Joann
20:51, 22 lut 2021

Witam wszystkich ogrodników i ogrodniczki. Postanowiłam założyć wątek, bo liczę na Waszą pomoc. Chciałabym odczarować miejsce, w którym mieszkam od przeszło dwóch lat. Nie lubię mojej działki, jest długa, wąska, brzydka, a dom jest w zabudowie szeregowej, co utrudnia mi wszystko. I mam kury. A właściwie mąż ma. No, a mi się marzy, żeby było nowocześnie...
Zacznę od razu. Chodzi o taras. Zrobiliśmy go w zeszłym roku, wtedy jeszcze nie wiedziałam o Ogrodowisku
i posadziłam już pierwsze rośliny. W murowanej donicy o szerokości 40cm (mierzonej od wewnątrz) rosną trzy śliwy Nigra szczepione na pniu w odległości 1m od siebie. Chciałam, aby korony zazębiały się i zasłaniały mi balkon sąsiada. I teraz nie wiem, czy ich system korzeniowy nie ucierpi. Donica jest bez dna. Pytałam o to w innym wątku, odradzono mi, ale chciałam jeszcze zaczerpnąć opinii szerszego grona, a uparłam się trochę na nie. Uparłam się na drzewa szczepione. Co myślicie? Może dwie po bokach zostawić, a przesadzić tylko tę w środku?
ps już wiem, że te trawy przy tarasie są do przesadzenia.
Zacznę od razu. Chodzi o taras. Zrobiliśmy go w zeszłym roku, wtedy jeszcze nie wiedziałam o Ogrodowisku

ps już wiem, że te trawy przy tarasie są do przesadzenia.