Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród wśród pól i wiatrów 22:38, 24 cze 2015

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Jolu dziękuję za info o "gołej ziemi" pod kamyczki. Też tak planuję ale chciałam się upewnić u znawcy tematu U Ciebie jest tak pięknie! Do mojego wątku wrócę, ale nie mam jeszcze ściągniętych zdjęć i w zasadzie nie ma co pokazywać.Nawet trawa marnie rośnie....Za mało mam czasu przy moim maleństwie na ogród...A szkoda

Oj, ja znawcą nie jestem w tej materii. Długo miałam wielkie opory przed sypaniem żwirku na gołą ziemię. Trochę się przełamałam po podsypaniu kul bukszpanowych żwirem. Jak to mówią, najtrudniejszy pierwszy raz. Dla Ciebie rabatki w żwirku a dla maleństwa całuski

Tak, teraz będę przynudzać lawendowo Ale lubię sobie potem zerknąć wstecz, jak się ogród zmienia...
To tu... 22:38, 24 cze 2015

Do góry
I różności z ambrowcowej...
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:37, 24 cze 2015

Do góry
Przy tarasie też są róże, jeszcze marne bo to pierwszy dla nich sezon Koryto tymczasowe bo będzie obudowane kamieniem .
Sama je zrobiłam

Tak naprawdę to z żadnej rabaty nie jestem do końca zadowolona ,każdej cos brakuje A to lawenda do bani ,za wysokie róże ,zbyt wybujałe ostrózki, nie te trawki itd Maruda jestem ,wiem ale chciałabym mieć ukończoną choć jedną rabatę usiąśc na schodach i powiedzieć sobie .O tak, teraz jest pięknie.Nie powiem ,bo nie jest

Moja codzienność - ogród Oli 22:35, 24 cze 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

moje ciężko potforami nazwać ale ładnie przyrastają

ogrodowa gliniasta z piaskiem przekopana plus czarna z worka

graziella ma już kwiatka?
nie za wcześnie?

moje ML maja taką samą glebę
może więcej piasku, bo pod lawendę szykowałam
rosną dobrze
zmężniały czterokrotnie
Mój mały ogródek 22:35, 24 cze 2015

Do góry

Na widok tego zdjęcia,aż dreszcze po mnie przeleciały
Kocham i uwielbiam lilie
A malwe afrykańską widzę po raz pierwszy i bardzo mi się podoba
Rozpoznawanie chwastów 22:34, 24 cze 2015

Do góry
Zastanawiałem się czy wrzucić to do chwastów czy bylin - ale dla mnie funkcjonalnie to jednak chwast. Teren torfowy - lekko podmokły. Trawa rośnie w kępach do około 1.2m wysokości. Jeżeli taka kępa jest duża, to dokoła kępy przy niej już nic nie rośnie. Ścięta odrasta bardzo szybko.

Sam iść jest sztywny, niemal okrągły w przekroju, spiczasty, w środku ma "wypełnienie" z białej materii przypominającej gąbkę. Kilkanaście cm od szczytu są te kwiaty(?) widoczne na zbliżeniu. Korzenie rośliny są zwykle dosyć krótkie, drobne, silnie pokręcone i splątane z innymi.

Mimo, że jest ładna - to chciałbym ją usunąć z większości posesji bo nie rośnie tam gdzie chcę. Jak ją najłatwiej usunąć i jak się nazywa?
Moja bajka 22:34, 24 cze 2015

Do góry

kupiona w zeszłym roku za5zł rozplenica japońska w tym rou wygląda tak

moja mała horcia

ta Limelight w zeszłym roku była dużo niższa od ML, a teraz jest już śliczna i duża
To tu... 22:30, 24 cze 2015

Do góry
Hortensja ogrodowa powoli kończy żywot.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:30, 24 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Miłego dnia.. muszę wracać do pracy..

Powiększam szafirkową rzeczkę .. dzielić czy dokupić???? Da się podzielić... ma ktoś doświadczenie..
Z firletką ładnie gra.. i z krzewuszką Monet też

jak dla mnie świetnie...
miałam posadzić kocimiętkę przed firletką, ale Twoja zestawienie lepsze

z tyłu perovskia?
Ogród wśród pól i wiatrów 22:30, 24 cze 2015

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)
W takim razie nie mogę się doczekać nowych zdjęć. Wstyd się przyznać, ale gdyby nie ogrodowisko i Wasze ogrody, to nigdy bym nie odkryła jeżówek czy innych skarbów. Teraz staram się choć troszkę wkomponować rośliny typowo ogrodowiskowe w to co już mam. Do zobaczenia później, buziaki

E tam, żadem wstyd Ja też wiele roślin odkryłam dzięki O., np. hortensje. Wcześniej znałam tylko bukietowe, a teraz nie wyobrażam sobie nie mieć ogrodowych. Na jeżówki też zwróciłam większą uwagę, oglądając tutaj przepiękne aranżacje z nimi w roli głównej Ale cóż, tak jak wyżej pisałam, jeżówki również jakieś wycofane, niby już ..już.., ale kwiatów wciąż brak.

Niektóre sięgają mi prawie do pasa, np te na ostatnim zdjęciu, białe, ubiegłoroczne. A inne są malutkie i sięgają do kostki Na przykład ta z tyłu z trzeciego zdjęcia Heh, śmieszne te jeżówki. Czekam na nie niecierpliwie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:29, 24 cze 2015

Do góry

Jaśminowiec

mój nie kwitnie;(( myślę,że to przez brak światła..słabe miejsce wybrałam a na dodatek mszyce..

Moja "przyziemna" :) pasja 22:23, 24 cze 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Zdążą. Ja dostałam od Małej Mi niewielkie siewki 1 sierpnia i zdążyły zakwitnąć wiec masz to jak w banku

racja z ciekawości sprawdziłam i takie maluchy pikowałam 4 lipca zeszłego roku i zakwitły ładnie

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:23, 24 cze 2015

Do góry
iwka napisał(a)
pokażę Wam moją dzisiejszą przesyłkę, normalnie w szoku jestem kupiłam 5 kosmosów i 10 trzcinników KF. Trzcinniki duże się wyprzedały więc zgodziłam się na młodziutkie sadzonki za śmieszne pieniądze, kosmosy też duże, już kwitnące tylko z wrażenia zdjęcia im nie zrobiłam

a skad przesyłka ?
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:23, 24 cze 2015

Do góry
Dobra już, już tylko bez chichów, bo ja naprawdę jestem zła na siebie
było

jest

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:22, 24 cze 2015

Do góry
Na początek moje róże ,nie wszystkie jeszcze kwitną ale coś już jest

Jesienią muszę niektóre przesadzić bo zasłoniły mi prawie w całości okno.Czym mocniej tnę tym szybciej rosną Będzie zmiana, szukam dobrych odmian

Za tą angielką nie przepadam ,ale ta po prawej stronie jest sliczna jeszcze w pąkach niestety .

To tu... 22:20, 24 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Złam łodyżkę i sprawdź czy są żółte końcówki. Jeżeli tak to jest chwast. Powiem Ci, że mi to nie wygląda na orliki, a może się myle.

Kasya napisał(a)

tak wygladaja orliki, to obok to chwast, tez mialam watpliwosci

Dziękuję dziewczyny!

Ok. Czyli wygląda na to, że jutro pielenie. Jeszcze sprawdzę sposobem Doni ale coś czuję, że to jednak chwaściska. Dziwne bo takich nigdzie indziej nie mam. To się chwastami pochwaliłam.
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:20, 24 cze 2015

Do góry
pokażę Wam moją dzisiejszą przesyłkę, normalnie w szoku jestem kupiłam 5 kosmosów i 10 trzcinników KF. Trzcinniki duże się wyprzedały więc zgodziłam się na młodziutkie sadzonki za śmieszne pieniądze, kosmosy też duże, już kwitnące tylko z wrażenia zdjęcia im nie zrobiłam
Moja "przyziemna" :) pasja 22:19, 24 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jagoda jaką wysokość ma i Ciebie Hameln bez piórek? Czy tak późno startuje jak wszystkie ine rozplenice?

Aktualnie, ta największa "masa" kępy to ok 45cm, nie podaję wysokości z tymi wystającymi źdźbłami, tylko wymiar, gdzie trawa jest gęsta. Wiesz na pewno, co mam na myśli . U mnie na stanowisku nasłonecznionym przez cały dzień wcale tak późno nie startuje.

29 kwietnia

13 maja

U Ciebie będzie ładna szybciej .

Pisałam wcześniej - po wyprostowaniu zwisających listków, okazało się, że mają po 120cm .
Ogródek Anity 22:18, 24 cze 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)

o matko, ty chyba na rowerze musisz objezdzac swoją posiadlosc

a kto to wszystko kosi i pieli ?

no tutaj to strasznie duzy tenren widze
To tu... 22:18, 24 cze 2015

Do góry
Szałwia omączona dalej cieszy, jeżówki białe zaraz cieszyć będą. Jedna z 3 hortensji Sundae Fraise opączkowana jak goopia. Pozostałe jeszcze się zastanawiają, więc na fotę nie zasłużyły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies