Historia najbardziej zmiennej u mnie hosty
W poprzednich latach w głębokim cieniu pod balkonem długo miała taką barwę
W ubiegłym roku przesadziłam ją na środek rabaty, warunki podobne tylko słońca więcej. W tym roku tak ewaluowała
11.05.15
21.05.15
11.06.15
Wiecie może jak się nazywa?
Po wielu trudach niecałe 3 lata temu 1 października wprowadziliśmy się do własnego domu
Na wiosnę postanowilismy na części działki za domem założyć trawnik, żeby choc dzieci miały gdzie pobiegać a namiastka zieleni cieszyła oko
Nawieźlismy sporo ziemi, wyrównalismy i poczekaliśmy az wzejda chwasty, opryskaliśmy...
Witam! Bardzo prosze o pomoc, bo jestem zalamana 3 tyg. temu zakupilam thuje, ktore zasadzono mi w donicach, thuje mają 170cm (przyciete na zywoploty). Podobno byly kupowane w szkolce i byly to thuje przesadzane z zasadzonych w gruncie (nie w donicach). Ok. 1 tydz.temu zauwazylam ich brazowienie na pedach. W bardzo szybkim tepie stalo sie z nimi cos takiego jak na zdjeciach. Thuje podlewalam, przy deszczowej pogodzie sporadycznie, przy upale codziennie wieczorem + zraszanie. Staram sie zareklamowac thuje lub uzyskac jakas pomoc w celu odratowania ich. Szkolka jednak calkowicie umywa rece twierdzac, ze je ususzylam! Czy moge prosic o porade co sie z nimi dzieje i jak je odratowac?
Rok minął... ale może pomogę. Kremowe kwiatki to scabiosa ochroleuca - drakiew żółtawa. Kwiatki trochę większe niż drakiew kaukaska i chyba nie zimuje. Drakiew kaukaska biała - bardzo podobna - zimuje u mnie bez problemu ale nie mam gleby podmokłej a to warunek. Jeden z najdłużej kwitnących kwiatów w moim ogrodzie, polecam.