Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 11:23, 19 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No no jak Ty takimi zdjeciami zaczynasz podglądanie ptaków to co to bedzie jak dojdziesz do wprawy? piekne zdjecia.Halina tez mnie urzekła.Pozdrówka.
Bogdziu...do wprawy to jeszcze długa droga...tylko wymagane trochę cierpliwosci.
W Kruklandii 11:21, 19 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Pierwsza myśl u mnie zawsze najlepsza.... ale przecież muszę poznać wszystko żeby dojść do wniosku, że te pierwsze jednak najładniejsze

Tradescant Zakochałam się i koniec. Obym się nie odkochała jak przyajdą

O kurczę! Wygooglałam - boska jest!

Jak przyjdzie i będziesz zadowolona to poproszę o namiary, bo u nas lokalnie kicha różana
Wizytówka Mojego zakątka Na Dębowym 11:14, 19 cze 2015

Do góry
Zapraszam

Emilien Guillot

Ogród przydomowy - Hosty 11:13, 19 cze 2015

Do góry
Ogród pod trzema dębami 11:13, 19 cze 2015

Do góry
Sesja będzie jak wróci słonko albo coś nowego zakwitnie, co właściwie na jedno wychodzi.
W zeszłym roku i lawendy i róże kwitły już w połowie czerwca, teraz wszystko w pąkach już od 2 tygodni i nic, a kolejny tydzień też różowo nie wygląda.

Złapane na szybko w deszczu.

To jeden z zakupów internetowych, które są tak maleńkie, że nie kwitną przez pierwsze dwa lata. Warto jednak było czekać.
Ogród przydomowy - Hosty 11:11, 19 cze 2015

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:10, 19 cze 2015

Do góry
Kawa czy to liguster, widziałam u Ciebie, ale rzuć swoim okiem

teraz tak kwitnie

Gabisiowy ogród...początki....:-) 11:05, 19 cze 2015

Do góry
Tiaaaa, REWOLUCJA...

Jak szaleć to szaleć. Staram się zawsze pomimo zmian na rabatach wykorzystać rośliny z których rezygnuję w innych miejscach, ale nie zawsze się da

Tu, w tej części planuję przydymioną różem rabatę:

to nad czym się zastanawiam, to jakie drzewo dać w te berberysy: coś czerwonolistnego czy jednak nie. Bo jak tam wsadzę jeszcze Vanille Fraise, rozchodniki, trawki to nie będzie za różowo? A po lewej chciałam dać Doorenbosy i hortki Limki i lustro, ale teraz to się boję czy nie za mocno naciapię

o tu chcę brzozy:

i dalej za brzozami zakończę dereniami

Pokażę nasz ogród 10:51, 19 cze 2015

Do góry

Trafiłam na Ogrodowisko niedawno,a już jestem Asiu zafascynowana Twoim ogrodem. Piękny. Czy możesz mi napisać co to jest za krzewinka?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:50, 19 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Naparstnice purpurowe są dwuletnie.. kwitną i w trzecim roku, ale już gorzej.

Do tych wieloletnich też mam mieszane uczucia czy są takie trwałe..
Na pewno różnią się liśćmi

I będę na wszelki wypadek traktować jako dwuletnie..

A teraz dobranoc..

Acha.. kupiłam jedna sadzonkę Hachonechloa Beni Kaze.. .. mam pomysł na więcej..

Foto do niczego... ale rokuje dobrze..

Ania...to jak kupisz te bylinowe naparstnice to wrzuć fotkę liści, proszę.
Bo u nas w sklepie to stoją rośliny czasem bez podpisów. Niby widzę, że to naparstnica, ale nie wiem jaka. Chciałabym wyhaczyć jedną taką nie dwuletnią
Z góry dzięki!
Szmaragdowy Zakątek 10:48, 19 cze 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Wczoraj wpadłam na momencik do „szmaragdowego”…skosiłam trawniczek, „ogoliłam” wierzbę, co nieco wypieliłam, oskubałam 4 przekwitłe rododendrony, wymieniłam paliki w mini sadzie na nowe, bo stare już się połamały (trochę ze starości, a trochę pod ciężarem) i przykręciłam nowe rynny do daszku nad werandą.
Acha! Jeszcze zmniejszyłam troszkę trawnik, czyli jak można było się domyśleć, biorąc przykład z wszystkich ogrodomaniaków …poszerzyłam rabatkę. Bogdzia miałaś rację!!! Bo to właśnie Ty jako pierwsza powiedziałaś zobaczywszy moje rabatki: …”Nikita, poszerzaj…od razu poszerzaj!”…Ha, ha , no to właśnie poszerzyłam!!!

A teraz kilka fotek…Na początek królowe czerwca:
róża KRISTAL

róża ARTEMIS (w tamtym roku kupiona, pierwszy raz zakwitła)

i róża FLAMMENTANZ

teraz trawkowo…
malusieńka, ale śliczna kostrzewa GOLDEN TOUPEE

trawka od Caroli…coś tam coś tam AUREA, pięknie się wybarwia na żółto

i kostrzewa INTENSE BLUE pomiędzy złotymi bukszpanami na nowej (czytaj: poprawionej) mini rabatce

Obserwuję ta Kristal u ciebie....i ciesze sie ze ładnie rosnie i żałuję że sobie tez jej nie wziełąm, bo zachwyca mnie tą czystą bielą...Artemisa tez mam ale on w porównaniu do Kristal jest jednak lekko waniliowy w odcieniu, a ona czysto biała i ten ciemny skobntrastowany z kwiatem błyszczący, zdrowy liśc - sliczna

Ta zółta trawka od Karoli to carrex elata aurea...tez je mam od Irenki - Miłki
Gabisiowy ogród...początki....:-) 10:44, 19 cze 2015

Do góry
Mi te tuje też się podobają, ale są naprawdę za duże, dotykają już prawie podbitki, a i na boki rozrosły się, że przejść nie idzie chodnikiem. Poza tym są po 2 sztuki jedna na zewnątrz rabaty, druga wewnątrz i ta wewnątrz to już w ogóle ma ciasno

Ktoś mi kiedyś mówił, żeby z nich zrobić bonsai, ale ja jakoś tego nie widzę. A nawet gdybym widziała to nie potrafię

Trawa nie zasiana, a wszystko przez dylematy...zlikwidować krawężniki czy nie, a może dołożyć niżej pasek kostki,a jak nie to przywieźć kilkanaście wywrotek ziemi, siać trawę czy kupić w rolce...szkoda gadać...
Ogródkowe perypetie:) 10:35, 19 cze 2015

Do góry
abiko napisał(a)
ostróżki w pełni rozkwitu..

urzeklo mnie to zdjęcie
Róża na tle ławki i kule bukszpanowe zresztą też, ale nie sposób wzzystkiego zacytowac.
zdecydowanie moje klimaty
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:34, 19 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Będziesz zadowolona

Aniu w/g mnie to róża Handel, miałam ją kiedyś, nie pamięta co się się stało że wypadła mi.Byłam z niej zadowolona, rosła dość wysoko, kwiaty nie utrzymywały się długo, przekwitając jaśniała.
Masz duszę kolekcjonera, mnóstwo różnych pięknych roślin i przede wszystkim piękne róże.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:33, 19 cze 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosiaczek zupełnie inaczej ogląda się teraz zdjęcia Twojego ogrodu kiedy już wiem co i gdzie . I pomyśleć, że tydzień temu pakowaliśmy się do Was. Ale szybko zleciało, a było tak cudnie . Nie pamiętam kiedy ostatnio aż tak wypoczęłam . Zobacz jaką fajną fotkę Ci zrobiłam

i moje pyszczysko na pamiątkę .

DziękimKasiu Musimy się tymi formami wymienić
Wszystkiego po trochu 10:30, 19 cze 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Wczoraj trochę u mnie popadało, nareszcie, ale to jeszcze mało, trawę mam już mocno przesuszoną, podlewanie nie pomaga, musiałabym podlewać non-stop.
Zakwitła moja nowa różyczka Tea Cliper Austina, kwiaty ma ogromne, pachną delikatnie

Pat Austin, długo jej szukałam, opinie ma różne, negatywne bo zwiesza główki, więc próbuję ją podwiązać

bardzo ładne różyczki ja włąśnie obie kupiłam i ciesze się ,że mogłam je zobaczyc u Ciebie , troszke zmartwiłam sie Pat Austim jak piszesz ,że zwiesza główki ale co tam skoro ja wybrałam wiec musi byc
Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 10:17, 19 cze 2015

Do góry

Like it!

Lamaze napisał(a)
i na koniec dzisiejszego zalewu zdjęć - szersze ujęcia z góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:14, 19 cze 2015

Do góry
beta napisał(a)
Anka...pięknie u Ciebie...bez dwóch zdań...rośliny Cię kochają..są piękne i dorodne...a ilości gatunków w ogrodzie można pozazdrościć

p.s. właśnie dziś koleżance mówiłam że na południu wszystko kwitnie...u nas zimnica...przywrotniki od tygodnia w pąkach...masakra

pozdr

U mnie przywrotniki do pościnania.. upały wszytko przyspieszyły.
Teraz pochmurno, ale pszczółki i bzyczki się uwijają w ogrodzie aż miło.. słychać tylko bzyczenie. Jak w ulu

I tak zajęte pracą, że małym aparatem dały se zrobić fotki z odległości 5 cm. To dowód... jak oswojone.. nie patrzymy na paluchy, bo ręce mam tragiczne.. ale zkoda czasu na zabiegi pielęgnacyjne, kiedy i tak w każdej "wolnej" chwili grzebię w ziemi. Nie idzie przejść po ogrodzie by gdzieś tam czegoś nie pomiziać.. Wczoraj zatapiając sznurki do podwiązania pomidorów poparzyłam palce. Mam całe w bąblach.. nie da sie nawet poszorować Nawet na klawiaturze fatalnie sie pisze.. a pracować trzeba.. Ot fujara ze mnie

Ważki też upajają się kwieciem.. im napaćkanie nie przeszkadza, wręcz odwrotnie... kochają to. To w kwestii oponentki... która jest wielką miłośniczką przyrody i ekologii.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:06, 19 cze 2015

Do góry
Koniec przerwy..reszcie odpowiem później ..

Dzisiejsze napaćkane rabaty.. jest pochmurno.

Mój ogród pod górkę... 10:05, 19 cze 2015

Do góry
Szałwia

Gaura

Zajawka nowej rabaty bukszpanowej

Okrywowe nn

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies