Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały ogródek

Pokaż wątki Pokaż posty

Mój mały ogródek

frezja 20:48, 30 cze 2015

a tu klonik jesionolistny Flamingo ma nowe przyrosty ,są śliczne

wow)czyli jestes zadowolona;mój muszę przyciąć bo za bardzo się panoszy
frezja 20:54, 30 cze 2015

Tesska napisał(a)
z tyłu domu rabatki ukończone tu posadzone miskanty

jak wszystko się rozrośnie to powinno byc fajnie;a co masz pod murkiem?? nie za niskie?
czy to wstęp do rabatki hortensjowej)

ja poszalałam dzisiaj i pozamawiałam roślinki min.miskant zebrinus

przecież to nasturcja...) ładnie zarośnie płot
bozga 21:57, 30 cze 2015

Ta hortka jeśli pod spodem liścia nie zauważyłaś nic podjrzanego myślę że jest wygłodzona. Szybka odżywka postawi ją na nogi . Poza tym ładny krzaczek. Pozdrawiam
Margeritka 21:59, 30 cze 2015

nie znam tej kory kamiennej ale to jest świetne a co do CHOPINA to najpiękniejsza z róż dla mnie
mirkaka 07:22, 01 lip 2015

Teresko, dlaczego musiałaś obciąć Pat Austin? czyżby przez mączniaka? A mlekiem pryskałaś- trzeba dokładnie spryskać też spodnią stronę liści bo mączniak tam się zaczyna, pryskaj 4-krotnie. Pat w wazonie piękniej wygląda niż na krzaczku przynajmniej widać kwiaty
Czekam na zdjęcia Twoich wspaniałych zakupów. Ja Hakone też kupiłam na wiosnę i porozdzielałam sobie sadzonki na mniejsze i teraz ładnie się już rozrosły Mam tę Aurea i naomi. Naomi dostałam b.słabą
Tesska 10:28, 01 lip 2015

Witam cieplutko
Bozga pod listkami czysto nowy pęd co wypuściła ma zdrowe listki

Małgosiu ta kamienna kora sie ładnie błyszczy na słoneczku , a najlepiej wygląda gdy jest mokra

Ewuniu zanim miskanty sie rozrosna to będe sadzic jednoroczna , teraz posadze sobie astry i może cos jeszcze na giełdzie sie rozejrze

Mirkoróżyczki co zamówiłam przyszły bardzo małe ale zdrowe , Pat Austin musiałam podciąć bo ta łodyga była poskręcana i leżała prawie na ziemi a miała te 2 kwiatki już ,więc je obcięłam mlekiem pryskałam za bardzo nie pomogło i popryskałam chemia w piątek popryskam 2 raz , czy u Ciebie to mleko pomogło?

a tu juz z nowych różyczek Mary Rose pięknie pachnie

i moje trawki

Turzyca evergold

Hakone.. BENI KAZE

Hakone Aureola chyba

i Hakone Naomi

potem wkleje żurawki żuraweczki
mirkaka 07:51, 02 lip 2015

U mnie mleko pomogło, a dodawałaś do niego sody i płynu do naczyń? i pryskałaś również od dołu dołu?
Na mojej Schneewittchen pojawił się mączniak, będę znów próbować mlekiem, a przecież chemią pryskałam zapobiegawczo Ja z mączniakiem mam co roku walkę

Ach zapomniałam pochwalić cudnego kota, czy to Twój? jakiej rasy? Ja mam trzy i wszystkie trawki mi objadają, muszę je osłaniać siatką
Tesska 08:08, 02 lip 2015

tak to moja kotka Syberyjska ,Hermionka , podobno to rasa nie uczula a ja jestem alergik ,co prawda na koty nie jestem ale wolałam uważac . kocica chodzi koło tych trawek ale jeszcze nie podjada idzie na normalna trawkę jak narazie
Mirko ja tym mlekiem pryskałam, tak jak pisałas z sodka i płynem wtedy padało ,jeszcze raz bede pryskac bo na chopinie sie odrobinke pokazało
rzulieta 08:20, 02 lip 2015

Piekna masz tą kotkę. Kocham koty. Miałam jednego persa po rosyjskiej matce( ojciec pers) czarny jak węgiel ale krótka sierść. Oczy miał jak piwo. Mial na imię Sheba a ja go Basion nazywalam. Teraz kota nie mam a strasznie mi brakuje.
Tesska 12:17, 02 lip 2015

ale ta jej sierść jest wszedzie jest mięciutka i całe szczęście ,że sie ja dobrze zbiera szczotka na mokro ,