Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podwórkowa rehabilitacja 12:57, 20 cze 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Joasiu mam jeszcze jeden taki starowinek po Babci w którym zaparzała esencję. Schowałam go niestety głęboko, bo nie chcę, żeby mi piesek potłukł. Tak wyglądał w tamtym roku

Elegancja i delikatność . Piękne
Tysiąc radości i utrapień 12:53, 20 cze 2015

Do góry
bozga napisał(a)
No i ja też uległam magii bodziszków

Oczarowanie bodziszkami spowodowało nabycie nowych sztuk

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:53, 20 cze 2015

Do góry

ale klamociara jestem
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:52, 20 cze 2015

Do góry
Może w ten piękny dzień zerkniecie na to co wymodziłam...

Wymysliłam se rabate wiśniową

Ta rabata ma ok. 10x2m
Umbry (sztuk 3) są posadzone co 3,5m.
Za nimi są posadzone gracki w rzędzie co 1m.
Przed grackami posadzić ML? A pomiędzy grackami a ML dać werbene?

W klombie rosną już pumilio. Czy powtórzyć je pomiędzy wiśniami? Czy już sobie darować?

No i jest jeszcze jeden klomb zaznaczony na czerwono Nie mam pomysła co tam posadzić. Magnolie? Graba? Lawende?
Dodam, że cały ten teren to południe, tzw. patelnia

ps. Nie śmiać się z rysunka
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 12:52, 20 cze 2015

Do góry
róża 'Sharifa asma' jeszcze nie mogłam sprawdzić jej zapachu, a ponoć jest piękny

Trochę mi chorowała, myślę że były to początki mączniaka, dostała prysznic z mleka, płynu do naczyń i sody i jak na razie jest ok.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:44, 20 cze 2015

Do góry
Witam
Minoł tydzień jak zasięgnołem Waszych porad i podniosłem nóż kosiarki i nawiozłem trawe.Wkleje zdjęcie tydzień przed i tydzień po
Zdjęcia tego nie pokazuja ale na żywo widać różnice - tak mi sie wydaje
Wysokość trawy 5cm
Niżej zdjęcie trawy z bliska w bardziej zielonym miejscu - jeszcze zwiększyć wysokość ?
Nastepne nawożenie za 2 tygodnie i mam nadzieje że miejsca blade równieź się zazielenią
Pozdrawiam
Tysiąc radości i utrapień 12:39, 20 cze 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

Śliczny

Jeszcze raz ten śliczny, chociaż inne też śliczne

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 20 cze 2015

Do góry
Dla Kasi Bawarki, moje pierdółki ogrodowe, misz masz totalny
i Rubens na sosnach

o tu

gong obiadowy-kogucik, kupiony na Broniszach, jak się z daną wybrałam a lustro za 2 zł kupiłam na starociach u nas

na tych haczykach wieszam nożyce, dzięki temu ich nie szukam
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 12:35, 20 cze 2015

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 12:33, 20 cze 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Goździkowo się zrobiło.

Chippendale piękna, ale ten widok mi sie i tak najbardziej podoba
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:24, 20 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nadrobiłam zaległosci ale pogubiłam sie przy tej wypowiedzi?
Czy chodzi o rabatę przy pergoli? Cały ogród Irenki to bukszpany I trawy uzupełnione kwitnącymi roslinami, więc ta rabata chyba idzie w tym samym kierunku?

Irenko napisz co robisz Astrid, ze taka piekna. Moja w drugim sezonie szkoda gadac, zakwitła dwoma marnymi kwitami i teraz mam czekac na kolejne tłoczeniem? Chyba dostanie eksmisję, bo zajmuje zbyt wazne miejsce na rozance.
Pamietam Twoje ubiegłoroczne nasadzenie tej rozy z vertigo i nerwa mam na moja.....

Tak, chodzi o rabatę przy pergoli, zerwałam całą jasnotę, zajmowała miejsce na fajne rośliny i brzydko wyglądała, bo podcięte drzewa i ja palic zaczęło, a chcę aby tam coś kwitło i pachniało, ale zrobic juz docelowo i nie robic rewolucji, czy to możliwe?
Czy twoja Astrid jest na patelni? ona tego nie lubi, moją chroni cedr, cieniuje ją i kwitnie cudnie, teraz widać jaki fantastyczny kwiat ma
Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 12:16, 20 cze 2015

Do góry
i róża Cubana:

uwielbiam to połączenie:

Malutki pod lasem 12:16, 20 cze 2015

Do góry
Dobra zakupy poczynione
Padło na tawułę golden princess. Chodziłam po szkółce z doniczką ciemnej żurawki i stwierdziłam, że lepiej wygląda w tym zestawieniu niż berberys. W szkółce mieli już całkiem duże i ładne sadzonki po 8 zł. Kupiłam też dwa szmaragdy, bo będę przedłużać tą robioną wiosną rabatę. No i dokupiłam inną odmianę rozchodnika olbrzymiego (choć tej najpopularniejszej nie mam jeszcze wykopanej od mamy) 'Mediovariegatum'. Były po 4 zł, ale pan dla równego rachunku dał mi za 3
A no i na targu były bakłażany, wzięłam dwa
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:12, 20 cze 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Noooo, ale bujnęło wszystko, czym Ty te rośliny karmisz?

No właśnie do tej pory niczym , pierwszy raz w tym roku zastosowałam nawóz
To przy ławeczce rok temu
2014

2015
A to z chwili obecnej - bluszcz u mnie rośnie w tempie ekspresowym...

A tu raz jeszcze z widoczkiem na oczko i blaszaki
2014

2015 - po osłonieciu blaszaków

Koniec - zbieram się na wyjazd do Katki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:11, 20 cze 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
No właśnie - jak tu napisać co ładne, jak wszystko zachwyca. I nie są to takie na prędce napisane słowa. Masz taką ręke do roślin, że tylko pozazdrościć. Są róże- u Ciebie szaleją, są piwonie- u Ciebie bez liku odmian, różaneczniki i wszystko inne. Ta zieleń aż kipi, trawy szaleją, kolory jak z palety barw.
Zawsze mam te same wrażenie- pięknie. Potem patrzę u siebie i to co wydawało sie rozrośnięte już się takim nie wydaje.

Buziole przesyłam

Kasiu, są fajne i miejsca i takie co drażnią, chyba wszyscy tak mamy; ostatnio ciut zaniedbane wszystko, w lipcu muszę wypucować od nowa
Masz super i rośnie ci w takim tempie, że potem będziesz chlastac i wywalać, jak ja
lilie giganty, rok temu była 1 a już w tym 3, rozrasta się

na dobre ruszyły hortki ogrodowe, ta odmiana kwitnie na ubiegłorocznych i nowych pędach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:07, 20 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Irena.. konkretem jest Twój ogród... niepowtarzalny, bogaty, wszytko dorodne i okazałe.. człek szczękę zbiera z podłogi co fota.. Ma się ochotę wszytko przenieść do siebie... tylko miejsca brak. I tu kolejny podziw.. gdzie to wszytko mieścisz???

Oglądam co jakiś czas .. i notuję w pamięci co szczególnie zachwyciło.. jak dochodzę do końca.. to stwierdzam, że musiałabym wszytko zacytować, wszytko pochwalić.... a tu czas goni ..

Winogrono z patyków będzie miało owoce
Hosta Twoja jest ogromna.. dziś foto zrobiłam, ale stwierdziłam, że wyszło do niczego, bo nie oddaje wielkości .. dla hosty muszę wyciepać bukszpana, bo zasłania, a tam będzie się super komponować z resztą ..

Ania, nie o chwalenie mi chodziło, a rady, co na tę rabatę przy pergoli, jak nigdy nie mam żadnego pomysłu!!! no pamiętasz, jak obie ciągle kupowałyśmy, rany, to było szaleństwo, jedna naparstnica od ciebie do mnie dotarła, a teraz w setkach liczyc trzeba

ale się cieszę z twojego winogronka, zobaczysz, będziesz zachwycona i ten zapach we wrześniu
hosta cię polubiła, ale ich wielkość jest mega, ja swoim liście wyrywam, no bo jak czołgi
dzięki Aniu
róża Symphatia, aż dziwne że tu sobie tak radzi, ma 18 lat, moja pierwsza, jaką [posadziłam

tu muszę modyfikować, no bo derenie stały w miejscu, jeden Kousa i Florida Rubrum, a teraz wybujały i sajgon
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:07, 20 cze 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Widać różnicę przy porównaniach, jak zawsze bujnie, linie rabat dużo zyskały
Pięknotka u mnoe też w owockach
Jutro przywożę roślinki dla Ciebie i Katki

Tam nie było takich dużych, ostatnie większ, najwięcej przebudowuje teraz rabatę przy altanie, na efekty muszę czekać bo tam posadzone są najmłodsze rosliny
2014

2015

A docelowo ma być tak (jak dzieci wyjada to biorę się za remont altanki)
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:04, 20 cze 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Pooglądałam porównania rabatek. Musze kiedyś też poszperać i poszukać zdjecie do porównania.

Oj warto, potem super się oglada za co Cie łupie w krzyżu

Tu miejsca z wiekszymi zmianami -
Japoniec został baardzo uspokojony kolorystycznie
2014

2015 (po kwitnieniu azalek)

Tu głównie korekta rabatki półkolistej przylegającej do domu
2014

2015
Ogródek Agam 12:01, 20 cze 2015

Do góry

Ogródek Agam 11:59, 20 cze 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies