Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tu ma być ogród :) 12:33, 22 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Edyto nie wiem czy juz zamówiłas róże ale pokaże Ci co stało się z moimi Artemis w pełni kwitnienia i po deszczach- dotychczasowe podpory nie wytrzymały ale mam juz plan zrobic takie półkola ze stalówki przytwierdzone do słupków. Mam nadzieje ze się to sprawdzi. Ale i tak jest piękna.Jak przeszkadzają Ci fotki - usune.

Ja się tak spodziewam, że nie przez cały czas rośliny będą wyglądać idealnie, a jeśli chodzi o róże to deszcze chyba w przypadku każdej odmiany robią większe lub mniejsze szkody.
Tak jak piszesz, mimo wszystko Artemis jest piękna.
Jeszcze nie zamówiłam, ale zdania już raczej nie zmienię.
Zdjęć nie usuwaj - jak najbardziej chcę je tu mieć
Ogród mały, ale pojemny;) 12:31, 22 cze 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Nawet nie mam kiedy fotek strzelić tak na szybko

Przemku
Muszę zadać Ci to pytanie ... bo mnie to intryguje, że bukszpany mają różne odcienie zieleni ... ja mam tak tez u siebie na jednej rabacie ... 2sztuki mam takie bardziej brunatne a nie jasnozielone jak większość zdrowych bukszpanów ... jest na to jakieś wytłumaczenie?
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 12:28, 22 cze 2015

Do góry
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 12:27, 22 cze 2015

Do góry
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 12:25, 22 cze 2015

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 12:22, 22 cze 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Śliczne dzięciołki! U mnie takich nie ma.
Fajna sprawa z tym pomostem na stawie. Będę czekać na realizację.
Pozdrawiam

Margo z wizyty dzięciołów bardzo się cieszę, bo już jakiś czas ich nie było. Z pomostem mam nadzieję coś się ruszy jeszcze w tym roku. Na razie baaardzo pomalutku próbuję łagodzić brzegi, ale mam tylko dwie rączki i szpadel... i brak czasu.

Agania napisał(a)
Ale masz szczęście do dzięciołów tych latających

No do tej pory zawitał do mnie duży, czarny i zielony. Jest ich jeszcze troszkę, więc czekam z nadzieją.

Agania napisał(a)
Pomysł z pomostem super...na stalowych kotwach i solidną konstrukcją od spodu i już będziesz moczyć nòżki

Zapoznałam się z listą roślin wodnych, te podwodne, to tylko w przypadku, gdzie nie będzie rybek...bo wszamają, a rozpław muszę koniecznie zdobyć
Roślinka, o którą pytałaś to jaszczurzec.

Mam nadzieję Agato, że moje plany z pomostem wypalą. Choć ten rok pokazał, że sprawa ze stawem nie będzie taka łatwa. Ale z pomocą mądrych głów dam radę.

Bogdzia napisał(a)
Śliczne dziecioły , to rodzic z młodym , świetne zdjecia a nie jest łatwo zielone spotkac.

Bożenko widzisz, a ja myślałam, że to parka. Kiedyś dzięcioł zielony był częstym gościem. Ale dwa lata temu gmina wycięła przydrożne wierzby, gdzie jak sądzę bytowały. Teraz pokazały się znowu i mam nadzieję, że zostaną na dłużej.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 12:20, 22 cze 2015

Do góry
Kurczę, dopiero teraz zauważyłam, że tam coś siedzi, ale nie wiem czy to owad czy paproch... Nie pamiętam, żebym coś zauważyła jak robiłam zdjęcia. Jeszcze raz obejrzę.
Ale wczoraj zauważyłam inny problem, w głębi tego krzaka znalazłam takie oto gałązki z żółknącymi liśćmi...

Czy to brak jakiś mikroelementów? Opryskałam siarczanem magnezowym, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam? Może to żółknięcie i te przebarwienia na końcach liści to jedna przyczyna?
Pomożecie?

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 12:19, 22 cze 2015

Do góry
No i szybka zmiana, bo rano się okazało, że stipa mi tu zupełnie nie leży ......
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:14, 22 cze 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:05, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Śliczną masz tą jarzmiankę
Nie wiem co Ty dajesz tym swoim roślinom jeść?... u mnie po deszczu jarzmianka pokłada się a Twoja sztywna jak drut!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:05, 22 cze 2015

Do góry
Candeskie

Moje buksikowe bonsaiki musiałam wkopać do ziemi bo w donicy marniały...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:01, 22 cze 2015

Do góry
Dla odmiany czas na zmiany... 12:01, 22 cze 2015

Do góry
O kurcze nie załapałam się na 700 ale i tak kwiatka posyłam!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:57, 22 cze 2015

Do góry
Ogród na skraju miasta 11:55, 22 cze 2015

Do góry
Projekt robiłam sama.

Jeśli chodzi o strony świata to po lewej stronie projektu jest południe.
Od północy mam wjazd, a raczej przejazd wzdłuż działki. Od wschodu stoi dom, a od zachodu mam prawie pustą działkę. Poniżej zdjęcia jakie ściągłam z komórki. Teraz nie mam innych. Jednak nie dotyczą one czesci projketowanej, tylko części już cześciowo zagospodarowanej.
Tutaj widok na stronę wschodnią

a tutaj ściana domu od południa, w lewym rogu widać odrobinę teren na którym będzie altana

Dom niestety w stylu tradycyjnym - niestety bo teraz budowałabym nowoczesny. Niestety też z przodu domu mam dużo łuków - jeśli chodzi o projekt kostki i rabat. Pod róslinami niestety obecnie tzw szmata, której się pozbędę jak opsypię rabaty kora lub kamykami. Niestety z 3 stron działki mam puste pola - chwasty rozśiewają sie niemiłosiernie. Pod thujami tez na razie mam szmatę - później zmienię na korę, jak obsadze rabaty przed nimi. Jednak wokół każdej rośliny mam wycięte dziury
poniżej widok na odmek gospodarczy + śmietnik + wiata na drewno. Ściana docelowo ma być pokrytaq bluszczem, jednak bluszcz nie che się pjąć po tynku , musze chyba zastosowac jakieś linki wszerz ściany?

Ogród Proximki 11:51, 22 cze 2015

Do góry
Lawenda szaleje...

Zabrała się wczoraj za nową rabatę. Musiałam zdjąć darń

Sporo roboty z tym było. Do przecinania trawy użyłam szpadelka do robienia kancików ale niestety uległ zniszczeniu

Na wsadzenie czekają sobie spokojnie: jałowce lime gold

jałowce blue star

a za nimi będą rosły berberyski
Dla odmiany czas na zmiany... 11:37, 22 cze 2015

Do góry
Kwiatka Ci zostawiam

hehehe

To Twój...tak a propos
Chwasty w trawniku 11:31, 22 cze 2015

Do góry
witam, ja również mam problem z identyfikacją chwasta - wieczorem zrobię lepsze zdjęcia - trawnik zawsze wyglądał przynajmniej dobrze - i teraz również w większości jest OK - ale od jakiegoś czasu obserwuję coraz większe suche obszary

tak wygląda w większości (przed koszeniem, po grzę w piłkę):

a metr obok mnóstwo perzu/chwastnicy? - uschniętego - pewnie przez dość częste koszenie...

w zbliżeniu na ładną:

metr obok:

pomoże ktoś? najwięcej tego mam na obrzeżach - w środku raczej nieźle - tak jakbym mniej sypał nawozów przy krawędziach i trawa tam przegrywa walkę? czy jest to perz czy chwastnica? co radzicie? koszę regularnie o ile pogoda pozwala co 4 dni na około 4-5 cm

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:31, 22 cze 2015

Do góry
trochę widoczków

po deszczu zrobiła się mumia i już kwiat się nie rozwinie

pomponella w kroplach deszczu

czy ktoś wie co to za roślina?

Jestem NOWY - a to mój ogród - totalny laik 11:30, 22 cze 2015

Do góry
hej
mam pytanko - co to jest? mam coś takiego na działce ale nie mogę zdiagnozować co to jest i czy warto to przesadzać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies