Cześć Twój avatar mnie tu sprowadził bo co go widziałam w którymś wątku to zastanawiałam się kto hoduje kwiatki w misce PCV ??!!
A tak w ogóle świetnie trafiłam bo na metamorfozę niesamowitą. Zanim luknęłam na ost stronę przewertowałam kilka pierwszych więc teraz tym bardziej doznałam szoku !! Coś niesamowicie uroczego stworzyłaś, pięknie jest. I po raz kolejny przekonałam się, że podobają mi się bardzo ogrody "miękkie"
i "falujące" jednak linie proste to jest to co lubię najbardziej. Muszę Twój ogród przewertować do tyłu i się ponapawać
Pozdrawiam i zaznaczam
Róż jeszcze nie za dużo, ale będzie więcej. Jeszcze czekam na pomponellę, lions rose, rhapsody in blue, która zaczyna, Louis Odier, jasminę i kilka innych. Będę pokazywać, gdy się odważą pokazać.
Hmmm, mój Jaques Cartier rzeczywiście mocno różowy. Rośnie raczej w słońcu i na szczęście ładnie wygląda
Czosnków mam trochę i nawet je spisałam, ale nie rozpoznaję jeszcze wszystkich, potem, w wolniejszej chwili moz,e pokuszę się, by je zebrać
A tak na marginesie, to cieszy mnie fakt coraz większego zwracania uwagi na wygląd i estetykę nasadzeń naszych gmin i miast. Spacerując z młodszą córcią niedaleko przedszkola nie mogłam przejść obojętnie obok nowych nasadzeń przy urzędzie gminy. Sami zobaczcie, klony, berberysy, trawy, kulki z tui na pniu, z tylu buk fontannowy..... Idzie ku lepszemu. Niby nic a sprawia świetne wrażenie Można? Można
Twoje jarzmianki kolejny raz powaliły mnie na kolana...
Moje gdzieś się zgubiły wśród (jeszcze niezbyt bujnej) roślinności. A u Ciebie ten delikatny kwiatek gra pierwsze skrzypce na rabacie.
Ewcia u mnie leje i leje o dziś pod wieczór słońce się pokazało i weselej od razu się zrobiło choć nic nie marudzę deszcz potrzebny
Robalka na tamaryszku upolowałam bo cięłam go kosmetycznie
Nooo... chyba lepiej nie kopiować a pójść w geometryczne kształty.
Po prawej stronie ławki powinno być jakieś drzewko, coś dużego, tylko co z dachem?
Ja bym jednak szukała swojej drogi
Moja Edenka sadzona jesienią ubiegłego roku i cała w pąkach. Róże podobno lubią ziemię gliniastą, a tej u mnie nie brakuje. Trzymam kciuki, by Twoja ładnie kwitła już w tym roku
Naparstnice też miałam tylko białe, a potem posiałam mieszankę kolorowych i oto są
Czy chodzi o powojnik płożący? To Arabella - ślicznie wygląda z innymi kwiatami
Nie mam na razie zbyt wielu clematisów - Betty Crning, Arabellę, Etoile Violette i Marię Skłodowską-Curie. Zależało mi, aby długo kwitły i ładnie komponowały się z kwiatami w towarzystwie których rosną