Obok głazów daj mołorząb odm. Pendula, albo inne zwisające drzewo, o interesującym pokroju, a "placek" wypełnij pachysandrą.
W rabatach same roślin są ok, ale wydaje mi się że za dużo gatunków. Niby jak patrzę na schemat to dobrze, ale ogólnie to wiele. Przeanalizowała teraz i jest ok, ja tylko nie sadzę jałowców bo chorują i brzydko wyglądają już po krótkim czasie.
4 - kosodrzewiny będą za duże na brzegu rabaty (urosną aż się zdziwisz ile) zamień na świerczka karłowego kulkowego
9 - pod śliwą Nigra 3 derenie, a runianka ile zaplanowałaś ? Moża tu nie dawać runianki, bo z niej całe połacie się robi.
1. Zamiast śliwy wiśnowej inne drzewo purpurowe np. buk, albo klon Royal Red.
2. Albo więcej dereni, albo hortensje Limelight, raczej obstawiam to drugie, pieknie pod czrewonym drzewem wyglądają, zwłaszcza że są w innym miejscy derenie
5-6. dałabym jednakowe trawy, miskanty np. Variegatus - biały
19. nad jodłą koreańską bym się mocno zastanowiła, dałabym świerk serbski, będziesz mi dziękować
A 2 drzewa 9 i 16 tak blisko siebie bedzie ok? Moze byc Ginkgo biloba 'Mariken'?
kosodrzewine zmieniam, lepiej na Picea mariana 'Nana' czy Picea abies 'Little Gem'?
1. Zamiast śliwy wiśnowej inne drzewo purpurowe np. buk, albo klon Royal Red.
2. Albo więcej dereni, albo hortensje Limelight, raczej obstawiam to drugie, pieknie pod czrewonym drzewem wyglądają, zwłaszcza że są w innym miejscy derenie
5-6. dałabym jednakowe trawy, miskanty np. Variegatus - biały
19. nad jodłą koreańską bym się mocno zastanowiła, dałabym świerk serbski, będziesz mi dziękować
Czyli lepiej 2 klony? bo 8 to tez bordowy klon
Variegatus jest ladniejszy od Zebrinusa?
Zapomnialam napisac, ze te kropki przy ogrodzeniu na froncie to Smaragdy
Ja po prostu uwielbiam buki, więc doradzam to co ładne Ale klony też mogą być.
Variegatus dużo ładniejszy od Zebrinusa.