Widziałam. Basiu, jak na nowo wsadzoną, więcej wymagać nie można, zobaczysz za rok. Moja dzielona w tym roku słabo kwitła, a tę co przy płocie pokazuję, ma kilka lat,siedem. W tym raku najładniej się prezentowały średnio różowe DR ALEX FEMING i wiśniowe KARL ROSENFIELD. Też RUBRA PLENA i BOWL OF BEAUTY. Twoje bodziszki wielkokwiatowe oczarowały mnie, już zachorowałam na nie. Przymiotna niebieskiego nie mogę odżałować, było i nie ma.
SARAH BERNHARDT ma ok. 7 lat, w tym roku może mniej kwiatów jak w ub.
BOWL OF BEAUTY mam drugi rok. Podoba mi się choć kupiona jako żółta PRIMA VERA. Właśnie przekwitła, ale zakwitły lilie karłowe i one przykuwają wzrok, poniżej.
Witam , masz piękne róże i cały ogród również
Ta różyczka przypomina mi Abraham Darby, ona właśnie pięknie pachnie i kwiaty ma podobne, ale nie jestem pewna Miałam kiedyś tę różę ale u mnie łapała strasznie rdzę, była wielka, ukwiecona ale wkurzyłam się wkońcu na nią i wywaliłam. Wiele osób jest z nie zadowolonych. Ja nie miałam do nie szczęścia, zwieszała też główki z kwiatami.
Dziękuję za wspomnienia i dobre słowo Czkawki nie miałam
Kocimiętkę mam od zeszłego roku.. i kwitła mi tylko raz... długo się zbierała po posadzeniu. Wiec nie wiem jak się zachowuje w sezonie.
Piszą, że kwitnie długo.. od czerwca do września.. i z tego co pamiętam , to Finka mówiła, że ona długo kwitnie i po ścięciu już nie zdąży drugi raz zakwitnąć.
może to nienajlepszyb termin ale przesadziłam dziś żurawki Lime Marmolade sztuk 6. Powody były dwa: 1. pożarły bukszpan który okalały,2. przypalały się na słońcu. teraz dostały miejsce gdzie też dociera słońce ale o kilka godzin jest go tam mniej. zobaczymy czy wystarczy.
były tu
teraz są tu:
a kulki dostały irge major - bardzo polecam tę roślinę - ona okazała się najlepszym rozwiązaniem na nasze strome skarpy - ma tam jeden rok a rozrosła sie tak, że gdy wykopałam z plontaniny gałęzi jedną sadzonkę (wielką...) nie było widać, że coś ubyło. To co widać wpokół najmniejszej kulki to jedna, roczna sadzonka.
Dorciu Moja też jeszcze nie kwitnie, ale zła nie jestem , bo wielki spektakl się zapowiada...ona po prostu zbiera siły Pełno pąków- tego się nie spodziewałam A dziś w pracy podglądałam Twoją burgundy ( chyba )
która właśnie zaczęła kwitnąć - piękna jest
witam. zakupiłam 3 hortensje limelight. ostatnio zauważyłam że jedna posiada już pąki kwiatowe i ma bardziej czerwone i mniej sztywne pędy. oto zdjęcia hortensji limelight. ostatnie zdjęcie przedstawia tą która wydaje mi się inną odmianą. Jak myślicie czy jest szansa że to limka? czy wykopać i dokupić limkę?