Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród coli 21:40, 04 kwi 2011

Do góry
Zrobiłabym raczej coś takiego.... (nie umiem rysowac myszką ) Chodzi o to, żeby boki wyspy pokryły się z bokami rabat, czyli mniej więcej tam gdzie wcięcie w rabacie dawało wybrzuszenie w wyspie. To tak jakbyś chciała zachowac tą samą szerokośc trawnika, który je dzieli. Wydaje mi się, że wtedy uzyskasz harmonię.

Moja działeczka - Grzesiu 21:32, 04 kwi 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Peng Sheng, to Black Dragon Holding Brossom, Qiao Dui to Silver Red( różowa), mnie się ta podoba,to Black Jade Paragon - po chińsku Guan Shi Mo Yu

O matko !!!!!!!!!!!!! jakie cudo :0 :0
Zagadka roślinna /1/ 21:29, 04 kwi 2011

Do góry
Co prawda,mamy coraz mniej czasu na przesiadywanie przed kompem,ale proponuję naszym forumowiczom zabawę w odgadywanie.Należy odgadnąć co to za roślina,i podać ewentualną nazwę łacińską.Prawidłowe odpowiedzi będą punktowane 1 pkt,dodatkowe informacje-też1pkt.PO zakończeniu sezonu,będzie podsumowanie-okaże się,kto ma jaki dorobek pkt.Czas na odgadywanie 7 dni.Prawidłową odpowiedź podam zawsze w poniedziałek,i zaproponuję nową zagadkę.

Dziś zagadka nr 1 z dnia 4.04.2011r

Co to za roślina?
Dwa światy 20:58, 04 kwi 2011

Do góry
Dzisiaj u nas padał deszcz,ale po południu zaczęło się przejaśniać,myślę że jutro będzie dobra pogoda na wyjście do ogrodu i porobić zdjęcia...

....widać gołym okiem jak wszystko się rozwija....

Fascynujące drzewa... 20:46, 04 kwi 2011

Do góry
Wczoraj będąc w podróży, zobaczyłam na skwerze w jednym z miasteczek takie oto drzewa. Było ich ok. 8 szt. Fajny, parasolowaty kształt. Do ogrodu super, jako ochrona przed słońcem Niestety nie znam ich nazwy. Ciekawa jestem, jak wyglądają z liśćmi. Może ktoś je rozpozna. Zdjęcia zrobione z samochodu.

Kubusiowo 20:45, 04 kwi 2011

Do góry
Danusiu, mam do Ciebie pytanie. Czy na tym fragmencie da się zrobić takie "niby" wyjście z lasu i łąkę kwietną?

Boję się, że jest tam za mało miejsca, no i przez to, że jest to na wzniesieniu będzie źle wyglądać... szerokość tego równego pasa to 21,5 metra potem się zwęrza w stronę domu do 16,9, spadek po lewej ciągnie sie przez 3,7 metra a do drogi jest jakis metr. Myślałam na początku, żeby ląke dac od strony naszej drogi ale "las" zasłoniłby słońce.... Długosc do płotu to 54,7m. W bardzoo późniejszych planach chce też zagospodarować pozotała cześć, nieogordzoną... Tylko czy przez taki długi pas ciągnąc tą łąkę i "nibylas"?

No naprawdę jak zaczęłam myslec nad własną ziemią to mam pustke w głowie....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:45, 04 kwi 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Nagroda rzeczywiście fajna, w sumie żałuję że nie zgadłem, ale w sumie się cieszę, bo ciekawe kto by nosił te rękawiczki w kwiatuszki jakbym je wygrał. Chociaż pewnie bym wyglądał świetnie

Ano, nie w kwiatuszki
Mój 4 arowy azyl... 20:27, 04 kwi 2011

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Wyszło też coś, czego w żaden sposób przypomnieć sobie nie mogę. Wygląda na koronę, ale nią nie jest, bo nie 'wonieje', jak szachownica.
Lilia? Nie za wcześnie? Pewnie, jak zakwitnie, to sobie przypomnę W głębi startuje bodziszek

A nie będzie to jakaś szachownica?? np Szachownica perska
Zielono mi! 20:11, 04 kwi 2011

Do góry
Wyjazdy, rozjazdy, praca w ogrodzie, brak czasu. W końcu jednak wczoraj się udało coś podpatrzeć.
Oto moja jedyna właściwie kwiatowo - krzaczasta rabata. Na razie tu pustawo, ale latem szaleństwo i roje motyli na budlejach i rozchodnikach.
Dziś błękity i fiolety.

Bieszczady - Mój ogród (i nie tylko) 20:05, 04 kwi 2011

Do góry
Wiosna przyszła w Bieszczady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mimo że w nocy temperatura spada jeszcze do -6 lub nawet -10............. w dzień jest ciepło .....posprzątałam prawie cały ogródek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bolą mnie wszystkie mięśnie i ledwo chodzę ,ale jest cudownie !!!!!!!!!!!!!!!! Ptaki śpiewają i zasiedlają moje budki do wynajęcia ...............kwitną zawilce, śnieżyce, ciemierniki i oczywiście krokusy

pozdrawiam Wszystkich wiosennie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:49, 04 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Mnie się też spodobały, takie wielkie, "wypasione" i niesamowicie pachnące, aż czuć na schodach

mmm aż tu czuję są ...pyszne!
Ciasteczka ryżowe 18:40, 04 kwi 2011

Do góry

Próby ogrodowe 18:39, 04 kwi 2011

Do góry
Pawle bardzo fajne masz pomysły (ten pierwszy chyba jest bardziej w moim stylu - poza tym drugi całkowicie odsłania ścieżkę do furtki i ścieżka musi odchodzić ca w połowie tarasu - bo na rogach będą dłuuugie murowane donice)

A gdzie moja świątynia dumania? Jeden róg (poza zachodnim) musisz mi na nią zarezerwować

Co do frontu - jedna rzecz być musi: kratka z różą sympathie. Tak mniej więcej to sobie wyobrażam (kratkę, nie różę )

O i jeszcze muszę dodać, że ten pasek oddzielający podjazd od wejścia do domu- a własciwie dwa paski są bardzo wąskie, wyższy ma jakieś 30cm, niższy - ok 60cm więc wprowadza to pewne ograniczenia odnośnie korzeni roślin

Jutro postaram się dokładnie obfocić dom i przyległości. I opisać najjaśniej jak się da

Próby ogrodowe 18:24, 04 kwi 2011

Do góry
wersja z zastawieniem i otwartym trawnikiem, nie tak oryginalna
jak pierwsza ale może podsunie Ci jakiś pomysł I pomysł na
zagospodarowanie frontu.

Rajski ogród Ani 18:23, 04 kwi 2011

Do góry
Odwiedziłam dzisiaj OBI w Toruniu i zakupiłam tylko

... bo nie miałam różowego i sześć stożkowych tujek i więcej nic.
Zajrzałam też LM a tu zupełnie nic tak jak by było po sezonie. pytałam o nóż do darni - nie mamy w ofercie usłyszałam, ale mogą zamówić ( otrzymałam do wglądu katalog bo pan nie wiedział o jakie narzędzie chodzi ) , a gdy usłyszałam cenę to chciało mi się zagwizdać z wrażenia...
Wróciłam więc do domu i zamówiłam na allegro, no i czekam
U Justyny 17:36, 04 kwi 2011

Do góry
Powitały mnie rozkwitnięte tulipanki, własnie te: ale zdjęcie z tamtego roku....nie ganiałam dzisiaj z aparatem...
U Justyny 17:26, 04 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
A jakieś kwiatki będą z tej wizyty?

O .... Post nr 5555

"mówisz - masz"

A generalnie zwróciły moja uwagę mocno regulowane drzewa:

Nastrojowy cmentarz Orląt Lwowskich i Łyczakowski...

Piękne wnętrza zabytkowych katedr, np takie:

Plac Mickiewicza i widok na Prospekt Swobody nocą:

Nie da się opisać wszystkiego, zdjęć ponad 400, warto pojechać i po prostu zobaczyć, polecam...

Na koniec coś wesołego:
Słuchajcie: widziałam kwiczącą świnię wiezioną w wózku przez kobietę. Kobieta do niej gadała i poprawiała jej kocyk, jak dziecku.......coś niesamowitego....
Moi chłopcy kwiczeli ze śmiechu

Dwa światy 16:54, 04 kwi 2011

Do góry
Witam po krótkiej przerwie i pozdrawiam wszystkich serdecznie...jeszcze nie wiem co mnie ominęło,ale nadrobię.A oto co zastałam po moim powrocie w moim ogrodzie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:14, 04 kwi 2011

Do góry
Jeszcze raz krokusy pod bukiem nieco inne ujęcia

I dzisiejsza ulica

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:11, 04 kwi 2011

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies