Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Pokaż wątki Pokaż posty

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 12:01, 12 sie 2021

effka napisał(a)

wiola, moim zdaniem super decyzja. Ja wywalam kulki bo wyglądają beznadziejnie. Zostawiam tylko tego wielkiego buksa i dwa stożki bo one w trojkę super wyglądają i mi szkoda. Kule są ogołocone przez grzyba i trochę przez ćmę, nie chce mi się o nie walczyć

Moje też zeżarte przez ćmę wyglądają beznadziejnie... trudno...Trzeba podjąć męską decyzję

Ja lubię ogród mało wymagający a nie żeby się z roślinami cackać...

Mi też się nie chce kolejne lata o nie walczyć, w tym roku za pozno zauwazyłam i kazda kula obzarta i wyglada beznadziejnie,więc tym bardziej mi nie szkoda...
Joann 14:00, 12 sie 2021

Zakupione przez mnie cisy Baccata niejako były pod wpływem Twoich poduch właśnie Też takie chcę Ale i kostki mi się marzą, więc będzie chyba pół na pół
Wiolka5_7 14:14, 12 sie 2021

Joann napisał(a)
Zakupione przez mnie cisy Baccata niejako były pod wpływem Twoich poduch właśnie Też takie chcę Ale i kostki mi się marzą, więc będzie chyba pół na pół

Fajnie
Ja jestem zakochana w cisowych poduchach kostki też fajne
Mirka 14:19, 12 sie 2021

Wiola co ty piszesz? Ja mam ze 30kulek wychodowanych przez siebie .Po 6 latach dopiero widać że to kule i nie wiem jak ja postąpię jak ta paskudna ćma u mnie się pojawi. Widzę po sąsiadach że nie mają bukszpanów w ogródkach.
To może moich nie wyczają.
Wiolka5_7 14:25, 12 sie 2021

Mirka napisał(a)
Wiola co ty piszesz? Ja mam ze 30kulek wychodowanych przez siebie .Po 6 latach dopiero widać że to kule i nie wiem jak ja postąpię jak ta paskudna ćma u mnie się pojawi. Widzę po sąsiadach że nie mają bukszpanów w ogródkach.
To może moich nie wyczają.

Ja mam do wywalenia 15 kul,wyhodowanych przeze mnie ja pryskam już 4 rok i mam dosc... u rodziców też wielkie kule,obwódki i wszystkie zaatakowane i też będą wywalać ,bo nie chcą ciagle pryskać... wiadomo ,że szkoda

Obok mnie w szkółce wywalili już bukszpany ,bo też mieli dość...

Życzę Ci żeby do Ciebie nie dotarły te paskudy...
achimee 14:37, 12 sie 2021

Masz piękny ogród Ładnie tu Pisałaś u Asi o Rosi, czy mogłabyś pokazać swoje? Czy jest dużo wyższy od Memory?
Rojodziejowa 14:47, 12 sie 2021

achimee napisał(a)
Masz piękny ogród Ładnie tu Pisałaś u Asi o Rosi, czy mogłabyś pokazać swoje? Czy jest dużo wyższy od Memory?

Wiola ma chyba tylko memory. Wkleję u siebie znalezioną fotkę
Wiolka5_7 14:57, 12 sie 2021

achimee napisał(a)

Dzięki za mile slowa
Ja mam Memory ,ale z opisów obydwie odmiany rosną podobnie.,tylko inaczej się przebarwiają z tego co widzę...
Wiolka5_7 14:58, 12 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)

Wiola ma chyba tylko memory. Wkleję u siebie znalezioną fotkę

Zgadza się
achimee 16:58, 12 sie 2021

Ok Dzięki. Memory znam, bo mam. Teraz zastanawiam się między Rosi a Balleriną i szukam realnych zdjęć z ogrodów. Niestety fotki te rzeczywiste często mijają się z tymi że szkółek, albo często sprzedawcy mają zbyt mało zdjęć.