Z samego rana to raczej nie da rady, bo pracować trzeba
Wstawię jedną fotkę mojego osobistego ogrodnika w akcji, w stroju odpowiednim do sytuacji, mam nadzieję, że nie oberwie mi się za to, bo miałam zabronione
No właśnie, co z tymi chwastami? Wszystko zastopowało, a one dalej rosną Pół soboty wyrywałam, aż mi kręgosłup odmówił posłuszeństwa. I to jeszcze nie koniec Szarlotkę też upiekłam Danusiu, w oczekiwaniu aż szron trochę zaniknie i mgła się podniesie, ale nim zdążyłam zrobić zdjęcie, zostało tylko tyle:
Danusiu, czy każdy stożek to pojedynczy egzemplarz czy może to zgrupowane
ze sobą trzy lub więcej bukszpanów cięte w piramidkę? Jak jest lepiej zrobić?
Te moje stożki do doskonałe dzieła sztuki ogrodniczej, wykonany każdy z jednego egz. i rozgałęzione, zaglądałam im w środek.
Szybciej można osiągnąć sadząc kilka, najwyższy oczywiście na środku.
Danusiu, czy każdy stożek to pojedynczy egzemplarz czy może to zgrupowane
ze sobą trzy lub więcej bukszpanów cięte w piramidkę? Jak jest lepiej zrobić?
Czy ktos może mi doradzić, jakiego drzewka szukac na przód, przy furtce.
Planujemy tam mur max 1,70 i chciałabym aby korona była widoczna z zewnątrz.
Chodzi mi i to miejsce zaznaczone czrewona strzałką.
Najprawdopodobniej najbliżej ogrodzenia będą jeszcze iglaki dla tła i dopiero w rogu drzewko liściaste.
Chciałabym aby miało ładne kwiaty wiosną, kulistą korone i niezbyt wysokie.
Biorę pod uwagę:
- • Klon zwyczajny 'Crimson Sentry'
Acer platanoides 'Crimson Sentry' - no to, to raczej kuliste nie jest ale może można uformować?
- • Głóg pośredni 'Paul's Scarlett'
Crataegus x media 'Paul`s Scarlett'
- • Jabłoń ' Royalty' lub `Ola`
Malus 'Royalty', `Ola`
zaczeli montować przęsła!!! Już za minutkę już za momencik będę miała zamkniętą działkę i żaden pies nie wlezie . Nie żebym miała coś do psów, ale mam dość przeganiania psów z okolicy, które właśnie muszą oznaczyć moje roślinki... albo z radości przewrócić Franka który bawi się na podwórku