Gosiu, mam nadzieję, że stipa coś ruszy Obsypałam ją korą, bo sobie myślę, że jak deszcz popada i ją wgniecie w ziemię, to się już nie podniesie A na jeżówki czekam, czekam A dla Ciebie lariski dzisiejsze
i teraz jedzonko ale tylko częśc bo reszta za szybko zniknęła
Było bardzo miło i niezwykle pysznie pysznie , dziękuje.Dodam jeszcze ze doliczylismy się 99 róz wiec jak widac nie wszystkie są na zdjeciach choc wszystkie kwitły.
Jeśli chodzi o rozmiar działki,, to czasem mi się chce śmiać, a czasem płakać, jak pomyślę, jakim cudem to ogarnę Ale, jak to Paula mówi, małymi kroczkami.. do celu Fotki poniżej, bynajmniej nie archiwalne, tylko dzisiejsze!! Część ziemi jeszcze do rozplantowania. Jak widać, pracy mi nie zabraknie
Na tej powyżej widać na samym dole łebki jeżówek, a w oddali szmaragdy. To cała szerokość mojej działki.
A tutaj ma powstać lasek brzozowy
Jak mnie wcześniej robale i inne brzydactwa nie wykończą
Cześć,
chciałam Wam przedstawić mój mały (60m2) ogródek i podpytać o kilka kwestii związanych z pielegnacją. Zalozylam go w tym roku po przeprowadzce do nowego mieszkania. Znajduje się on po stronie północnej wiec szukałam głównie roślin do cienia, ale teraz w czerwcu widze ze nie jest tak źle i przez wiekszość dnia ogródek jest oświetlony. Kolejną sprawą na jaką zwracałam uwage był dobór roślin do kiepskiej gleby i bezpiecznych dla malego dziecka (nie trujacych). Dodatkowo unikalam roslin przyciagających zbyt duzo owadów ponieważ mam alergie na ukąszenia a jak to jest z corka jeszcze nie wiem. Tak wiec ograniczen bylo bardzo duzo. Kolejna sprawa bylo to ze chcialam zobaczyc efekt jak najszybciej i zebym mogla z niego jak najszybciej korzystac wiec zdecydowalam sie na trawnik z rolki. Pokazuje projekt ogrodka.
trochę różyczek pierwszy sezon u mnie-sadzone późną wiosną
okrywowa Swany zaczyna kwitnąć
ta również okrywowa ale NN w botaniku powiedzieli, że teraz nie pisze się na etykietach nazw, nie wiem dlaczego? Kupiłam tam jeszcze piekne parkowe ale jeszcze nie kwitną jak pokaże się kwiat poproszę o identyfikację
ta z Lidla na pniu NN miała być biała ale taka też mi się podoba
te na pniu NN czwarty sezon u mnie lecz przez dwa w donicy, a dwa ostatnie w gruncie i dopiero teraz pokazały swoje piękno