Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Eli

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród Eli

tusiawka 22:10, 02 lip 2014

A ja zaszalałam i kupiłam aż pięć jeżówek i dzisiaj odkryłam, że jedna będzie miała inny kolor. Horti też Kupowałam jako niebieskie wiosną (nawet etykiety mam) a obie są różowe i na dodatek inne gatunki. Wybaczam im jednak, bo kupowałam patyczki w doniczce na wiosnę po 14zł, a urosły wielki i mają pełno kwiatów.
elzbieta_g 22:11, 02 lip 2014

leon60 napisał(a)
Teraz pozostaje czekać na kwitnienie

oby w pączkach było to co myślimy by było
Katkak 22:13, 02 lip 2014

O, Eluś jak znasz się na jeżówkach to doradź mi jakieś fajne, co? Bo ja nie kumam nic w temacie jeżówek .
elzbieta_g 22:13, 02 lip 2014

tusiawka napisał(a)
A ja zaszalałam i kupiłam aż pięć jeżówek i dzisiaj odkryłam, że jedna będzie miała inny kolor. Horti też Kupowałam jako niebieskie wiosną (nawet etykiety mam) a obie są różowe i na dodatek inne gatunki. Wybaczam im jednak, bo kupowałam patyczki w doniczce na wiosnę po 14zł, a urosły wielki i mają pełno kwiatów.

z tymi zakupami to czasem różnie...ja kupowałam przetacznika a mam tawułkę
elzbieta_g 22:14, 02 lip 2014

Katkak napisał(a)
O, Eluś jak znasz się na jeżówkach to doradź mi jakieś fajne, co? Bo ja nie kumam nic w temacie jeżówek .

ja też nic....to moja pierwsza jeżówka
Katkak 22:21, 02 lip 2014

O, więc debiut . Ale tak czy owak i tak jesteś o krok do przodu . Eluś czy u Ciebie też tak okropnie leje?
Alisonek 22:46, 02 lip 2014

Dorota123 napisał(a)
Cieszę się, że podoba Ci się rabata z rojnikami (one nie zimują w gruncie). Co do maków myślę , że ogrodowe można uprawiać, ale przepisów nie znam. Na pewno w przyszłym roku posieję więcej, bo bardzo mnie urzekły, już mam koncepcję na rabatę makową.

No to moje jakieś ewenementy chyba są, nawet te kupione w biedrze na wyprzedaży z przesuszoną bryła przezimowały przy ulicy (ekstremalne warunki dla roślin), i jeszcze w tym roku kwitły. więc nie wiem jak to z nimi jest???

Elu na weekend pogodę zapowiadają i w końcu lato
agam 08:45, 03 lip 2014

U mnie leje cały czas. Tyle dobrego że na podlewaniu przyoszczędzę .
elzbieta_g 08:57, 03 lip 2014

Katkak napisał(a)
O, więc debiut . Ale tak czy owak i tak jesteś o krok do przodu . Eluś czy u Ciebie też tak okropnie leje?

Kasiu nie lało a pucowało, jest tak mokro, że szok, trawa po kolana z szalejącą koniczyną, nie ma jak kosić , jak się pogoda poprawi to ja się przy niej chyba zarypie
elzbieta_g 09:00, 03 lip 2014

Alisonek napisał(a)

No to moje jakieś ewenementy chyba są, nawet te kupione w biedrze na wyprzedaży z przesuszoną bryła przezimowały przy ulicy (ekstremalne warunki dla roślin), i jeszcze w tym roku kwitły. więc nie wiem jak to z nimi jest???

Elu na weekend pogodę zapowiadają i w końcu lato

na rojnikami się nie znam , skusiłam się na nie ostatnio ale chyba się nie zaprzyjaźnimy oby lato w końcu przyszło