Na pierwszym planie Scarlet Moss jeszcze malutka i trudno jej zrobic zdjęcie ale w tej róży zakochałam się od pierwszego wejrzenia.
Druga Papageno też trudna do sfotografowania.
Biuro projektowe to już mam... ale projektuję elementy stalowe
Chyba, że będę projektować żelazne rośliny
A szkic charakteru moim zdaniem określony trafnie Pokrywa się z moimi odczuciami Tylko kosa trafia na kamień, bo ja nie należę do osób uległych, zgodnych. Ja też mam charakterek.. i potrafię wysunąć pazurki.. ze mnie też wyłażą złe cechy
Trzcinnik jest do słoneczka, nie miałam gdzie go eksmitować i siedzi tymczasowo (póki czegoś nie wymyślę) na totalnie cienistej rabacie, słoneczko może do 8 rano.. i ma się dobrze Chce tu zostać???? Hmmm
Abraham Derby to nie jest, czekam aż kwiat się rozwinie to może ktoś rozpozna
Ombrée Parfaite
Nn biała dopiero w pąkach jak większość moich róż uszkodzonych przez przymrozki.
dyha bardzo dziękuję za odpowiedź, którą przeczytałam dopiero dzisiaj szukając odpowiedzi na kolejne pytanie...
A więc tak, na jesieni kupiłam kilka sadzonek ligustru i dosadziłam .. Dzisiaj zebrałam trochę odrostów bo szykuję się do cięcia żywopłotu i teraz mam pytanie czy mogę te patyczki wsadzić bezpośrednio do ziemi przy żywopłocie bez czekania na ukorzenienie się.. czy podlewając regularnie te miejsca odrosty ukorzenią się czy nie ma na to szans?? Powód do tego jest taki że jak dosadzałam nowe sadzonki jesienią to bardzo ciężko było mi wykopać dziurę na sadzonkę pod żywopłotem bo w wielu miejscach jest on dość gęsty przy ziemi...
Tak wyglądają te odrosty, mają ok. 40-50 cm, można wsadzić takie długie? Czy liście mam oberwać cz zostawić?
Mi się podoba, że są różne ogrody.. bo nie jest nudno
I jakiś inny Mikołajek.. do napaćkania gdzieś ..ale jak czegoś takiego nie kupić do testowania?? Dzięki moim testom mogę dużo napisać o różnych bylinach
Jest mniejszy od innych mikołajków ..