JoannaDe
13:18, 25 lut 2016

Witam wszystkich.
Od prawie dwóch lat przeglądam forumowe ogrody wzdychając do pięknych realizacji. Jak już pisałam w powitalni, od kilku miesięcy jestem posiadaczka domu z niewielkim ogródkiem. Nadejszla
wiec wiekopomna chwila i ja postanowiłam założyć swój watek aby z Wasza pomocą i cennymi radami wyczarować piękny ogród.
Myślę ze szefowa pozna po zdjęciach ogrod. Pozdrawiam przy okazji
. Chciałam mieć profesjonalny projekt jednak ze względów oczywistych będę musiała na razie obejść się ze smakiem. Do tego czasu chciałabym ogarnąć teren, uporządkować rabaty, powyrzucać co do powyrzucania i pomału szykować teren tak aby z następnym rokiem z profesjonalnym projektem w dłoni zacząć docelowe nasadzenia.
Może trochę o samym ogrodzie:
działka niewielka 12 ar położona na wzniesieniu i otoczona z 4 stron polami uprawnymi. Wjazd od strony północno-zachodniej. Ogród założony przez poprzedniego właściciela który miał słabość do rododendronów i hortensji. Praktycznie w każdym zakątku ogrodu jedną z tych roślin można dojrzeć. Ogólnie nasadzenia trochę bez ładu i składu, bez wytyczonych rabat, przerośnięte trawą i chwastami, zaniedbany trawnik i rośliny.
Po prawej stronie od wjazdu na działkę rośnie 7 wielkich lip które w sobotę idą pod topór.
Uff, to tyle tytułem wstępu. Zapraszam
Pozdrawiam
Joanna
Od prawie dwóch lat przeglądam forumowe ogrody wzdychając do pięknych realizacji. Jak już pisałam w powitalni, od kilku miesięcy jestem posiadaczka domu z niewielkim ogródkiem. Nadejszla

Myślę ze szefowa pozna po zdjęciach ogrod. Pozdrawiam przy okazji

Może trochę o samym ogrodzie:
działka niewielka 12 ar położona na wzniesieniu i otoczona z 4 stron polami uprawnymi. Wjazd od strony północno-zachodniej. Ogród założony przez poprzedniego właściciela który miał słabość do rododendronów i hortensji. Praktycznie w każdym zakątku ogrodu jedną z tych roślin można dojrzeć. Ogólnie nasadzenia trochę bez ładu i składu, bez wytyczonych rabat, przerośnięte trawą i chwastami, zaniedbany trawnik i rośliny.
Po prawej stronie od wjazdu na działkę rośnie 7 wielkich lip które w sobotę idą pod topór.
Uff, to tyle tytułem wstępu. Zapraszam
Pozdrawiam
Joanna