Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Ewy 23:21, 23 cze 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Dobrze że zajrzałaś bo to ostatnie podrygi piwonii Po wczorajszej ulewie zbite kwiaty leżą na rabatach. Deszcz był potrzebny ale piwonii szkoda.

O matko! Aż westchnęłam. Z nadzieją, że może w przyszłym roku moje też tak zakwitną.
Wspaniały widok.
Tu ma być ogród :) 23:18, 23 cze 2015

Do góry
maj 2014, 20 cm kory jest tak

czerwiec 2015
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:17, 23 cze 2015

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 23:16, 23 cze 2015

Do góry
Lawenda kwitnie, jeszcze nie do końca intensywnie

(trzmieliny nie przycięte, bo ciągle mokro!)

I kolejne fazy cyklu rozwojowego podejrzanych jeżów Widzę róż!

Podwórkowa rehabilitacja 23:16, 23 cze 2015

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Reniu, ja też mam nową tawułkę, swoją pierwszą, Tak bez przekonania ją kupiłam ale jak teraz popatrzyłam na Twoją białą to się cieszę. Popieram koleżanki, zdjęcia piękne. Dusza piękna
Buziaki

Aniu, super że znów jesteś aż się zarumieniłam od tych komplementów Dziękuję
W tym roku oszalałam na punkcie tawułek, rośliny bez wad- tak myślę a czas pokaże czy mam rację
Hosta dla Ciebie

Ogrodowe skarby 23:16, 23 cze 2015

Do góry
Nareszcie doczekałam się nowych zdjęć. Twój ogród to miód na me złaknione serce
Zapisałam całą masę zdjęć w moich ogrodowych inspiracjach
Placyk śliczny, bardzo romantyczny.
I powaliły mnie te wspaniałe powojniki, wiesz może jak się zwą te piękności?
Pozdrawiam Kochana, gdyby nie odległość, codziennie siedziałabym w Twoim ogrodzie i napawała się tymi wspaniałymi widokami.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:14, 23 cze 2015

Do góry

Hortensje pokazują co potrafią.
Jestem w polu 23:13, 23 cze 2015

Do góry
a to moje przedszkolaki (mówię o żurawkach), takie maluszki, a już kwitną (kochane moje)

w tym roku musiałam je wykopać i podzielić. Oczywiście przy okazji odkryłam opuchlaki Żurawki przeszły kwarantannę, ale opuchlaki niestety są w innym miejscu. Walczę z tymi cholerami i końca nie widać buuuu
Leśne Wzgórze 23:12, 23 cze 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

No fajne są te sosenki

Jaśminowiec pięknie pachnie, ale bzyszków jak na lekarstwo

Śliczny ten pełny jaśminowiec. Jak się sprawuje? Ja mam ten zwyczajny i bardzo łapie mszyce.
Ogród w budowie - nieustającej 23:09, 23 cze 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Gabrysiu, istne szaleństwo barw i odmian. Żółte rabaty z żeleźniakiem robią wrażenie, a ilość białego ostrogowca imponująca, że o rózach nie wspomnę.
)

Basiu, ostrogowiec masz zaklepany.

Bogdzia napisał(a)
Nie wiem czy widzialas w ostatnia sobotę był w tv ogród Kasi B, w audycji ,,Ogród po polsku".
Powiem szczerze zachwyciła mnie żółta rabata ale denerwuje mnie ten ,,Ogród w budowie" jakiej budowie? Masz juz piękny dojrzaly ogród i jesli nawet nie zmienisz nazwy watku to chociaz nie pisz w postach: teraz zdjecia z ogrodu w budowie. Takiej budowy całe forum może pozazdroscic a co mają pisac ci co mają po dwa krzaczki i kupkę kamieni ?--no to Cię ochrzaniłamBuziaki.

Widziałam program 'w internetach". Trochę krótki ten program.

Ochrzan biorę na klatę

A ci co oglądają mój ogród i mają na razie dwa krzaczki i kupkę kamieni, mogą sobie myśleć tak jak ja kiedyś, że na pewno też im urośnie.
No i część urosła, a część padła nieodwracalnie.

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia.... ogród to twór nieskończony

Wszytko obejrzałam, z braku czasu nie komentuje, ale jest super..

Pola lnu wieki nie widziałam.. o gryce nie wspominam..bo tez nie..

Piękne kfiotki

Super wycieczka do Normandii

OGRÓD POLSKI...... nie mamy czego się wstydzić

Polski, polski jest.
Pola lnu widziałam po raz pierwszy, chyba dlatego że len krótko kwitnie. Za to jak jechałam parę dni temu samochodem, na A4 tuż przed bramkami w Mysłowicach jest niewielkie pole obsiane fioletową facelią, też cudne.

Kuklik napisał(a)
Obejrzałam wszystko (akurat przerwa w pracy), cudownie.....
Buziaki
Wycieczki zazdroszczę

Odwzajemniam uściski, wycieczka była świetna pod każdym względem.

popcorn napisał(a)
Wow jakie róże! Francja.. wrzuć więcej fotek spiralki do pomidorów mam i ja, ale pomidorki nie w rzędzie, to się nie da usztywnić konstrukcji :/

Francja będzie trochę później.
Spiralki do pomidorów kupiłam rok temu na próbę i o nich zapomniałam, leżały porzucone pod wiatą. Na szczęście mąż przejął sprawy w swoje ręce. Lepiej to teraz wygląda niż paliki i konstrukcja jest sztywna, zobaczymy jak się spisze.

Joku napisał(a)
Na relację z podróży po francuskich ogrodach już się zapisuję. Zdjęcia z ogrodu obejrzałam na bezdechu, takie piękne. Zauroczyła mnie żółta rabata. I tu mam pytanie odnośnie żeleźniaka. Czy ta odmiana szybko przekwita? Mam różową, jest piękna przez mniej więcej tydzień. A potem pozostają owocostany. Też może ładne, ale wolałabym żeby trochę dłużej cieszyła oko. I jeszcze pytanie odnośnie Kosmosów. Gdzieś czytałam że dają odrosty na odległość. Zauważyłaś coś takiego u swoich róż?
I na koniec detale. Piękne nowości. Zwłaszcza to coś do ograniczania węża na zakrętach .

Żeleźniak jest żółty przez dwa - trzy tygodnie, ale wcześniej przez dwa tygodnie tworzy swoje piękne kwiaatostany i jest wtedy zielony. Po przekwitnięciu też jest ozdobny. Poza tym pędy są sztywne i nie trzeba ich niczym podpierać. Wiem, że ten różowy jest wiotki.
Róże Kosmos posadziłam jesienią w zeszłym roku, więc są młode i nie wiem jak to jest z odrostami. Zależy mi żeby szeroko się rozrosły, bo stanowią najniższe piętro pod wyższymi krzewami innych róż.
"Cosie" do węża nabyłam od razu dwa. Bo zawsze mnie wkurzało to przeciąganie wężzem po roślinach i nawet chciałam jakieś paliki wbijać. Ale wiadomo, że ptaszki ładniejsze.

Mala_Mi napisał(a)
Te spiralki też mi wpadły w oko.. do szklarni lepsze niż sznurki..

Wrzuciłam ci foty naszych dalii..

Widziałm dalie, oczywiście. I mam to samo, posadziłam dalie na żółtej, bo ma być ognista przez dalie właśnie , ale nie wiem co jest gdzie, masakra.

alinak napisał(a)
Gabriela dobrze ci Bogdzia ochrzan zrobiła ,bo ogród krzyczy kolorami .
W żółtej rabacie zakochałam się . a wyobraź sobie że z jakiegoś zamówienia dostałam wiesiołka żółtego i am przypadkiem ,a kiedyś dawno wyrzuciłam całe łany . teraz się cieszę że go omyłkowo dostałam . a w sumie to pewno nie omyłkowo tylko ktoś mnie
w bambuko zrobił ,bo miał tam być jakiś okazały floks cudnej urody.
Kosmos twój w rozkwicie , bardziej mi Crokus rose przypomina ,ale wiem że te płatki to i u mnie raz bardziej a raz mniej postrzępione .

Krzyczy kolorami, powiadasz? Ciągle najwięcej w nim zieleni.
Kiedyś nie cierpiałam różowego, zwłaszcza w różach, a teraz mam takich róż najwięcej. Od dawna nie jest tak, że nie lubię jakiegoś koloru, nie przepadam tylko za niektórymi roślinami, ale i to może się zmienić.
Floks cudnej urody, który był wiesiołkiem - duże hahaha. Nie przejmuj się, ja wysiałam wiesiołka, co miał być żółty, a wzszedł różowy i teraz trudno się pozbyć tego dziadostwa.

Zeta napisał(a)
Ale łąka !!!!. Wow

To nie łąka, to lniane pole

07_Rene napisał(a)
Mnie też urzekła żółta rabata (o różach to nawet nie piszę, bo wzdecham non stop). Jest taka, jakby tu ujać.... nieobnoszona. Żółty jest bardzo energetyczny i dochodzę do wniosku, że w dużych ogrodach bardzo fajnie przyciąga wzrok. I pomyśleć, że chciałam się pozbyt żółtych liliowców. Teraz wiem jak je "zagospodarować".

Wyzbycie się żółtych liliowców byłoby błędem, ciekawa jestem jak je zagospodarujesz?
Żółty, pomarańczowy, czerwony i zieloność zestawione razem są piękne i niezwykle energetyczne, płonące. Żółtą rabat uznałam za nieco nudną i dodałam jej pomarańczu i czerwieni, dosadzę jeszcze czerwone liliowce i lilie. Będą dalie w tych wszystkich kolorach. Dzielżany, trytomy, słoneczniczki, rudbekie. Niech się dzieje.

mira napisał(a)
Gabrysia jak się ma drzewo to można mieć las

Ten dom niesamowicie klimatyczny a biała róża daje tyle lekkości - cudne.

Maki jakieś wypasione nigdy nie mialam to musi się zmienić.
Zeleźniaki choć u Ciebie sobie pooglądałam - a wiesz jak pięknie pachną liście?

Te tabliczki fajne i jeszcze tam gdzie trza.

pozdrawiam

Las fuksji, no no .
Maki możesz dostać, u mnie się same wysiewają, wyrywam toto bo za dużo tych różowych, no i są bardzo wysokie. Ale czerwone na ognistą rabatę bardzo mi się przydadzą.

Nie mam pojęcia o zapachu liści żeleźniaków i jutro niezwłocznie spróbuję. Mam nadzieję że ładnie pachnie.

Tabliczki mam jeszcze inne z czarnego łupka, zawieszonego na skręconym pręcie, ale nieodpakowane. Pełno ich było we wszystkich francuskich ogrodach, są popularne i wyglądają tak, tyle że moje są nowe. Kupiłam kilka, żeby mieć wzór.

Zeta napisał(a)

A ja nimi podpieram ostróżki

Spoko, widziałam tymi prętami podparte i róże.

Podwórkowa rehabilitacja 23:08, 23 cze 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ale ładnie te tawułki chińskie wyglądają na tej rabacie. Fajnie to wszystko gra ze sobą

Dziękuję, dla Ciebie kwiatek hosty

Jestem w polu 23:08, 23 cze 2015

Do góry
Lamaze napisał(a)
Ależ u Ciebie kolorowo i pewnie też pięknie wszystko pachnie

Witam, chyba pierwyszy raz u mnie Jest tych roślin u mnie trochę, a mimo to jest jeszcze dużo do zagospodarowania. Nie wszystkie pachnie , ale niektóre bardzo ładnie.

jaśminowiec Biały Karzeł (nie patrzeć na rabatę, bo jest do przeróbki )

łubin, który niestety muszę usunąć, bo mi go zrzerają opuchlaki

i jeszcze róże z lawendą

Co się stało kwiatom ... 23:02, 23 cze 2015

Do góry
To... na co czekam trzeci sezon

Stalowe ptaki krążą nad moim czteroarowym, lubię to

Ginko biloba Mariken, zagościł w ogrodzie.

Podwórkowa rehabilitacja 23:02, 23 cze 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Śliczne Pietruszka też może być piękna
Gratulacje

Dziękuję bardzo. Jako ciekawostka pietruszka z nagietkiem z zeszłego roku jeszcze bardziej mi się podobała
Kosolkowa Pasja 23:02, 23 cze 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Troszkę pokropiło Kilka fotek podeszczowych.

Apricot Nectar

Piękna ta Apricot w deszczu. Muszę poczytać o niej troszkę
Widzę, że lubisz niebieski i różowy na rabatach, ja też
Na Francuskiej 22:55, 23 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Witaj czy Twojej Chippendale środek przebarwia się na pomarańcz? bo w mojej nie i wątpię czy to ona pozdrówka

Witaj Aniu w mych skromnych progach.
U mnie, na początku, gdy kwiat się coraz bardziej otwiera, kolor jest bardziej morelowy/ pomarańczowy, aniżeli różowy. Z czasem, gdy kwiat przekwita, staje się różowy.
Nie wiem, czy pomogłam.
To zdjęcie z ub. roku- kwiat rozwinięty w pełni

a to kwiaty przekwitające- już różowe ( zdj. sprzed 2 tyg)

Jutro mogę cyknąć świeże zdjęcia.
Pozdrawiam i zapraszam

Jestem w polu 22:50, 23 cze 2015

Do góry
Tak to liatra. Pięknie kwitną co roku. W tamtym roku na wiosnę podzieliłam je. Ta będzie fioletowa, a mam jeszcze białą, ale ona już nie jest taka dorodna.

taki będzie miała kolor

Ogród w Tarnowie 22:49, 23 cze 2015

Do góry
Hortensja Anabell i drzewiasta już zaczyna się stroić

Oleander też zaczyna kwitnąć

Co się stało kwiatom ... 22:49, 23 cze 2015

Do góry
Ewcia, dlaczego jak truskawy dojrzeją
Kupiłam kloniki palmowe i nic z nimi nie robię bo jest zimno.
Ewelinka, będzie wcześniej niż myślisz
widziałam słupy różane u Ciebie i na żywo jak byłam w Brukseli i zawsze ciekawił mnie ten temat wyglądają pięknie, Eden ma sztywne pędy (ramblers ) czy da się tak ją prowadzić? z wiotkimi typu (clembers )można eksperymentować.
Ania, Kochana, mój ogród jest ogromny i tajemniczy ale tylko w mojej wyobraźni , a tak naprawdę to jest wielkości chusteczki do nosa , szerokość działki to 13,5 m i długość 28 m i stoi na niej dom, jest jak jest ...ale róż w nim nie brakuje bo miał być zimozielony i pachnący ...ok jest też miniaturowy, ale pojemny
Aniu jest mi niezmiernie miło , pielęgnuj tę miłość ...ona nie unosi się pychą..
Ewa, widziałam zapowiada się pęknie , wiem że na jednej się nie skończy

Podwórkowa rehabilitacja 22:49, 23 cze 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Dzięki Dorotko za pięknego bławatka dla Ciebie pietruszka

Śliczne Pietruszka też może być piękna
Gratulacje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies