O matko!!!! coś niesamowitego! tez pytam, jak Ania, co ty dajesz, u mnie w tym roku mizeroty totalne, chyba mnie nie lubią!
Cudnie Gosiu u ciebie, taka kipiąca roślinna bogatość!
Po deszczu bez problemu usuniesz, obojętnie co to jest u mnie tak się sieją wiązy, w tysiącach, też robota upierdliwa, a na dodatek ostatnio posiałam najlepsze widełki do plewienia, bo ogród mam cały zachwaszczony, najgorzej, że chwaśnica ruszyła!
No i buksy miodzio jak planujesz takie małe czy pozwolisz im urosnąć ? bo widziałam już różne wielkości i wiem że trudno zachować chcianą wielkość ale fajnie wyglądają małe
Małgosiu, aleś nazbierała róż, same cudowne ale jak słusznie zauważasz, oprócz róż też masz pełno piękności
Wiciokrzewy masz akurat mocno pachnące, u mnie znowu będzie zmiana ich miejscówki rozwalam cały ogród... znowu...mi się nie podoba
Jestem oczarowana nasadzeniami doniczkowymi, ależ to lekkie i aż smakowicie to wygląda
a z okazji 18 urodzin, tez kwiatek się należy
Kasiu nie znamtego środka do zakwaszania Instal, w internecie tez go nie znalazłam . Ja powiem tak , na zdjeciu wcale tak żle nie wyglada ale zeby nie było powrotu do złego wyglądu to ja bym go na początku września wykopała dokad jeszcze nie jest wielki , przygotowała porzadne podłoze i posadziła na nowo. On rośnie duży i jeśli za kilka lat okaze sie że choruje to kłopot bedzie wielki a teraz mozna bez problemu przygotowac mu dobre podłoże i nie martwic sie przyszłoscią.Ziemia zmieszana z kwsnym polskim torfem pól na pól i dosc rozległe stanowisko bo rośnie szeroko i bedziesz miec pewnosc ze wystarczy o niego dbac tylko na bieżąco. To ze źle wygladał świadczy ze nie miał dobrego podłoża a to jest podstawa i zakwaszanie ziemi nie ma sensu jesli tam ziemia jest nie taka jak powinna. Pewnie że po jakims czasie tez sie bedzie wyjaławiac ale wtedy juz nawozy wystarcza , wiec moja rada posadz od nowa.Pamietaj o tym że nie mozna posadzic głębiej niż rósł , nie dawaj w pierwszym roku żadnych nawozów i podlewaj .Co do magicznej siły ja ją stosowałam tylko raz , nie podobała mi sie , rośliny nie poprawily wyglądu, wole nawozy do rh firmy Agrecol lub Florovit.