Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Pokaż wątki Pokaż posty

Mirkowy ogród (początki)

Anabell 13:34, 21 sty 2015

To ja dziś przyniosłam nasionka z altanki tam były wyniesione w zimne miejsce i wezmę się dziś do młocki

Ożanka kaukaska powinna zakwitnąć mi w tym roku jak przeżyje zimę.
w ubiegłym roku siałam to w końcu jesieni był jeden kłosik kolor piękny

Wcale nie zwracam uwagi czy pasują mi kwiaty do stylu
Sadzę co zdobędę, a potem decyzja czy mi się podoba.
Mirka 16:44, 21 sty 2015

Tess napisał(a)
A parapetów wystraczy?
Właśnie nie wystarczy dlatego będzie inspekt.
Mirka 16:48, 21 sty 2015

Anabell napisał(a)
To ja dziś przyniosłam nasionka z altanki tam były wyniesione w zimne miejsce i wezmę się dziś do młocki

Ożanka kaukaska powinna zakwitnąć mi w tym roku jak przeżyje zimę.
w ubiegłym roku siałam to w końcu jesieni był jeden kłosik kolor piękny

Wcale nie zwracam uwagi czy pasują mi kwiaty do stylu
Sadzę co zdobędę, a potem decyzja czy mi się podoba.
Haniu to dokładnie tak jak ja samo przesadzanie jest fajoskie i to latanie tak jak Tess pisze gdzie upchnąć Pozdrawiam
Milka 17:28, 22 sty 2015

Moje patyki z róż w pąkach ciekawa jestem, jak u ciebie? o nowych planach poczytałam, będzie jeszcze większe rozmnażanie, cmokam
kitek81 21:37, 22 sty 2015

ja muszę na wiosnę przygotować sobie już to miejsce na "żłobek" będzie idealne miejsce na ukorzenianie!
wiesz, że nic nie przeniosłam do domu, wszystko w donicach zostało na zewnątrz-zobaczymy co z tego przeżyło?
ale mam to okryte kocem i folią, mrozów też trzaskających nie było!
makkasia 13:49, 23 sty 2015

No i nie zawiodłam się przeczytałam, o ukorzenianiu ja zaczynam siać w połowie lutego a Horti ukorzeniałam w doniczkach przyjęło się 50%
Wszystkiego dobrego w Nowych Roku
Anabell 19:34, 23 sty 2015

Mirko - ja stipy nie zbierałam, liczyłam na rozsianie w ogrodzie i wiosną przesadzę do paletek potem posadzę na miejsce stałe

Dziś w Obi kupiłam nasionka stipy mocnej i wzięłam dla Ciebie to wyślę razem w paczce z innymi nasionkami.

jedną torebkę mam z ubiegłego roku zajrzałam wczoraj a to tyci nasionek i pomyślałabyś ze tak skąpo oddzieliłam.
Wczoraj siedziałam w int. Świat Kwiatów szperałam co jeszcze dokupić. też będę zamawiała.
Ścięłam baldachy Heliotropu i nic nie lecą nasionka, one są b. maleńkie, to tez wolę kupić nowe.
Szukam onętek czekoladowy, jeszcze nie znalazłam go.
Mirka 12:16, 25 sty 2015

Milka napisał(a)
Moje patyki z róż w pąkach ciekawa jestem, jak u ciebie? o nowych planach poczytałam, będzie jeszcze większe rozmnażanie, cmokam
Irenko plany są zobaczymy co z nich uda się zrobić Moje róże zimują w piwnicy na razie patyki są zielone ale czy ruszą wiosną to się okaże też cmokam niedzielnie;d
Mirka 12:17, 25 sty 2015

kitek81 napisał(a)
ja muszę na wiosnę przygotować sobie już to miejsce na "żłobek" będzie idealne miejsce na ukorzenianie!
wiesz, że nic nie przeniosłam do domu, wszystko w donicach zostało na zewnątrz-zobaczymy co z tego przeżyło?
ale mam to okryte kocem i folią, mrozów też trzaskających nie było!
Kasiu będę kibicować
Mirka 12:21, 25 sty 2015

Anabell napisał(a)
Mirko - ja stipy nie zbierałam, liczyłam na rozsianie w ogrodzie i wiosną przesadzę do paletek potem posadzę na miejsce stałe

Dziś w Obi kupiłam nasionka stipy mocnej i wzięłam dla Ciebie to wyślę razem w paczce z innymi nasionkami.

jedną torebkę mam z ubiegłego roku zajrzałam wczoraj a to tyci nasionek i pomyślałabyś ze tak skąpo oddzieliłam.
Wczoraj siedziałam w int. Świat Kwiatów szperałam co jeszcze dokupić. też będę zamawiała.
Ścięłam baldachy Heliotropu i nic nie lecą nasionka, one są b. maleńkie, to tez wolę kupić nowe.
Szukam onętek czekoladowy, jeszcze nie znalazłam go.
Haniu dzięki że wzięłaś dla minie nasionka .W zeszłym roku dostałam sadzonki od Joasi ale nie zdążyły zakwitnąć byłam wczoraj na działce i jak nie będzie dużych mrozów to przetrwają mam nadzieję