Będę dosadzać graby w kostkach i przesadziłam tam ML
Boję się, że i tym razem rozplenice mi nie przeżyją zimy myślę o jakimś bardziej minimalistycznym nasadzeniu we wgłębniku ...
PS Wszystkie róże żyją nawet ta, która była prawie bezlistna
No tak tylko, że ja kupowałam w maju moje i maja jakieś 130cm teraz. Jak zobaczyłam Twoje zdjęcie to pomyślalam, że to potwory jakieś rosną ale juz mnie uspokoiłaśŚwieże nabytki na brzozowej już przyrastają
Renia, alety masz przeciez trzcinnika
To wiesz, jak rośnie
Na każdej ziemi iw każdym ogrodzie roślinka może zachowywać się inaczej. Przekonałam się na pysznogłówkach Łukasza. U niego rosły po szyję, jak stanął za nimi, ledwo było go widać. Mam taką samą pysznogłówkę i moja ma może 90 cm wysokości. Inna ziemia, inne warunki, inny klimat ... wiele czynników decyduje o tym, jak roślinki rosną. Nawet w tym samym ogrodzie nie rosną jednakowo. Sadziłam 3 Nigry jednakowe, równo przycięłam, wszystkie zdrowe, mimo to jedna zbudowała mniejszą koronę. A rosną blisko siebie...
Nie miałam wyjścia Ale myślę, że nie za blisko Nie mam aż tak urodzajnej ziemi żeby wybujały nie wiem jak mocno ... za to miscant z tyłu za nimi już na pewno nie będzie dobrze rósł dlatego wysadziłam ... żeby choć hortensje dobrze miały