Może w ten piękny dzień zerkniecie na to co wymodziłam...
Wymysliłam se rabate wiśniową
Ta rabata ma ok. 10x2m
Umbry (sztuk 3) są posadzone co 3,5m.
Za nimi są posadzone gracki w rzędzie co 1m.
Przed grackami posadzić ML? A pomiędzy grackami a ML dać werbene?
W klombie rosną już pumilio. Czy powtórzyć je pomiędzy wiśniami? Czy już sobie darować?
No i jest jeszcze jeden klomb zaznaczony na czerwono Nie mam pomysła co tam posadzić. Magnolie? Graba? Lawende?
Dodam, że cały ten teren to południe, tzw. patelnia
Witam
Minoł tydzień jak zasięgnołem Waszych porad i podniosłem nóż kosiarki i nawiozłem trawe.Wkleje zdjęcie tydzień przed i tydzień po
Zdjęcia tego nie pokazuja ale na żywo widać różnice - tak mi sie wydaje
Wysokość trawy 5cm
Niżej zdjęcie trawy z bliska w bardziej zielonym miejscu - jeszcze zwiększyć wysokość ?
Nastepne nawożenie za 2 tygodnie i mam nadzieje że miejsca blade równieź się zazielenią
Pozdrawiam
Tak, chodzi o rabatę przy pergoli, zerwałam całą jasnotę, zajmowała miejsce na fajne rośliny i brzydko wyglądała, bo podcięte drzewa i ja palic zaczęło, a chcę aby tam coś kwitło i pachniało, ale zrobic juz docelowo i nie robic rewolucji, czy to możliwe?
Czy twoja Astrid jest na patelni? ona tego nie lubi, moją chroni cedr, cieniuje ją i kwitnie cudnie, teraz widać jaki fantastyczny kwiat ma
Dobra zakupy poczynione
Padło na tawułę golden princess. Chodziłam po szkółce z doniczką ciemnej żurawki i stwierdziłam, że lepiej wygląda w tym zestawieniu niż berberys. W szkółce mieli już całkiem duże i ładne sadzonki po 8 zł. Kupiłam też dwa szmaragdy, bo będę przedłużać tą robioną wiosną rabatę. No i dokupiłam inną odmianę rozchodnika olbrzymiego (choć tej najpopularniejszej nie mam jeszcze wykopanej od mamy) 'Mediovariegatum'. Były po 4 zł, ale pan dla równego rachunku dał mi za 3
A no i na targu były bakłażany, wzięłam dwa
No właśnie do tej pory niczym , pierwszy raz w tym roku zastosowałam nawóz
To przy ławeczce rok temu
2014
2015
A to z chwili obecnej - bluszcz u mnie rośnie w tempie ekspresowym...
A tu raz jeszcze z widoczkiem na oczko i blaszaki
2014
2015 - po osłonieciu blaszaków
Kasiu, są fajne i miejsca i takie co drażnią, chyba wszyscy tak mamy; ostatnio ciut zaniedbane wszystko, w lipcu muszę wypucować od nowa
Masz super i rośnie ci w takim tempie, że potem będziesz chlastac i wywalać, jak ja
lilie giganty, rok temu była 1 a już w tym 3, rozrasta się
na dobre ruszyły hortki ogrodowe, ta odmiana kwitnie na ubiegłorocznych i nowych pędach
Ania, nie o chwalenie mi chodziło, a rady, co na tę rabatę przy pergoli, jak nigdy nie mam żadnego pomysłu!!! no pamiętasz, jak obie ciągle kupowałyśmy, rany, to było szaleństwo, jedna naparstnica od ciebie do mnie dotarła, a teraz w setkach liczyc trzeba
ale się cieszę z twojego winogronka, zobaczysz, będziesz zachwycona i ten zapach we wrześniu
hosta cię polubiła, ale ich wielkość jest mega, ja swoim liście wyrywam, no bo jak czołgi
dzięki Aniu
róża Symphatia, aż dziwne że tu sobie tak radzi, ma 18 lat, moja pierwsza, jaką [posadziłam
tu muszę modyfikować, no bo derenie stały w miejscu, jeden Kousa i Florida Rubrum, a teraz wybujały i sajgon
Tam nie było takich dużych, ostatnie większ, najwięcej przebudowuje teraz rabatę przy altanie, na efekty muszę czekać bo tam posadzone są najmłodsze rosliny
2014
2015
A docelowo ma być tak (jak dzieci wyjada to biorę się za remont altanki)