Widzę, że myślisz co do RH.. ja mam na jednej rabacie azalie, ale to potrzebuje miesca, a na drugiej mam żurawki.. fajnie to wygląda. Hosty też mam , też pasują.
Róże, całe 2 to już moja mama ma więcej - haha!!
Eden Rose 85
Pierwsza to edenka a druga to jubilee celebration. druga cudnie pachnie
Jubilee Celebration D.Austin
Już Ci napisałam i czytałaś. Jeden i drugi ładny. Liście uważam, że ładniejsze mają Helsinki. Kolor też jest ładny i widoczny jak kwitną. Helsinki mi rosną 2 razy szybciej. Te krzaki co pokazałam to były jednakowego wzrostu i sadzone razem.
Ja mam RH podsadzone żurawkami, fajnie to wygląda
Wrzucam Ci foto bo u mnie zaraz zginie w tłoku.
Dzięki dziewczyny że zaglądacie. U mnie ogrodowo niewiele się dzieje, raptem przyciełam buksiki, może nie idealnie, ale ciągle się uczę. Fajne są takie świeżo zielone
na pierwszy rzut - donice. Biel to też kolor zresztą i zieleń to też kolor
Rzeczywiście ładna.
Zapisuję nazwy róż bezobsługowych, bo mam wrażenie, że mnie róże nie lubią, albo ja nie umiem się z nimi dogadać
Jak wysoka róśnie?
Moim zdaniem nadaje się pomiędzy buksy. U mnie rośnie na prawdziwej patelni. Natomiast mnie się bardzo, ale to bardzo podobają buksy w kołnierzach z hakonechochla. Zielona rośnie u mnie jak szalona - też na patelni.
Wielu trawek nie znam, więc nic więcej polecić nie mogę. Wiem natomiast, że carex silver sceptre nie bardzo nadaje się na pełne słońce. Wiem, bo to wybróbowałam.
Też lukłam na stronę 2555, ale się skusić nie dałam
Ewelo, przedogródek jest od północnej strony. Nawadniania nie mam. W tym roku kopytnik też jest piękny Na tym zacytowanym zdjęciu jest wczesna wiosna, kopytnik ma nowe liście, które są jeszcze małe i lekko zwinięte "w trąbkę".
Teraz jest już aż za gęsty Wygląda tak:
I cały przedogródek. Citronelki przed czyszczeniem.
Co old port to troche inny...
u Ani Monte bardzo napakowany, u mnie troche mniej, u ciebie ciut inny srodek...
A bonica 160cm ?? musze swoja szybko przesadzic...
Rozchodniki i hortensje rozjaśnią to miejsce, mi się wydaje, że wyższe drzewo w tym kolorze mogłoby być, dojdą jeszcze trawki więc chyba ok.
Ja bym tu jeszcze gdzieś z tyłu wcisnęła werbenę patagońską
a to miejsce na brzozy fajne masz