Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W Starym Sadzie

W Starym Sadzie

Milanna 10:40, 06 mar 2016

Witam wszystkich gorąco! Jesienią trafiłam na tutejsze forum i od tamtej pory nieśmiło Was podglądam. Chcę prosić o pomoc w urządzeniu mojego ogrodu.

Za wszystkie sugestie i słowa krytyki będę bardzo wdzięczna. Największy problem mam z przedogródkiem. Ma 2m/10m. Pierwszy pomysł to były porozrzucane kule bukszpanowe a między nimi ostnice, ale z różnych powodów nie wyszło. A to co wyszło to porażka. Co o tym myślicie?

Makao_J 17:36, 06 mar 2016

Witam serdecznie
Masz problem z podpisem więc podaję Obrazkowa ściąga do podpisu

Wówczas możesz podpytywać w innych wątkach i każdy będzie mógł trafić do Ciebie trafić i coś podpowiedzieć.
Pozdrawiam
Milanna 18:02, 06 mar 2016

Dziękuję za podpowiedź. Poprawię jak tylko dzieci pójdą spać. Pozdrawiam serdecznie: )
Makao_J 20:35, 06 mar 2016

Spoko już wszystko dobrze.
A ten front to wcale nie jest taki tragiczny. Rośliny dobrałaś dobrze. Jak ogarniesz jeszcze tę część gdzie krety Ci ryją to wówczas nie będzie już tak pusto.
Milanna 20:47, 06 mar 2016

To tej zimy tak się napracowały. Z nimi też planuję zrobić porządek.
Makao_J 21:07, 06 mar 2016

To życzę powodzenia.
My walkę przegraliśmy i już nawet nie reagujemy. Ale przynajmniej na robactwo nie narzekam i donice przy tarasie wypełniłam ziemią
Milanna 10:02, 07 mar 2016

Spróbuję jeszcze raz. Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Basia. Mój login powstał od imion moich dziewczyn Mileny i Anny ( 8 i 1 rok). Stary Sad natomiast to nazwa miejsca w którym wybudowaliśmy dom. Kiedyś mieścił się tu sad owocowy szlacheckiej rodziny. Zostało jeszcze kilka jabłonek na sąsiednich działkach. Trafiłam na Ogrodowisko trochę za poźno. Dzisiaj nie posadziłabym szmaragdów, ale muszą zostać. Bardzo mi się podobają ogrodowiskowe ogrody i chciałabym widzieć u siebie Wasze standardowe, sprawdzone rośliny. Przy ogrodzeniu na froncie planuję posadzić choiny kanadyjskie. Przed nimi hortensje, trawy, żurawki, bukszpany. W rogu po lewej stronie brzozy, trawy, berberysy. Tylko ten przedogródek... Potrzebuję pomocy...