Moja rabata z klonem niestety klon chyba przypalony przez słonce i rośnie tak wolno ze chyba go wyrzuce i jeszcze dwie azalie japońskie które zaczyjnaja chorować po trzech latach uprawy
Musze cos zmienić na tej rabacie jedyne co tutaj dobrze rosnie to bukszpan hortensja bukietowa biała za nią miskany i pieris
Natomiast druga pnąca (czerwona której nazwy nie znam) jest posadzona po obu stronach metalowej konstrukcji (rura 1 cal tworzy prostokątną ramę) i zabetonowana w ziemię. W rurze wywierciłem otwory w odstępie co 30 cm, przez które przepleciony jest przewód elektryczny w izolacji. Stworzył się więc ażur o oczku 30 cm. Jest to wygodne, bo można pędy róży przeplatać i nie trzeba ich przywiązywać do podpory.
Witam od dłuższego czasu borykam sie z problemem dotyczącym stworzenia placyku żwirowego w stylu śródziemnomorskim.Mam rośliny które pasuje do tego typu ogrodu czyli lawenda,szałwie omszoną i lekarska,budleje,róże bukszpany kule,hibiskusa ogrodowego,winogron i inne rośliny na stanowisko słoneczne.Problem jest w tym że nie wiem jak to wszystko połaczyć posadzić.