Wstawiam jeszcze raz. Jedne płatek jakiś ślimor wszamał.. już mu sie do zębów dobiorę ....
Dalie SR wszytkie rosną .. chyba rosną... kupiłam 7... nie pamiętam gdzie posadziłam.. znajdą się jak zakwitną
Jedna była zdechła, ale ruszyła i ma 5 cm.
Te co zlokalizowałam.. to są już duże i z pąkami. Nie pamiętam które moje stare, a które kupione .. i gdzie je dałam Ot taki ze mnie ogrodnik..
Te znalazłam .. pobiegłam szukać w kapciach.. na mokrym.. ot głupia... i znlazłam takiego gościa... do zębów już się mu dobrałam... przez żołądek!!! A myślałam, że już się z nimi rozprawiłam.. lekko popadało i wypełzły tu i tam.. pora znów na obchód
Potem zaczełam się mniej męcząca część -obsadzanie
Moje skronme zakuby resztę przekopałam z miejsc gdzie robiło się zaciasno no i jeszcze moja produkcja poszła
Róża o przepięknym zapachu
Żurawki takich to nie miałam
Piotrek zrobił pergolę na moją różę drugą do kupiłam
kazali posadzić w odległości 30 cm jedna cebulka od drugiej a to błąd bo są tak delikatne, że pojedynczo giną na rabacie, jak przekwitną posadzę je w grupie
zaczyna dopiero owocować,
Pochodziłam po O i wszzędzie śliczne zdjęcia!! Chciałam i ja pokazać co ciekawego u mnie się działo
Tydzień temu spełniło się moje marzenie a wyglądało to tak :
Oto miejsce w którym chciałam mieć placyk taki nie za duży na stół i krzesła. Ze względów finansowych plany przeciągały się w czasie aż tu nagle placyk spadłnam z nieba ( nowy ) moja wdzięczność dla "Św. Mikołaja " nie ma końca !!!
Moje marzenie zaczeło się spełniać
Przymiarka miało być półkole a z drugiej części drugi placyk w innym miejscu . Zostało na drugim wariancie
Dziękuję Ci serdecznie
No to korzeń mojej wygląda zupełnie inaczej a mianowicie jeden gruby jak u pietruszki, powywijany do góry. To ja może też i ten korzeń powinnam skrócić?
Wykopałam dziurę półmetrową, żeby ją wsadzić w nowym miejscu to i mogę odkopać i poprzycinać dla jej dobra
Mirello, u nas też zimno i ciągle pada, już się stęskniłam za podlewaniem.
Dobrze że u Ciebie mogę takie słoneczka zobaczyć. Wpadnę jak truskawy dojrzeją.