Tak wygląda teraz studnia. Spektakularne może to nie jest ale już jest.. Marzył mi sie zimozielony z bukszpanu ale był fatalny.. Tam z tyłu mam jeszcze trzmielinę w wiadrze do wysadzenia z żurawkami. Czekają na dobry moment.
Tak teraz wygląda stare hostowisko a nowe różane królestwo, szumnie powiedziane a mizernie jeszcze wyglądające. Białe ostróżki mają zakwitnąć lada moment.
Tak wygląda odtwórczyni głownej roli i panna dla której zrobiłam rewolucje.
Kupiłam dwie i dwie posadziłam na tej rabacie. Różowa pnąca...
A to moje berberysy: Berberys Thunberga Atropurpurea. Rośnie w pełnym słońcu. To ich drugi rok.
A tu po cięciu.
W przyszłości mam zamiar podsadzić je czymś żółtym, np trzmieliną bo smutno wyglądają.
Mam jeszcze Berberysa Thunberga Aurea
Też dwulatek. Widać, że nie pasuje mu miejsce (według mnie mało słońca, strona północna) i wcale nie rośnie. Generalnie do wyrzucenia.
a tu jedna z posadzonych brzóz, już jak ją sadziłam była mocno klapnięta, to były upalne dni i potem już było coraz gorzej,w sumie dwie mi wypadły - tak myślałam , ostatecznie jedna uschła w połowie a potem się zebrała
oto ta uschnieta
ale wczoraj zauważyłam to mam nadzieję że z wiosną się pozbiera dziewczyna
Dziś zahaczyłam o szkółkebo akurat była po drodze, chciałam kupić kilka graccil. ale były ostatnie 2, za to ładne okazy, był tam śmiałek ale bezoadmianowy a kobity tam wiecznie niezorientowane
wschodzi facelia i gorczyca mam nadzieję że to trochę poprawi stan gleby