Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:08, 18 sie 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Reniu piękny ogród

Kamilko Dziękuję bardzo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:07, 18 sie 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Wszystkie pokazane rabaty śliczne. A co będziesz ostatecznie zmieniać na różance?
Nie zabieraj rozchodników z wgłębnika, cudnie wyglądają z tą intensywną barwą na tle zieleni i przy białej ścianie wgłębnika. Jak cię wnerwiają to zmniejsz ich ilość i daj pole rozplenicom, one przecież młodziutka są to muszą się zebrać w sobie żeby wygrać ze " starymi" rozchodnikami

Będę dosadzać graby w kostkach i przesadziłam tam ML
Boję się, że i tym razem rozplenice mi nie przeżyją zimy myślę o jakimś bardziej minimalistycznym nasadzeniu we wgłębniku ...

PS Wszystkie róże żyją nawet ta, która była prawie bezlistna
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:57, 18 sie 2016

Do góry
isia33 napisał(a)
a
No faktycznie, sposób prosty i efektowny. Terez do mnie dotarło, że mój M skończył na etapie siatka + klej Muszę go pogonić do skończeniaj tej donicy, oj muszę. Dzięki.

A to masz szczęście, ze potrafi tak równo to wygładzić
Polecam się na przyszłość Powodzenia
Ogródek Iwony II 21:54, 18 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Renia, alety masz przeciez trzcinnika
To wiesz, jak rośnie
Na każdej ziemi iw każdym ogrodzie roślinka może zachowywać się inaczej. Przekonałam się na pysznogłówkach Łukasza. U niego rosły po szyję, jak stanął za nimi, ledwo było go widać. Mam taką samą pysznogłówkę i moja ma może 90 cm wysokości. Inna ziemia, inne warunki, inny klimat ... wiele czynników decyduje o tym, jak roślinki rosną. Nawet w tym samym ogrodzie nie rosną jednakowo. Sadziłam 3 Nigry jednakowe, równo przycięłam, wszystkie zdrowe, mimo to jedna zbudowała mniejszą koronę. A rosną blisko siebie...

No tak tylko, że ja kupowałam w maju moje i maja jakieś 130cm teraz. Jak zobaczyłam Twoje zdjęcie to pomyślalam, że to potwory jakieś rosną ale juz mnie uspokoiłaśŚwieże nabytki na brzozowej już przyrastają
Mój ogród pod górkę... 21:49, 18 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Pięknie Kasiu ogród wygląda tak dojrzale ... brzozowa cuuuudo

Dziękuję Każda rabata ma u mnie "swoje pięć minut" - teraz jest czas brzozowej
Anna i Ogród 21:44, 18 sie 2016

Do góry
Intryguje mnie ten zielony busz
Mój ogród pod górkę... 21:43, 18 sie 2016

Do góry
Pięknie Kasiu ogród wygląda tak dojrzale ... brzozowa cuuuudo
Anna i Ogród 21:19, 18 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A to fotki ulotki którą dostałam w CO od szefowej. Ona swoje rośliny pryska takim Zielonym buszem i wszystko jest zdrowiutkie i soczyście zielone. Nawet deszcze nie straszne dla oprysków bo miesza z mydłem (na ulotce). To mydło jest baaardzo gęste i nie spływa z rośliny dlatego wciąż działa. Oprysk robi się do samej zimy i nic nie szkodzi bo to naturalne specyfiki.

Jak to rozkminisz to daj znać
Anna i Ogród 21:18, 18 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Pogoda sprzyja wzrostowi roślin. Najlepiej rosną chwasty.
Moja cienista została pożarta przez jaskółcze ziele.

Musiałam powyrywać je ale co jest jaskółczym zielem a co orlikami?? Dobrze że wiem gdzie rosną orliki

Aniu
To jasnozielone to orliki
Jak rozsuniesz listki to w środku są takie jasnozieloniutkie kapustki.
Moja codzienność - ogród Oli 20:55, 18 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Też bym chciała taki przepis
Bo zachwycona jestem tym efektem

podeślę
Ogródek Iwony II 18:12, 18 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Aaa to dobrze, bo już się wystraszyłam, że mi tuje i brzozy zarosną

Renia, alety masz przeciez trzcinnika
To wiesz, jak rośnie
Na każdej ziemi iw każdym ogrodzie roślinka może zachowywać się inaczej. Przekonałam się na pysznogłówkach Łukasza. U niego rosły po szyję, jak stanął za nimi, ledwo było go widać. Mam taką samą pysznogłówkę i moja ma może 90 cm wysokości. Inna ziemia, inne warunki, inny klimat ... wiele czynników decyduje o tym, jak roślinki rosną. Nawet w tym samym ogrodzie nie rosną jednakowo. Sadziłam 3 Nigry jednakowe, równo przycięłam, wszystkie zdrowe, mimo to jedna zbudowała mniejszą koronę. A rosną blisko siebie...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:53, 18 sie 2016

Do góry
admete napisał(a)

dziękuję dziewczynki za rozpoznanie

jak przeczytałam nazwę to dopiero mi się w głowie rozjaśniło i przypomniało, że nie raz ją oglądałam przeglądając katalogi w sklepach bylinowych

podzieliłam na kilkanaście sadzonek.....zobaczymy jak będzie się prezentować za rok

Z własnego doświadczenia powiem - rośnie jak chwast
Ogród Mirelli 14:50, 18 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Aniu jakie tulipany kupiłaś?
Ale mi pomysł podsunęłaś sadzenia w hostach też mam tam miejsce, tylko tj. pod budleją i spore korzenie, trudno coś posadzić.

A dobrze będą kwitły w hostach? bo to chyba miejsce zacienione?
W moich B nie ma jeszcze cebulowych ... hmm ... ale ja w tym sezonie nie szaleję
Ogródek Iwony II 13:23, 18 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, wczoraj umknął mi twój post. Zmierzyłam wysokość. U mnie 160 cm. Tuje po prostu jeszcze małe. A fotka robiona z ławeczki.

Aaa to dobrze, bo już się wystraszyłam, że mi tuje i brzozy zarosną
Moja codzienność - ogród Oli 13:01, 18 sie 2016

Do góry
beta napisał(a)
o jaaaaaaaa...ale daliście czadu z ta altaną...wyszło mega apetycznie

Olu zdradź przepis na płyty betonowe

Też bym chciała taki przepis
Bo zachwycona jestem tym efektem
Tu ma być ogród :) 12:57, 18 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dziękuję Reniu, w takim razie mamy bardzo podobnie. Jak myślisz nie za blisko tuji?

Nie miałam wyjścia Ale myślę, że nie za blisko Nie mam aż tak urodzajnej ziemi żeby wybujały nie wiem jak mocno ... za to miscant z tyłu za nimi już na pewno nie będzie dobrze rósł dlatego wysadziłam ... żeby choć hortensje dobrze miały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies