to szersza perspektywa. kwadratowa rabta będzie wysypana żwirem reszta korą. Kółko to miejsce na ognisko.
Trochę linie nmi nie wyszły
Rabaty są mniej więcej 3x3m. Na rabacie po prawo tej pustej na razie żwirowej planowałam bukszpany z żurawką ale teraz to już sama nie wiem. Trochę mnie to ubodło.
Siedzę na ogrodowisku już jakiś czas. Może nie mam zdolności do projektowania ogródu ale chyba nie wszycsy mają. Ale się staram. Na prawdę dużo czasu tu spędzam żeby się czegoś nauczyć
ta viva tak jest właśnie śliczna cały rok tu masz foto ze stycznia 2015
mnie się ywdaje że jednak jesli chodzi o kwiaty to nei sa aż takie mocno ciemne sa to są spore w trakcie kwitnenia
To samo dotyczy rabatki z firletkami - w zeszłym roku zrobiłam tu rewoltę i to najmłodsza rabata
Tak wyglądała w 2014
a tak teraz
i jeszcze tu 2014
2015
Dziś znów 10 worków kory wchłonął mój ogród. Wysypałam rabatę hortesjową prawie w całości. Doszłam od hortek do rozchodników. Na razie nie idę dalej, bo jeszcze tam jest trochę roboty koparkowej, więc się za bardzo na ogród nie wychylam. Pissardi póki co żywe. Uff..
I zbliżenia hortek, dla zainteresowanych koleżanek
Pomiędzy hortkami uważny obserwator dostrzeże werbenki. Otrzymane od Danusi i posiane ROK TEMU (!!!), przetrzymane w piwnicy przez całą zimę jako maluszki, wreszcie ruszyły. Sama siebie podziwiam, że miałam do nich tyle cierpliwości
dałam odpowiedż na ten post u innej osoby(też chodziło o ławeczkę))obsadż tyły ławeczki wysokimi trawami..wtedy zakryją ogrodzenie.Tylko nie na całej długości..skupione np.z lewej a obok hortensje a iglaki mozna przenieść w inne miejsce..