Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Pokaż wątki Pokaż posty

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 20:49, 07 paź 2016

Beatka w Boleścicach kupowałam Kawałeczek jest. Jakieś 110km ode mnie
Rojodziejowa 20:58, 07 paź 2016

Ja mam jeszcze kilka pytań, jak mnie jeszcze dość nie macie
Czy ja takiego graba mogę ogołocić sama bez problemu z tych gałązek niższych? Żeby go uformować na takiego właśnie na długiej nodze? Bo tym dostępnym tutaj korony zaczynają się nisko nad ziemią. - Edit: Odp znalazłam Edit2: Jednak nie :/

Czy jak posadzę 2 takie grupy po 4 graby, to oba zestawy zrobić takie na długich nogach? Bo ewentualnie można by wtedy te przy drodze zostawić takie rozrastające się od dołu.... tylko wtedy chyba musiałyby być zamiast żywopłotu, nie? Tylko czy to już nie będzie jakiegoś chaosu wprowadzać?

Czy przy takiej wielkości tej obsadzanej części nie jest tych drzew za dużo?
Rojodziejowa 21:00, 07 paź 2016

iwka napisał(a)
Marta miała w tym roku w ofercie Imperata cylindrica i Imperata cylindrica red baron, może to ta zielona, trzeba by było spytać jej

A widzisz! To już znam dobre źródło jakby co Dzięki!!
nawigatorka 21:06, 07 paź 2016

A nanies może wymiary tam gdzie maja one rosnąć.
Jaki rozstaw byłby między nimi?
Wiesz fajnie też wygląda taki swobodny rozstaw jak na twojej pierwszej inspirce.

Moim zdaniem na nodze jestblzej no i rabate można pod spodem fajna zrobić.
beata_m 21:16, 07 paź 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Beatka w Boleścicach kupowałam Kawałeczek jest. Jakieś 110km ode mnie

dzięki, dzięki. Co do grabów niestety się nie znam, czy można tak samemu ogołacać, ale chętnie posłucham co dziewczyny radzą
Rojodziejowa 21:44, 07 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
A nanies może wymiary tam gdzie maja one rosnąć.
Jaki rozstaw byłby między nimi?
Wiesz fajnie też wygląda taki swobodny rozstaw jak na twojej pierwszej inspirce.

Moim zdaniem na nodze jestblzej no i rabate można pod spodem fajna zrobić.

Tylko przy tym swobodnym rozstawie, to mam wrażenie, że pasowałoby tych grabów tam dać więcej niż 4. Liczba 4 jakoś mi nie pasuje to swobody

Wymiary prawdopodobnie +/- 0,5m. Jeden kwadracik to 0,5x0,5m.
W sumie jak tak rozrysowałam, to nie ma miejsca na jedną rabatę, którą narysowałam poprzednio Takie jaja Ale i tak generalnie dokładne wymiary, to będę mieć, jak murki będą :/ Żywopłoty zapewne będą szersze, bo nie ma cudów, żebym je na 0,5m utrzymała, ale do 1m metra też im nie dam się rozrosnąć

Rojodziejowa 08:55, 08 paź 2016

Takie badylki grabów fastigiata są u mnie do kupienia za płotem. Dam radę je wyprowadzić tak, żeby wyglądały tak jak tu za parę lat?

Madzenka 09:20, 08 paź 2016

Kupuj koniecznie, wyprowadzisz bez problemu. Szczegółowo wszystko opisze po południu.
Piękne okazy, wyprostujesz je i przyjmiesz. Wybierz te, które pien orzewodnik maja najbardziej prosty i nie rozdzielony np. Ten pierwszy po lewej jest idelany
Rojodziejowa 09:26, 08 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Kupuj koniecznie, wyprowadzisz bez problemu. Szczegółowo wszystko opisze po południu.
Piękne okazy, wyprostujesz je i przyjmiesz. Wybierz te, które pien orzewodnik maja najbardziej prosty i nie rozdzielony np. Ten pierwszy po lewej jest idelany

Miód na me serce!!! Bo będę w takim razie miałą 8grabów a nie 3
nawigatorka 09:33, 08 paź 2016

Tylko nie sądz ss metr od płotu bo one mogą mieć kilka metrów średnicy. A tak to chyba spoko.fakt z 4 swobody nie zrobisz.

Co do Grabów to weź miarę i np wybierz te które maja jeden pień do wysokość np 1,2 albo 1,5 m.