Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Puszczykowie 23:38, 24 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Dziewczyny dla Was fotki sprzed chwili kilka razy startowałam, bo dziś co chwilę leje

pod grujecznkami w pierwszej linii przywrotniki, za nimi szałwie i na końcu jarzmianki oraz miskant ML, kory póki co brak, więc deszcz bryzga na roślinki

rdest Darjeeling Red powoli pochłania trzmieliny
ale jest cudny, na razie jeszcze go nie ograniczam

Witam Asiu, wspaniałe rabaty
Gdzie kupiłaś ten rdest Darjeeling Red ? Świetnie on wygląda. Właśnie tworzę u siebie nową rabatę i by bardzo mi pasował na jej obrzeża.
Mirkowy ogród (początki) 23:37, 24 cze 2015

Do góry
inag napisał(a)
Wczoraj cały dzień u mnie padało więc obiecana fotka dopiero dziś
Jak zobaczysz to usunę.
Nie usuwaj proszę .Możemy się wymienić kolorami dzwonków jeśli chceszU nas dziś był bez deszczowy dzień słoneczko świeciło Ł
Ogród Mirelli 23:37, 24 cze 2015

Do góry
I trochę kwitnących

Działka wkoło Lubczyka :) 23:36, 24 cze 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
I makowa plama

eM się ze mnie śmiał jak zachwycałam się takimi widokami w naszej okolicy...

przetwory też planuję... jutro zaczynam od czerwonej porzeczki i może truskawek...
Ogród z tatarakiem w tle 23:36, 24 cze 2015

Do góry
Szukam taniej, fajnej ławki do ogrodu. Najlepiej do 200 zł.
Może macie jakies namiary?

Chodzi mi o coś w ten desen:

Rododendronowy ogród II. 23:35, 24 cze 2015

Do góry
Bogdziu,serdecznie dziękuję za odpowiedz.Przesyłam kolejne zdjęcia abyś zobaczyła w jakich warunkach rośnie mój rododendron.- nova zembla.Nie był on przez nas sadzony,ponieważ w maju 4 lata temu odkupilismy ogródek już zagospodarowany.Nie miałam żadnej wiedzy o rododendronach ,ale ten wygladał tak marnie(jakies trzy gałązeczki z bladymi.prawie żółtymi liśćmi-zero kwiatów),że postanowiłam o niego zawalczyć.Kupiliśmy z mężem nawóz do R-magiczna siła ...nawet trochę ożył,zawiązał pączki,wiec się ucieszyłam że następnej wiosny zakwitnie i poznam kolor i nazwę R.Przyszła wiosna ale okazało się że wypuscił tylko liście.Nie dawalo mi to spokoju,walczyłam nadal,szperałam w internecie i zalazłam tu u Was na forum że aby roslina pobierała i mogła korzystać z nawozu musi miec odpowiednio kwaśną glebę.Zakupiliśmy więc przez internet Instal... no i latem już moża bylo zauważyć pąki kwiatowe i oczywiście liścienne.Zaszłego roku pokazał 5 kwiatów...A w tym roku juz 12!!!Walka sie opłaciła.ale właśnie ok20 czerwca jak oberwalismy przekwitłe kwiaty ,pokazały sie te plamy na liściach...Może faktycznie jakis bląd przy nawozeniu?tu moje kolejne pytanie?Czy Instal ten do zakwaszania podloża traktować również jako dawke nawozu czy -nie??Czy tę magiczną siłę stosować co 2 tygodnie ?Czy może lepiej dolistnie co tydzień...boję się teraz znowu nie przedobrzyć w tym jego ratowaniu...wiec proszę o radę co do nawożenia bo Twoje doświadczenie i wiedza jest bezcenna!Jeszcze raz dziekuję za poświęcony mi czas....Przepraszam że "zamęczyłam"historią mojego RR...Z pozdrowieniami-kasia
Ogród z tatarakiem w tle 23:33, 24 cze 2015

Do góry

Kasiu
Pięknie u Ciebie jest z tymi różami
Ja tez tak chcę

PS Jaka szeroka jest ta rabata różana?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:31, 24 cze 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Moje kulki też nie obcięte cały czas w niedoczasie.

A poniżej dla Ciebie moja Genie

Buziaki
Ogród prawie romantyczny 23:30, 24 cze 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Zaczynają kwitnąć tawułki

Witam serdecznie
jak pięknie kwitną Tobie tawułki!. Ja też z wielkopolski i moje dopiero pąki mają. Jakiś opóźniony klimat w moim ogrodzie Ale chociaż moge nacieszyć oko Twoimi tawułkami
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:27, 24 cze 2015

Do góry
Z ogrodniczym pozdrowieniem!
Ogród Mirelli 23:27, 24 cze 2015

Do góry
Gosiu, a to moje klony palmowe, zobacz na listki - co radzisz?
A czy dobra była moja koncepcja, żeby posadzić te klony blizko siebie, rosną jeden obok drugiego. Chciałam, żeby było dużo tej czerwieni, ten mały miał zakrywać łodygę dużego - widać to dokładnie na ostatnim zdjęciu. Czy one nie będą sobie przeszkadzały rosnąć? Teraz już sama nie wiem co o tym myśleć.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:25, 24 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
O Wow!!!!
Cudownie!

ta sama róża w różnym stadium - Charle Austin

Ogród Mirelli 23:25, 24 cze 2015

Do góry
Zdjęcia dla Gosi z Igiełkowego

Gosiu masz taki świerk? Co to za odmiana?

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:24, 24 cze 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

(...)

Rabatce leśnej

Kasiu to co teraz napiszę może wydawać się zabawne, może absurdalne, ale to najprawdziwsza prawda... u Ciebie na ta rabatka jest bardziej leśna niż każda w moim lesie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:23, 24 cze 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Ależ cudnie, a te biedaki na taczce mimo że już skończyły u ciebie żywot wyglądają bajecznie ulotne piękności

nooo ulotne niestety

Constance Spry - ostatni kwiat bo nie powtarza kwitnienia

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:19, 24 cze 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Dziękuje że podsunęłaś mi pomysł z różami na początku mojej przygody , już mi teraz cudnie kwitną, na razie tylko białe

To i ja się cieszę, widziałam, śliczne
różane klimaty są wyjątkowe

moja Grace

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:17, 24 cze 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Nad wodą...

(...)

Oczko wygląda jak naturalna sadzawka...
Miło było pospacerować po Twoim ogrodzie
Kanciki robione przez znajomego nadal pięknie się trzymają, bo przecież nie poprawiałaś chyba???
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:17, 24 cze 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ pięknie wszystko rośnie, a jakie zadbane.

dziękuję za komentarz zadbane, jutro idę na dłużej do ogrodu
ciąć, ciąć, ciąć, podlewać, sprzątać po poprzednim cięciu, może nawet coś przesadzić
no i chłonąć ten czerwiec

Ogród wśród pól i wiatrów 23:16, 24 cze 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A przy pissardi to widać te vanilki? To Twoje chyba większe od mojej Ślicznie u Ciebie. Co do pogody, to u mnie dziś nawet znośnie było, ale nie za bogato jeżeli chodzi o temperaturę i słońce.

Aniu, vanilki są po lewej od pissardi. Zabrakło mi kory, przez to słabo je widać. Do soboty uzupełnię. Podlałam je dziś solidnie, bo sucho jest. Ogólnie wszystkie mają pączki, ale nie są jakieś wielkie. Nie przejmuje się tym, za rok mają być ładne Teraz mają się tylko przyjąć i wzmocnić, by za rok wyglądać tak, jak dziś limki:

Rozpoznawanie chorób i szkodników 23:15, 24 cze 2015

Do góry
Witam, bardzo proszę o pomoc odnośnie co takiego zaatakowało moją fasolę?
Na końcach roślin pojawiły się pomarszczone liście i kwiatostany. Czy da się ją uratować? Czy mogę spodziewać się jeszcze jakiś plonów?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies