iwona123
23:04, 14 cze 2015

Witam serdecznie. Od 4 lat mam dom z ogrodem. Na początku byłam tak zajęta urządzaniem domu, że sam posiadanaia podwórka już mi wystarczył. Od jakiegoś czasu marzę o pięknym ogrodzie. Okazało się niestety, że nie mam zupełnie do tego talentu. Ostatnio kupiłam piękne roślinki. Przebiegłam z nimi po całym ogrodzie, popłakałam sobie i postanowiłam napisać. Najpierw chciałabym zagospodarować teren pod sosnami. Jest to miejsce, które jest dobrze widoczne z tarasu i jeśli tylko uda mi się na nim siąść, zaraz psuje mi się humor. Na pierwszym planie widzę tam stary cis i stary jałowiec plus róznej maści tujki niepasujące do siebie nawzajem. Chciałabym żeby roślinność była piętrowa, a nie szpaler tujek jak na cmentarzu. Nie mam pojęcia co mogłoby tam pasować. Kupiłam piękne świerczki, które miały zasłaniać dół od cisu i jałowca i małe bylinki, moim zdaniem jest tego stanowczo za mało. Nie chciałam już sama nic dokupować, bo po ostatnich zakupach mam cztery pęcherznice, które od miesiąca stoja w doniczkach i nie mogę im znaleźc miejsca. Bardzo licze na pomoc z Państwa strony i sama nic juz nie kupuję.