Staś. Właściciel bajkowego ogrodu
Rench - wątek RRR Różane rozmaitości Renaty
Madziarzeszów - Mój mały skrawek ziemi
Gocha - Kolorowy ogród do kapitalnego remontu
Marek - Średniowieczny ogród
Danusia - Sosnowo
Danusia - koleżanka Marioli
Dół
Aldona - Lek na całe zło czyli mój ogród
Mała Mi
Viva - Najwspanialszy polski ogród bylinowy czyli Kolorowy ogród na piasku
Dorotka
Mariola/Pani przyroda - Dwa ogrody
I dziewczyna wielu imion i pseudonimów Beatka/Motylek/Butterfly i "bufetowa" - Marzenia i plany vs. rzeczywistość
Bardzo doborowe towarzystwo Zestaw przesympatycznych osób... i bardzo się cieszę, że Ciebie mogę również zaliczyć do tego zestawu
Moi drodzy mam pytanie co myślicie o tej wiacie ??
Kilka dni temu popatrzyłam na całość i stwierdziłam, ze na tak małym terenie jest za dużo budynków i budek, daszków itd. Pomyślałam, że rozbierzemy ten kojec dla psów i w tym miejscu śmiało mógłby powstać kącik grillowy.
Psy w kojcu zamykane są tylko na chwile, w razie "W" więc śmiało mogą mieć ten mniejszy.
Pytanie czy pergola miałaby stanąć na całości czy ograniczyć się do wcześniej zaplanowanego miejsca czyli do drzwi ? Cyprysy oczywiście zrobiłyby stąd wypad.
Liczę na Was
PS. nie paczymy na wieniec na drzwiach ........ to nieudany wytwór - do poprawki
Beatko, jest to duży problem, trzeba się sporo napocić , żeby wyglądało to w miarę estetycznie. Mam trochę metalowych podpórek , ale są stosunkowo drogie i niekoniecznie praktyczne, wiec dodatkowo używam różnego rodzaju patyczków i zielone linki. Jak na razie najbardzie estetycznym sposobem jest wbicie w środek krzaka zielonego patyka odpowedniej wysokości i jak się pojawią kwiaty robię coś na kształt sznurkowej pajęczyny w środku - na zewnątrz krzak wygląda naturalnie.
Patyczki już w większości wbite, będę sznurować jak się rozwiną kwiaty
Ewo czy Twoje zebrinusy są też "dwojakopaskowe"? Bo widzę,że też są paski podłużne na jednych żdźbłach i poprzeczne na innych.U mnie podobnie i nie wiem czy to tak ma być czy po prostu następuje jakaś mutacja bo pasków podłużnych u mnie więcej jak tych poprzecznych z czego zebrinusy słyną.
Asia,
uwielbiam takie zielone chodniki i przejścia. Super to wygląda. I wogóle jak wszystko Ci porosło
Szukałam ostatnio zdjęć jakiejś roślinki w grafice googla, wyrzuciło mi blog ogrodowy, od razu poznałam...