Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 13:58, 19 cze 2015

Do góry
...zielono mi...kwiatów na razie nie widać...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:55, 19 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
no skatowałas mi serce tymi naprastnicami, ciągle do nich wzdycham a u mnie nie pasują

Wszędzie pasują Daj pomiędzy jeżówki.. przekwitną zanim jeżówki zakwitną.. wyciepiesz potem całe a zostawisz siewki.

Też chyba tak posadzę, bo dałam pomiędzy trawy , a za jeżówki werbenę.. ale jest pusto .. Werbena podgoniona ale dalej słabo ja widać..

Reszcie odpowiem potem..
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:54, 19 cze 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Kawa czy to liguster, widziałam u Ciebie, ale rzuć swoim okiem

teraz tak kwitnie

tak to ligustr taki sam mam kwitnie teraz a później ma takie czarne owoce
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:52, 19 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

O mamo ile siewek! Trochę się boję takich widoków u siebie.... Trzeba będzie ciąć wszystko jak przekwitnie

Mam jedną różową naparstnicę...i w sumie to nie wiem jaki kolor jeszcze bym chciała. Muszę się zastanowić

U mnie wyboru koloru nie ma.. sieją się jak chcą i kolor to niespodzianka. Mam wymieszane.
Miałam piękną odmianową i za cholerkę nie mogłam utrafić z siewkami.. wszystkich nie zostawię bo mi zarośnie cały ogród Brałam te w pobliżu.. i w tym roku jedną mam z odmianowych... ale znów rośnie z innymi.. trzeba opatentować sposób na zbiór nasion. Ale to takie malutkie

W szklarni robi się busz.. posadziłam połowę mniej... a i tak pomidory nie chcą się zdyscyplinować.. eMuś chodzi i kpi ze mnie e w tym roku już miało być pięknie
Ogród tworzony z pasją 13:49, 19 cze 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Hosty, nowy nabytek

wiesz co to za odmiana?? mam taką i nie wiem..
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:47, 19 cze 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
Czyli te naparstnice które w tym roku u mnie kwitną to wyciepać, a zostawić tylko siewki??

Masz cudowny ogród, bo tworzony z sercem i cudowną rodzinę .

Obserwuj, jak będzie brzydkie to wyciepaj. Jak masz siewki to szkoda trzymać brzydoty. Rozety liściowe są duże i szpecą potem rabaty.
Różowy przetacznik i dzwonek poszarskiego.. ale się dobrały kolorami..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:43, 19 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mogę Ci wysłać siewek..
A jak kupisz jedną to będziesz mieć 100 Nie ścinaj tylko jak przekwitnie.

A to hodowla werben.. już gotowe do wysyłki.. Trzymam je na macie i w kamieniach, bo ładnie się wyciągają bez uszkodzonych korzeni.

O mamo ile siewek! Trochę się boję takich widoków u siebie.... Trzeba będzie ciąć wszystko jak przekwitnie

Mam jedną różową naparstnicę...i w sumie to nie wiem jaki kolor jeszcze bym chciała. Muszę się zastanowić

Podwórkowa rehabilitacja 13:30, 19 cze 2015

Do góry
Szkarłatka daje czadu.

Ta róża pachnie cudownie.

W oczekiwaniu na goździki
W Gąszczu u Tess 13:28, 19 cze 2015

Do góry

TESS, na którą stronę świata masz przedogródek? Masz tam jakieś podlewanko?
Ten kopytnik to piękny był na zeszłorocznych zdjęciach-czy on się zagęści bardziej niż na tej fotce w tym roku?
Lifting starego ogródka 13:26, 19 cze 2015

Do góry
Ludwika napisał(a)

Na koniec w podziękowaniu za odwiedziny i wszelkie dobre słowo jedna z trzech różyczek NN, które mamy z tyłu domu i klika liliowców mojej mamy

jakie to zdjęcie ładne, takie nostalgiczne

A niwaki wyszło Ci super, też mam i chciałam zrobić coś z mojej tui, tylko ona już wysoka jest, jak możesz zerknij u mne na stronie 24 Ona taka poczochrana, zresztą wszystkie trzy nie pasują mi do niczego, na przesadzenie ich to chyba nie zdecyduję się, za duże są juz
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:22, 19 cze 2015

Do góry
...lubię dzwoneczki.Fotkę zawilca greckiego wstawiłam u mnie.Pozdrawiam.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:21, 19 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Za późno zobaczyłam fotkę.

Ale jak piszesz, że tak łatwo się sieją, to może faktycznie nie warto szukać tych bylinowych.
Dokupię zwykłych i będę czekać na maluchy.

Mogę Ci wysłać siewek..
A jak kupisz jedną to będziesz mieć 100 Nie ścinaj tylko jak przekwitnie.

A to hodowla werben.. już gotowe do wysyłki.. Trzymam je na macie i w kamieniach, bo ładnie się wyciągają bez uszkodzonych korzeni.

Podwórkowa rehabilitacja 13:20, 19 cze 2015

Do góry
Na różance królują 3 nn na pniu i powojniki Dark Eyes i Sodertalje
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:18, 19 cze 2015

Do góry
AlKa napisał(a)

Jak sie ładnie katalpa zregenerowała, nie widać że po takiej akcjii

Na odłamanym ma nowe gałęzie ... ponad metr . Muszę część wyciąć.. dobrze, że mi przypomniałaś..

I Pomponella Cudna jest.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:15, 19 cze 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu masz Rh Helliaki?. Mam dylemat który wybrać Helsinki czy Helliaki .Który według ciebie ładniejszy?

Każdy jest ładny i każdy inny...ja mam obok siebie i ten i ten.
Po prawej Helsinki, a po lewej Hellikki

Helliki

Helsinki

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:14, 19 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Koniec przerwy..reszcie odpowiem później ..

Dzisiejsze napaćkane rabaty.. jest pochmurno.

Jak sie ładnie katalpa zregenerowała, nie widać że po takiej akcjii
Lifting starego ogródka 13:09, 19 cze 2015

Do góry
A teraz jeszcze chciałabym Was poprosić o pomoc w dwóch kwestiach.

1. Moją kostrzewę siną oblazła mszyca. Spryskałam wczoraj miksturą z octem i sodą, dziś jeszcze siedzą, ale może trzeba czasu, żeby zadziałało? Nie wiem czy to od tej mszycy, czy też dopadło ją coś innego jeszcze, ale zasychają jej końcówki ździebełek i pojawiają się na nich małe brązowe plamki. Wrzucę zdjęcie, może ktoś będzie w stanie mi powiedzieć co to i co mam z tym zrobić.

2. Kot zrobił sobie z pnia jednej z naszych trzmielin drapak... Poharatał ją dość mocno. Nie wiem, czy smarować to czymś, czy zostawić i raczej nic się nie powinno złego stać?

Na koniec w podziękowaniu za odwiedziny i wszelkie dobre słowo jedna z trzech różyczek NN, które mamy z tyłu domu i klika liliowców mojej mamy

Podwórkowa rehabilitacja 13:09, 19 cze 2015

Do góry
Fasolka ale w tym roku tylko ozdobna, nie do konsumpcji

Cukiniska

boróweczki
Lifting starego ogródka 13:02, 19 cze 2015

Do góry
Kurcze, dawno mnie u siebie nie było Ale to dlatego, ze nie mam nic nowego do pokazania. Długo mieliśmy tu suszę i ziemia była tak wyschnięta że nijak nie mogłam przekopać tego placyku pod trawnik. Ale wkońcu parę dni temu trochę popadało i udało mi się przygotować teren i posiać ziarenka Teraz czekam.... (to najtrudniejsza część prac ogrodowych, chyba )

Ale pokażę coś co udało mi sie zrobić z jedną tują mamy Nie wiem, jak się nazywa ta odmiana (ok. 20 lat temu mama to sadziła) ale formowała się raczej w kulę. Z jednej strony wyglądała jeszcze dość ładnie, ale z drugiej kilka lat temu z dachu spadło na nią dość dużo śniegu, długo chyba leżał i w tym miejscu zrobiła sie dziura. ALe przez tę dziurę moje bystre oko dojrzało kilka super powyginanych gałęzi (pewnie też od tego śniegu) i dostrzegło w nich potencjał na bonsaja
Nie wiem, jaki to cud się stał, ale kiedy poinformowałam mamę, że idę po sekator i będę robić z jej tuji bonsaja to zapytała tylko , czy mi się chce, bo to duży krzak jest ... Zero protestów normalnie, szok! Nie mogłam przecież zmarnować tej szansy!
Tak wyglądała thuja przed moją ingerencją - to ta "dziurawa" strona

Kilka godzin później było już tak

Wiem, że narazie jest jeszcze za gęsto. Ale jak mój mąż znajdzie chwilę, żeby mi pomóc, to będziemy niektóre gałązki odciągać na palikach i potem jeszcze zdecyduję, co i gdzie przerzedzić. Teraz namawiam mamę na kupno klona palmowego, lampki pagodowej i wysypanie tego miejsca żwirem Chyba powoli przekonuje się do tego planu
Podwórkowa rehabilitacja 13:02, 19 cze 2015

Do góry
Warzywka po deszczach ruszyły
ogórek

rukola i rzodkiewka

jarmuż piękny fioletowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies