Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 07:25, 22 cze 2015

Do góry

LYKKEFUND (chyba)
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:23, 22 cze 2015

Do góry
ELFIE

EDEN ROSE
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:19, 22 cze 2015

Do góry
AUSmary (chyba)

Chopin
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:15, 22 cze 2015

Do góry

AUSfather , ALTCHIMIS

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:11, 22 cze 2015

Do góry
Na początek lata i tygodnia zostawiam dla Was tarasowe kwiecie

Co się stało kwiatom ... 06:35, 22 cze 2015

Do góry
Mirella napisał(a)
Kasia, no jak nie? jak tak..
Eden.. kupiony w renomowanej szkółce
Peace
jaka pogoda takie fotki

Niezłomna Acropolis, ta róża mnie zadziwia.

Ale te kwiatki Eden na ostatniej fotce wyglądają jakoś dziwnie i inaczej niż na wcześniejszych
Ale może tak wyszło akurat

Zapomnialam ze bardzo mi się acropolis podoba...
Ona ma odcień taki bardzie różowy czy taki czerwony bo zastanawiam się czy do purpurowych róż pasuje...
I jak duża jest u ciebie ?

I jeszcze peace...mam ja od zeszłego roku na rabatce z rozowymi bo taką ja gdzieś zobaczyłam ale ona chyba żółta jest ? Czy nie ?

Masz bardzo piękne róże
Zakątek z fioletową ławeczką 02:01, 22 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)

Jaka ładna altanka

i poidełko dla ptaszków masz...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:50, 22 cze 2015

Do góry
Zapomniałam keidyś Karoli odpowiedzieć..
To pełnik chiński.. i kwitnie teraz...

Pełniki europejskie kwitną wiosna..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:49, 22 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Aniu bardzo dziękuję za podpowiedzi. Zrobię tak, jak piszesz.
Ale te róże powalają na kolana!!!

Te potfffroy za szklarnią to powalają nie tylko na kolana.. udowadniają, że jak ja ich nie lubię a one mi pokażą

A teraz mykam do mycia i spania.. budzik dzwoni przed 7 nieubłaganie

Do Coverów dołączyły lilie... mam obok inne (jeszcze nie kwitną), pasuje je oznaczyć i w tym roku wysadzić z rabaty, bo się gryzą..

Fajny taki akcent by nie było za mdło

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:46, 22 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Patrzac na roze, ich wzrost, bogactwo wszystkiego, jestem w szoku! Ale Muminek najcudowniejszy, sliczny chłopczyk

U Ciebie nie lepiej Bo my dwie podobne.. w ogrodzie

I Goethe co miał być Szekspirem .. ale też piękny

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:44, 22 cze 2015

Do góry
Gocha napisał(a)
Aniu mam bardzo duże zaległości, przeczytałam ostatnich 50 stron. Róże masz piękne, warzywa w szklarni super, wszystko Ci pięknie rośnie ale pracy w ogrodzie masz napewno też dużo żeby on był tak piękny. Aniu czy Ty choć trochę odpoczywasz?. Ale Muminek najcudowniejszy i każde tło do niego pasuje. Pozdrawiam gorąco

Gocha, a co to jest odpoczynek???

Odpoczywam jak siedzę na forum.. ostatnio eMuś mnie wydziera 2 razy w tygodniu na godzinę na rower. .. ale oponuję, bo mam tyle rzeczy do zrobienia.. i nie tylko ogród.. obiad raz na miesiąc pasuje ugotować.. i pranie poskładać.. na razie 2 tygodnie leży.. ale poprasowałam, tylko nie poskładałam.. Dom leży odłogiem.. zimą będzie czas na dom.. na gotowanie.
Dzięki forum faktycznie odpoczywam, bo jak by nie forum to pobiegłabym robić coś innego, a tak reset umysłowy i odpoczynek fizyczny.
Nie umiem odpoczywać bezczynie.. zawsze muszę coś robić

U Ciebie zaległości mam chyba pół roku A może i więcej..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:39, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
czasem Aniu mam wrażenie że u ciebie zamiast ziemi jest kompost!

Uwierz mi... nie chciałabyś obrabiać mojej ziemi... może kiedy się przekonasz..

Bez super ostrej łopaty nie podziałasz.. gracek nie używam, bo ich nie wbiję i tak ziemię. Jak podeschnie to są spękane kratery i ziemia wody nie przyjmuje.. robi się skała. Jak namoczy... to człek siew tym topi i ślizga ..a pod butami 3 kg.. Jest to ziemia gdzie łatwo o choroby grzybowe.. jak mokro to wszytko gnije w ziemi bez dostępu powietrza.. Sypię piasek.. ale piasek robi doszłam do wniosku tylko jako dodatek do cementu.. jak sucho to i tak robi się kamień.. ale z piaskiem..
Zaletą jet to, że jest to żyzne i trzyma wodę. nie trzeba podlewać co chwila.. pod warunkiem, że nie jest to płytki system korzeniowy.. bo takie rośliny szlag trafia od razu.
Dlatego nie płaczę jak coś nie chce rosnąc.. tu maja być rośliny co dadzą radę w takich warunkach.. i do takich należą róże Dlatego te kłujki mam.

Lawendzie glina nie przeszkadza.. przeszkadza jej woda.. na skalniku w glinie rośnie jak głupia Dobrze, że wzorem Irenki przyciachałam nisko Jest szansa, że ze skalniaka nie położy się na ziemi po deszczu I taka szczotka jest fajniejsza niż długaśne badyle.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 01:29, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Marzenko- moje stipy dziś po południu

Ty chyba żartujesz... to ja moich za Chiny ludowe nie pokażę

Choć za nowoczesnością nie przepadam... to do Twojego ogrodu mogłabym się wprowadzić od zaraz naprawdę mi się podoba... gdyby nie las to może bym też taki sobie "zrobiła"
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:29, 22 cze 2015

Do góry
Anita - popieści to się zmieści Pomponella fajna bo długo kwitnie Wciśniesz gdzieś.. jak na jakąś nerwa złapiesz A poza tym po co ci trawnik ???

Pokuszę

Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:26, 22 cze 2015

Do góry
Sylwia - jeżówki nie powtarzają cech z wyjątkiem białych i różowych, ale tych zwykłych. Dziś pokręciłam się po ogrodzie i jestem załamana ilością... siewek wszelkiego dobra.. To trzeba wypielić bo znów mi się zrobi bałagan. Jednak z wysyłaniem to jest trochę zachodu..ciągle nie mam na nic czasu. Tyły mam wszędzie.. A poszukać pudełek, zapakować by dotarły całe ... jechać na pocztę.. i kilka paczuszek i dzień z głowy I jeszcze wykopać by nie uszkodzić tego co mam do zostawienia. Wpisuję Cię na listę.. ale nie wiem kiedy pobawię się w wykopywanie i pakowanie.. Katalpy muszę poszukać może jaka siewka jeszcze się uchowała. Z nasion super kiełkują, poczytaj tylko jakie nasiona są najlepsze.. tzn z jakiego okresu.
Naprawdę, wolę wysłać rośliny niż wyrzucić.. tylko ten czas..

Firletki u Irenki szaleją, a u mnie dopiero zaczynają.. jest zimno... a niby przyszło lato

Malutki pod lasem 01:22, 22 cze 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)

A wiesz, że akurat przez tę matę to nawet woda ma problem by przesiąknąć?
to jest mata szkółkarska, a nie agrowłóknina... tego nie powinno kłaść się między rośliny- pomijam ogólnie fakt, że na ogrodowisku nie popierają żadnej maty
Mój ogród 01:11, 22 cze 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Len ogrodowy podbił moje serce niebieskimi kwiatuszkami.

Kalina już przekwitła, nawet mszyce ją w tym roku nie oblepiły

Naparstnica, bardzo mi się podoba. Mam nadzieję że się rozsieje i będzie jej więcej.

Len śliczny, taki zwiewny...
Kalinę masz cudowną, moja w tym roku z niewiadomych przyczyn zastrajkowała, czyżby za sucho miała???
Naparstnica cudna też marzą mi się łany naparstnic u mnie
Ogródek z futrzakami i kamieniami 01:07, 22 cze 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Czerwcowe widoki

czadowe te zdjęcia
Ogród prawie romantyczny 00:56, 22 cze 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Zaczynają kwitnąć tawułki

U mnie tawułki nie wyglądają nawet w połowie tak ładnie jak u Ciebie

A powojnik Skłodowska -Curie kwitnie? i ogólnie mogłabyś coś więcej o nim powiedzieć bo bardzo mi się podobał i planowałam go kupić i "gdzieś" posadzić...
Ogród prawie romantyczny 00:51, 22 cze 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Bodziszki już niestety przekwitły. Zostały tylko pojedyncze kwiatki, tak że jeżeli zdążę, to jutro lub pojutrze je obetnę.

Czosnki rzeczywiście śliczne i cały czas pięknie wyglądają Ten poniżej jest wielkości piłki do futbolu

A właśnie zastanawiałam się co z nimi jak przekwitną... i co tam teraz będzie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies