Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 23:30, 18 cze 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Mnie ona też się podoba

Piękna !
Moja ożanka nawet jeszcze pąków nie ma.
Śliczne te róże w kulkach.
Tysiąc radości i utrapień 23:29, 18 cze 2015

Do góry

Wielkokwiatowy na pewno nie zakwitnie, korzeniastego ( mam różowy) nie ścinam, ale himalajskiego tak, i o ile pamiętam chyba ponownie kwitnie ale słabo.
Korzeniastego nie ścinam bo rośnie na uboczu, bardzo ładnie się przebarwia jesienią, ale jeszcze lepiej rozłazi i sporo go z obrzeży kępy wyrzucam.
Mam też różowego nisko się płożącego. Wydawało mi się, że się go całkiem pozbyłam, ale okazało się, że odnowił się z pozostawionego kawałka i teraz mi nawet kwitnie. Ten ekspansywny jest.

Dużo muszę się jeszcze o bodziszkach nauczyć
Mam bodziszka łąkowego Splish Splash, ktorego przesadziłam, bo słabo rósł. W starym miejscu już dwa razy się pojawił i za każdym razem był przesadzony. Póki co nie jest mocno ekspansywny, ale jak widać, wystarczy mały kawałek, żeby się odrodził.

Ogródkowe perypetie:) 23:28, 18 cze 2015

Do góry
zdążyłam jeszcze przystrzyc bukszpany w przedogródku..
przed..

po

i reszta

Ogródkowe perypetie:) 23:26, 18 cze 2015

Do góry

i skarpa z okrywowymi też się różowi

kurcze no i weszła mi na taras..
Ogródkowe perypetie:) 23:23, 18 cze 2015

Do góry
ostróżki w pełni rozkwitu..

Bailando w końcu postanowiła się ujawnić..

Bajkowy ogród Weroniki 23:22, 18 cze 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)

Byłam i jak zwykle oszołomiona opuszczam Wasz ogród.
Weroniko, ile krzewów Elfe wspina się na dach? Jak 'stare' są te krzewy?
Ogródkowe perypetie:) 23:19, 18 cze 2015

Do góry
Gertruda.. jeden pąk, ale co tam..

kolejna ulubienica, która nigdy nie zawodzi..

Ogródkowe perypetie:) 23:14, 18 cze 2015

Do góry
angielek część dalsza..

Tysiąc radości i utrapień 23:13, 18 cze 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
W tym roku piwonie krótko kwitły, a szkoda. Nie dziwię się, że lubisz bodzziszki. Pozdrawiam Asiu

Różyczka na dobranoc

Piwonie kwitły krótko i irysy też. Wszystko przez suszę .
Dziękuję za różyczkę . Piękna
Tysiąc radości i utrapień 23:11, 18 cze 2015

Do góry
jona napisał(a)

To bodziszek korzeniasty "White Ness". Cały czas odwiedzają go goście tzn pszczoły . Bodziszki chyba w ogóle są gościnne

Czy te ścięte bodziszki zakwitną ponownie? Czy masz jeszcze inne bodziszki oprócz wielkokwiatowych? Czy wszystkie się ścina?

Wielkokwiatowy na pewno nie zakwitnie, korzeniastego ( mam różowy) nie ścinam, ale himalajskiego tak, i o ile pamiętam chyba ponownie kwitnie ale słabo.
Korzeniastego nie ścinam bo rośnie na uboczu, bardzo ładnie się przebarwia jesienią, ale jeszcze lepiej rozłazi i sporo go z obrzeży kępy wyrzucam.
Mam też różowego nisko się płożącego. Wydawało mi się, że się go całkiem pozbyłam, ale okazało się, że odnowił się z pozostawionego kawałka i teraz mi nawet kwitnie. Ten ekspansywny jest.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:11, 18 cze 2015

Do góry
Gosiaczek zupełnie inaczej ogląda się teraz zdjęcia Twojego ogrodu kiedy już wiem co i gdzie . I pomyśleć, że tydzień temu pakowaliśmy się do Was. Ale szybko zleciało, a było tak cudnie . Nie pamiętam kiedy ostatnio aż tak wypoczęłam . Zobacz jaką fajną fotkę Ci zrobiłam

i moje pyszczysko na pamiątkę .
Ogródkowe perypetie:) 23:11, 18 cze 2015

Do góry
część róż już przekwitła, ale zdjęcia zostały

William Shakespeare w pięknych kolorach

Charles Austin, którą uwielbiam..

Typografia ogrodu 23:08, 18 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tam gdzie widać kawałek niezdjętej darni pomiedzy rozchodnikami będą schodki, prowadzące do wgłębnika z ogniskiem - ten zaś będzie pomiędzy dwoma rabatami z rozchodnikami. Trzeba uzyć wyobraźni

użyłam wyobraźni, widze to, widzę... i już się nie mogę doczekać realizacji!

A kamienie faktycznie konkretne, bez pomyślunku siłami rąk ciężko by było je przesunąć
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 23:06, 18 cze 2015

Do góry

Typografia ogrodu 23:05, 18 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Doszła paczka od Edyty - wieeeelka to lubię. I szybciutko poszła do ogrodu.
Jeżówki pod kostke lipę, odmiana Coconuty Lime
i kolejna porcja rozchodników. By je posadzić a właściwie jeden z nich musielismy przesunąć leżace kamienie a przede wszystkim największy z nich - ostatnio transportowała go koparka, dziś ja z M. przy pomocy mięśni i rozumu mamy do niego słabośc bo był tu zanim mu się pojawiliśmy.

wow, bardzo mi się podoba ta rabata, a jak te limonkowe jeżówki zakwitną będzie kapitalnie!
Jaka to odmiana rozplenicy, hameln czy jakaś mniejsza?
Ogrodowe przygody 23:04, 18 cze 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
miniarurka okrywowa

Czy to nie jest przypadkiem Crystal Fairy.
Szukam jej wszędzie

Piękne zdjęcia,próbowałam tak jak ty,ale mi nie wychodzi tak.....
O....! 23:00, 18 cze 2015

Do góry
cd ...
jaśminowiec, pachnie pięknie, to jakaś stara odmiana nn

przy jaśminowcu w oddali była górka ( piwniczkowa), teraz już lepiej widać...

i na koniec schody obrośnięte trochę bluszczem i innymi roślinami...

Tysiąc radości i utrapień 22:59, 18 cze 2015

Do góry

Białego widzę po raz pierwszy, ładny.
Moje wielkokwiatowe przekwitły i ścięłam wszystko do samej ziemi. Po kilku dniach będą nowe liście, a jesienią przebarwią się cudnie.

To bodziszek korzeniasty "White Ness". Cały czas odwiedzają go goście tzn pszczoły . Bodziszki chyba w ogóle są gościnne

Czy te ścięte bodziszki zakwitną ponownie? Czy masz jeszcze inne bodziszki oprócz wielkokwiatowych? Czy wszystkie się ścina?

Jestem w polu 22:59, 18 cze 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

Witam nareszcie Widzisz, ten mój ogród wygląda trochę tak jakby tworzył go jakiś ogrodnik niespełna rozumu. Taka jestem jakaś niepoukładana i czasami nieogarnięta. Chciałabym mieć już wszystko zrobione, a z kasą krucho i jakoś robimy tak po trochu, ale rzucając się po tym ogrodzie jak opętani. Trochę tu, trochę tam. Wiem, że muszę poukładać sobie wszystko w głowie i po kolei to realizowć. Dlatego też jestem tutaj tak jak wielu z nas.

To specjalnie dla Ciebie parę fotek

No i szersze kadry wcale nie prezentują się gorzej niż wąskie! Chyba jesteś dla siebie zbyt surowa. Chociaż świetnie rozumiem tę tęsknotę za tym, żeby mieć już wszystko takie idealne i dopieszczone. Jednak takie robienie samodzielnie, trochę na wariata, też ma swój urok Dla mnie to oznacza np, że w tej chwili większość roślin dotychczas posadzonych będę przesadzać, ale za to jak będę doceniać tę pracę, którą w to włożę i ile się przy tym nauczę... Warto
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:54, 18 cze 2015

Do góry
Moje powojniki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies