeszcze nie teraz. Bylinowe mają to do siebie, jak sama wiesz najlepiej, że się niebezpiecznie szybko rozrastają...
dla Ciebie widoczek
teraz masakra w kuli bukszpanowej jaką zrobił mi miskant. Nieduży Rotfeder. Znalazł nowy dom
(zdjęcia kiepskie. Z telefonu)
Ta dziura ma prawie 80cm wysokości i ponad 40, miejscami 60cm szerokości. Sporo gałązek musiałam wyciąć. Nie mam jak zrobić lepszego ujęcia
A jak duża to dziura jest to sobie proszę wyobrazić... posiadaczką dziury jest najwyższa kula, ok. 110-120cm wysokości
Małgosiu, jesteś dobrą duszyczką mego wątku
Dla Ciebie Leoś, wiem, że go lubisz ewsyg - ha, ha, coś w tym jest, bo zdarza mi się czasami powyzywać, że ją ( roślinę ) wyrzucę, wykopię, albo zachwycam się głośno Mam tę możliwość, bo z reguły zawsze sama jestem w ogrodzie
Dla Ciebie Parky, absolutnie cudowna w tej chwili, trzeci rok u mnie
Izo, nie wiem, co napisać, trzeba było dużo cierpliwości, by przeczytać to wszystko sama rzadko wracam do swego wątku, nieustający brak czasu i inne zajęcia, no chyba że czegoś szukam. Różyczka to Petticoat, młode sadzonki z jesieni, różnie wystartowały. Info będzie
Mam mały dylemat
Wczoraj wywaliłam kilka wrzosów, które nie przezimowały. Przesadzałam jesienią, pewnie nie zdążyły się ukorzenić. Zostało parę krzaczków, które są takie sobie i zastanawiam się, czy ich też nie usunąć, żeby zrobić miejsce na ...róże.
Uprzejmie proszę o poradę/opinie osoby (najlepiej obiektywne i nie zainfekowane różyczką)- czy dokupić wrzosów, czy raczej przeznaczyć to miejsce na róże.
...mam już jedną w koszyku
Dalej po prawej w stronę domku ogrodnika są ładne i zdrowe wrzosy oraz róża Novalis.