Piters
19:11, 27 sty 2017
Witam Wszystkich serdecznie raz jeszcze (tym razem już w moim wątku).
Od chwili, kiedy przywitałem się z Wami (pozwólcie, że będę pisał do Wszystkich na Ty, dobrze?
) minął prawie rok. Przedstawiłem się Wam 13 marca ubiegłego roku w ten oto sposób:
"Dobry wieczór Wszystkim!
Mam na imię Piotrek. Dzisiaj zalogowałem się na Ogrodowisko po raz pierwszy.
Przez jakiś czas obserwowałem ten portal i pomyślełem, że zaloguję się tutaj. Moja przygoda z ogrodnictwem zaczęła się jakieś 12 lat temu (aktualnie mam 24 lata).
Można powiedzieć, że już pół życia "grzebię w ziemi"...
To "grzebanie" zaczęło się od niewinnego opakowania dyni olbrzymiej "Bambino". Zaczynałem od swojego mini warzywnika, jak dobrze pamiętam o powierzchni nie większej niż 4 m2. Później "przechwyciłem" nasz większy warzywnik. Następnie 7 lat temu na wiosnę zapadła decyzja, aby poddać nasz ogród całkowitej metamorfozie. Dzień, w którym została podjęta decyzja o przemianie ogrodu na zawsze zmienił moje życie. Ogród (z tego co pamiętam) powstawał przez cały maj i czerwiec 2009 roku... W tej chwili wydaje mi się, że nie mógłbym żyć bez ogrodu. Oczywiście ogrodnictwo to nie jest całe moje życie (chociaż odgrywa w nim baaardzo ważną rolę - jest odskocznią od obowiązków dnia codziennego).
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Pozdrawiam Panią Danusię, Pana Witka i Wszystkich Forumowiczów.
Życzę nam wszystkim, aby sezon ogrodniczy 2016 był po prostu cudowny!
"
Od tego posta minęło sporo czasu i dłuuugo nosiłem się z zamiarem przedstawienia chociaż części swojego ogrodu. Nadal mam wątpliwości, czy dobrze robię zakładając swój wątek. Patrząc na Wasze przemyślane i wypielęgnowane oazy zieleni chyba zacznę mieć kompleksy...
Żartuję, ale naprawdę nie mam dużo czasu na ogród.
Tak jak powstał 8 lat temu, tak mało się w nim zmieniło. Oprócz dosadzenia dużej ilości różnych bylin, które wprost uwielbiam.
Pierwsze zdjęcia jakie mam są z maja 2013 r.
Następne z czerwca 2014 r.
Od chwili, kiedy przywitałem się z Wami (pozwólcie, że będę pisał do Wszystkich na Ty, dobrze?

"Dobry wieczór Wszystkim!
Mam na imię Piotrek. Dzisiaj zalogowałem się na Ogrodowisko po raz pierwszy.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Pozdrawiam Panią Danusię, Pana Witka i Wszystkich Forumowiczów.

Od tego posta minęło sporo czasu i dłuuugo nosiłem się z zamiarem przedstawienia chociaż części swojego ogrodu. Nadal mam wątpliwości, czy dobrze robię zakładając swój wątek. Patrząc na Wasze przemyślane i wypielęgnowane oazy zieleni chyba zacznę mieć kompleksy...

Tak jak powstał 8 lat temu, tak mało się w nim zmieniło. Oprócz dosadzenia dużej ilości różnych bylin, które wprost uwielbiam.

Pierwsze zdjęcia jakie mam są z maja 2013 r.
Następne z czerwca 2014 r.