Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Makowo na Kociewiu 22:57, 22 cze 2015

Do góry
Różana i Leonardo

mszycy już nie ma

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:57, 22 cze 2015

Do góry

jedna ostróżkę zlamał mi grad i polamał Alionuszkę
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:54, 22 cze 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
I Panna Migotka

Ale słodziak Cudo zakochać się można.
Róże zachwycają. Lavender ma niezwykły kolor. Kolejne chciejstwa, a miejsca brak mimo to będę obserwować, jak sobie radzą u Ciebie, może znajdę miejsce na kolejne
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:51, 22 cze 2015

Do góry
Scarlet Moss gotowa do kwitnienia

to chyba Sharifa Asma

Octavia Hill

Papageno

Eden Rose

Centenaire de Lourdes Blanc
Ogród prawie romantyczny 22:49, 22 cze 2015

Do góry
bql3 napisał(a)

No widzę teraz ocean kwiatów u Ciebie - super ujęcia ogrodu na fotkach.

pozdrawiam

Jan

Janie, dziękuję

Kwiaty lubię bardzo i staram się, by od wiosny do jesieni kwitły w ogrodzie. Ale chociaż mam ogród w innym stylu, jest w moim ogrodzie kilka japońskich akcentów
Kolorowy ogród na piasku 22:49, 22 cze 2015

Do góry
viva napisał(a)

Ewo, nieraz myślę sobie jaki bujny byłby nasz ogród na lepszej glebie. Nie ma się co oszukiwać rośliny wiedzą na czym rosną Muszę poszukać takiego porównania z książek botanicznych jak wygląda wzrost roślin w zależności od żyzności gleby. Porównanie dla mnie niezbyt przyjemne.

Ale nie ma co narzekać, ogród i tak jest

Vivo koniecznie musisz dać mi kilka lekcji uprawy roślin na piasku... co wchodzę do innych ogrodów ogarnia mnie rozpacz, że wszystkie moje roślinki o połowę mniejsze...

edit: zachwycam się azaliami i piwoniami, różami też, ale lubię je tylko u kogoś
brakuje mi zapachu w moim ogrodzie, może coś doradzisz oprócz róż... (mam tylko pachnącego jaśminowca i laurowiśnie)
Ogródek Ewy 22:46, 22 cze 2015

Do góry
Toż wiem, że masz u siebie kolorki! A to na dowód...

Makowo na Kociewiu 22:45, 22 cze 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:43, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

jakbyś chodziła całymi dniami z nożyczkami cudnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:43, 22 cze 2015

Do góry
Sir Lancelot

Queen of Sweden

Great North Eastern Rose

Pastella

Maria theresia
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:40, 22 cze 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
Dlatego ja nie lubie takiego ulewnego deszczu wszystko niszczy, i własnie u mnie dzisiaj tak padało i wiało ,że masakra , ta roślinka to śliczny dzwonek skupiony

dziękuję ciekawe jakiego będzie koloru?

ostatnie piwonie

takie coś zakwitło

hortensja ogrodowa będzie kwitła mimo przeprowadzki

zakwitła naparstnica w nowym kolorze

Makowo na Kociewiu 22:40, 22 cze 2015

Do góry
Bez cięcia akurat te wyglądają całkiem nieźle

ale te są strasznie rozczochrane

Ogród w budowie - nieustającej 22:39, 22 cze 2015

Do góry
Nowa biżuteria:

Jest jeszcze tabliczka dla lauru, ale zapomniałam sfotografować.

To jest po to, żeby wąż nie właził na grządki albo na rabaty, przydatne na zakrętach.

Doniczki od wszystkiego

I jeszcze sposób na pomidory, podpatrzony we Francji, zobaczymy czy skuteczny. Konstrukcja jest stabilna, książę małżonek wywiązał się z podjętego zobowiązania.

Oryginał prezentował się tak:

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:38, 22 cze 2015

Do góry
Wiązowka,bardzo ją lubię

Tu przy figurce.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:37, 22 cze 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Pamiętam zapach róży z dzieciństwa, babcia w ogrodzie miała taką różę różową pnącą ileż ona miała kwiatów

my jesteśmy szczęściarzami, że nie musimy mieć apteczki aby hodować róże jak nasze babcie

Ogród prawie romantyczny 22:36, 22 cze 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Piękne widoki a Ty bardzo skromna jesteś, bo dla mnie nadal raj

Reniu Przede mną jeszcze tyle pracy, ale cieszy już to co jest a ja mimo że ogród jeszcze niedorosły, bardzo go lubię i dobrze się w nim czuję Marzy mi się kawa na tarasie, ale czekam na lato i słońce

W ogrodzie Lorki za zakrętem 22:33, 22 cze 2015

Do góry
lorka napisał(a)
moje pierwsze róże nieśmiało , nieśmiało rozkwitają.. oj będzie się działo na tej frontowej rabatce..

róża okrywowa Larissa

i w towarzystwie lavendy..

chyba dodam jeszcze jakąś biel do kompletu... może kaszka? tfuj gipsówka?

gipsówka jest cudna, ja mam u siebie, kupiłam tak sobie ale sie w niej zakochałam. A może tawulka Arendsa biała, ale ona późno zaczyna kwitnąc.

piękny kolor i kształt tych róż
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:33, 22 cze 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Podziele się z Wami jeszcze jedną moją weekendową obserwacją Mianowicie moje cisy zaatakował misecznik cisowiec. Na szczęście nim zrobiłam oprysk, za intruza wzięły się larwy biedronki. Naliczyłam kilkanaście i nawet azjatycka sie trafiła. Ciekawe, czy zjedzą misecznika do końca?...

brrr ... horrory zapodajesz
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:33, 22 cze 2015

Do góry
Rozwija się Splendid Ruffles

Charlotte

Molineux

Pilgrim i słoneczniczek szorstki

Candlelight

Maingold

Kronprincess Mary

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:32, 22 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale cudne te twoje róże...i lwie paszze też, rzadko teraz widuje je w ogrodach, a one przeciez tyle kolorów maja, tyle możliwości kompozycji z innymi roslinami...
CZytam że w środe planowany jest wasz wypad - ma byc juz pogodnie, udanej wycieczki i wspaniałych wrażeń.

Wrocław piekny, kiedys jeżdziłam tam sporadycznie, teraz często - do dzieci, minimum raz w miesiącu tam jestem, staram sie za każdą wizyta coś zwiedzic, obejrzęc bo jest dużo fajnych miejsc i zawsze z duża przyjemnością oglądam to miasto od jego "zielonej" strony i od strony archyitektury...zachwycam sie niezmiennie, Łodzi jeszcze duuuużo brakuje aby dorównać..choć idzie we właściwą stronę

Reniu jedziesz w sobotę do Anitki ? Jak chcesz to możemy umówić sie i jechac razem w dwa auta na przykład, bo nie wiem jeszcze ile osób pojedzie ze mną, jak dotra dziewczyny z okolic Zdunskiej itd

to zapraszam na przegląd kolorystyczny lwich paszczy , lewki dobiera zaczynają i pokaz ich możliwości przed nami , lubię je za to że długo kwitną, są niewymagające, nie chorują

do Wrocławia jeszcze chętnie się wybiorę, jest co zwiedzać przede mną chociażby ogród botaniczny i do Wojsławic się wybieram, bo nie byłam jeszcze

co do soboty to oczywiście że tak, podaj adres na priv to się stawię ok. 10.30
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies