aguleczka
14:22, 03 lip 2014

Witam  jestem tutaj nowa podczytuję was wszystkich od jakiegoś  czasu jestem amatorem  w dziedzinie  tworzenia ogrodów   niewiele znam się na  roslinach ale  uwielbiam ciągle cos   w ogródku  robić i ciągle  próbuję go ulepszać pokażę wam działke od jakiej zaczynałam 

z czasem udało mi się dojśc do takiego stanu

ale postanowiłam wprowadzić zmiany chciałam początkowo tylko kamienne obrzeże zamienić na palisadę z bruku ale jak już robić to robić przy o okazji poprosiłam o wyrównanie terenu ,teren mamy spadkowy ale kiedy panowie robili mi ogrodzenie tak skamieniała ziemia że rzuciłam łopatą i powiedziałam poddaje się i dzięki temu zrobiłam kolejny spad który z czasem zaczął mnie denerwować przy wyrównywaniu pojawiły się nowe wizje  stworzenia koła  w ogrodzie  gdzie można będzie usiąść  lub postawić basen dla dzieci   generalnie  w ogrodzie nie siedzimy tylko na tarasie  ale taras jest na filarach więc  takie miejsce   warto zrobić  tak na przyszłość
 przy wyrównywaniu pojawiły się nowe wizje  stworzenia koła  w ogrodzie  gdzie można będzie usiąść  lub postawić basen dla dzieci   generalnie  w ogrodzie nie siedzimy tylko na tarasie  ale taras jest na filarach więc  takie miejsce   warto zrobić  tak na przyszłość tu foto z  równania   i jednoczesnie z demolki ogrodu.
 tu foto z  równania   i jednoczesnie z demolki ogrodu. na dzień dzisiejszy to prace  nadal trwają  pogoda nas nie rozpieszcza i  panowie    nie mogą skończyć naszego dzieła  a ja czekam bo kora kamienna  przyjechała ,  będę  nasypywać ja na  ten kamyczek który już jest  a potem wyrównanie działki siatka na krety i ziemia czarna  posianie trawnika i uzupełnianie moich rabatek  z którymi mam dylemat i chciała bym prosić o wsparcie  co tam dosadzić jak  itd...  nasz ogród nie jest  odizolowany jak  widać tujami i tylko z jednej strony je mamy i nie planuje się  zasłaniać tujami   taras mam tak wysoko że żadna tuja mnie nie zasłoni więc tu mi  nie przeszkadza że ogród jest na widoku  tylko jak już go widać  to niech będzie pięny
 na dzień dzisiejszy to prace  nadal trwają  pogoda nas nie rozpieszcza i  panowie    nie mogą skończyć naszego dzieła  a ja czekam bo kora kamienna  przyjechała ,  będę  nasypywać ja na  ten kamyczek który już jest  a potem wyrównanie działki siatka na krety i ziemia czarna  posianie trawnika i uzupełnianie moich rabatek  z którymi mam dylemat i chciała bym prosić o wsparcie  co tam dosadzić jak  itd...  nasz ogród nie jest  odizolowany jak  widać tujami i tylko z jednej strony je mamy i nie planuje się  zasłaniać tujami   taras mam tak wysoko że żadna tuja mnie nie zasłoni więc tu mi  nie przeszkadza że ogród jest na widoku  tylko jak już go widać  to niech będzie pięny  a tak wyglądają zmiany na dzień dzisiejszy
 a tak wyglądają zmiany na dzień dzisiejszy  

z gory taki będzie widok oczywiście trawę namalowałam 
  nie chciała bym by ogród sprawiał  zarośnietego lubię  kiedy jest ład i porządek  dlatego też  często podcinam  krzewy  by nie zarosły cąłkiem rabaty  ,chodniczkiem który prowadzić będzie do ogródka  pochwale sie pożniej przy nim  tez już są posadzone krzewy  tworzy się  donica  z palisad  na lawendę  też pokaże  już po wykonaniu jak wy to widzicie   ??  a sporo z was ma piękne ogrody  jak również sa  specjalistkami w tej dziedzinie .
  nie chciała bym by ogród sprawiał  zarośnietego lubię  kiedy jest ład i porządek  dlatego też  często podcinam  krzewy  by nie zarosły cąłkiem rabaty  ,chodniczkiem który prowadzić będzie do ogródka  pochwale sie pożniej przy nim  tez już są posadzone krzewy  tworzy się  donica  z palisad  na lawendę  też pokaże  już po wykonaniu jak wy to widzicie   ??  a sporo z was ma piękne ogrody  jak również sa  specjalistkami w tej dziedzinie . 
AA jeszcze może pokaże co pod tym tarasem nasadziłam ,niestety nie mam takich zdjęć by pokazac całość ale nadrobię 

z czasem udało mi się dojśc do takiego stanu

ale postanowiłam wprowadzić zmiany chciałam początkowo tylko kamienne obrzeże zamienić na palisadę z bruku ale jak już robić to robić przy o okazji poprosiłam o wyrównanie terenu ,teren mamy spadkowy ale kiedy panowie robili mi ogrodzenie tak skamieniała ziemia że rzuciłam łopatą i powiedziałam poddaje się i dzięki temu zrobiłam kolejny spad który z czasem zaczął mnie denerwować
 przy wyrównywaniu pojawiły się nowe wizje  stworzenia koła  w ogrodzie  gdzie można będzie usiąść  lub postawić basen dla dzieci   generalnie  w ogrodzie nie siedzimy tylko na tarasie  ale taras jest na filarach więc  takie miejsce   warto zrobić  tak na przyszłość
 przy wyrównywaniu pojawiły się nowe wizje  stworzenia koła  w ogrodzie  gdzie można będzie usiąść  lub postawić basen dla dzieci   generalnie  w ogrodzie nie siedzimy tylko na tarasie  ale taras jest na filarach więc  takie miejsce   warto zrobić  tak na przyszłość tu foto z  równania   i jednoczesnie z demolki ogrodu.
 tu foto z  równania   i jednoczesnie z demolki ogrodu. na dzień dzisiejszy to prace  nadal trwają  pogoda nas nie rozpieszcza i  panowie    nie mogą skończyć naszego dzieła  a ja czekam bo kora kamienna  przyjechała ,  będę  nasypywać ja na  ten kamyczek który już jest  a potem wyrównanie działki siatka na krety i ziemia czarna  posianie trawnika i uzupełnianie moich rabatek  z którymi mam dylemat i chciała bym prosić o wsparcie  co tam dosadzić jak  itd...  nasz ogród nie jest  odizolowany jak  widać tujami i tylko z jednej strony je mamy i nie planuje się  zasłaniać tujami   taras mam tak wysoko że żadna tuja mnie nie zasłoni więc tu mi  nie przeszkadza że ogród jest na widoku  tylko jak już go widać  to niech będzie pięny
 na dzień dzisiejszy to prace  nadal trwają  pogoda nas nie rozpieszcza i  panowie    nie mogą skończyć naszego dzieła  a ja czekam bo kora kamienna  przyjechała ,  będę  nasypywać ja na  ten kamyczek który już jest  a potem wyrównanie działki siatka na krety i ziemia czarna  posianie trawnika i uzupełnianie moich rabatek  z którymi mam dylemat i chciała bym prosić o wsparcie  co tam dosadzić jak  itd...  nasz ogród nie jest  odizolowany jak  widać tujami i tylko z jednej strony je mamy i nie planuje się  zasłaniać tujami   taras mam tak wysoko że żadna tuja mnie nie zasłoni więc tu mi  nie przeszkadza że ogród jest na widoku  tylko jak już go widać  to niech będzie pięny  a tak wyglądają zmiany na dzień dzisiejszy
 a tak wyglądają zmiany na dzień dzisiejszy  

z gory taki będzie widok oczywiście trawę namalowałam

nie chciała bym by ogród sprawiał  zarośnietego lubię  kiedy jest ład i porządek  dlatego też  często podcinam  krzewy  by nie zarosły cąłkiem rabaty  ,chodniczkiem który prowadzić będzie do ogródka  pochwale sie pożniej przy nim  tez już są posadzone krzewy  tworzy się  donica  z palisad  na lawendę  też pokaże  już po wykonaniu jak wy to widzicie   ??  a sporo z was ma piękne ogrody  jak również sa  specjalistkami w tej dziedzinie . AA jeszcze może pokaże co pod tym tarasem nasadziłam ,niestety nie mam takich zdjęć by pokazac całość ale nadrobię

. Przecież Twój ogród jest piękny
. Przecież Twój ogród jest piękny