Różyczki ładnie się rozwijają i to jeszcze nie wszystkie, różyczki atakowane są systematycznie przez mszyce i żuki i trzeba tym szkodnikom ciągle wypowiadać wojnę, bo to już nie walka
Piwonie jeszcze kwitną chociaż trochę ucierpiały od deszczu
na fotce w tle są piwonie od Ani, z trzech krzaczków po jednym kwiatku rozkwitły dwie i uważam to za sukces na pierwszym bordowe driakiew też od Ani pamiętasz Jolu?
Agawita klonów mam pięć jak na razie Umbry też mam. Danusia poradziła mi wiśnie japońskie tylko zastanawiam się nad odmianą... Jak myślisz?
Ja czekałam i się nie doczekałam spadło zaledwie parę kropel
Kwiatostany podobne ale sama rozeta u mnie niska, gęsta i ciemno zielona. Może dlatego że u mnie glina.
Tu widzę poszła w kwiatostany bo u mnie sprawdzałam po 5-6 wypuściła. Muszę jej zdjęcie zrobić dla porównania.
Popadł teraz deszczyk, ale wczoraj podlewałam do 21.00. Nowe rozwijające się róże
Aachener Dom
Sweet Parole olbrzymi kwiat chyba z 20 cm
James Galwey
Burgundy Iceberg
i jeszcze wiele innych
Bocian dostał do towarzystwa dwa rodzaje róż- fioletowe oraz pomarańczowe Fajnie wyglądają z kocimiętką i dużą ilością zieleni liści funkii oraz języczki pomarańczowej.
Teraz pora na zakątek Hanusi.
Nie kosztował mnie nic, poza ciężką pracą i paroma workami kory.Zasadziłam tam głównie rośliny z podziału z własnej działki.
Po roku prezentuje się tak.