Wani
10:34, 22 sie 2017
Witam się nieśmiało w moim ogrodowym wątku. Niewiele mam póki co do pokazania. Moja działka to 14 arów siedliska na wsi, w kształcie trójkąta, co jest dość kłopotliwe. Dom postawiony jest szczytowo do drogi (wymusił to plan zagospodarowania wiejskiego) i dzieli działkę na dwie części. Nie jestem w stanie policzyć ile setek ton ziemi przywieźliśmy żeby wyrównać teren. Ostatnie (mam nadzieję) 40 ton przyjechało w zeszłym tygodniu i wciąż czeka na rozsypanie. Kiedy patrzę na tą działkę wydaje mi się że wygląda to dramatycznie ale osiągnięcie tego stanu kosztowało nas mnóstwo wysiłku i staram się o tym pamiętać
Bosymi stopami biegamy po ogrodzie już trzeci rok. O butach notorycznie zapominam ja i moje dzieci
Tak już chyba zostanie, nawet sąsiedzi się przyzwyczaili. Moja wizja ogrodu bliska jest chyba tym bosym stopom - chciałabym żeby było naturalnie i prosto. Mam już warzywnik, który chociaż nie wygląda imponująco i wymaga jeszcze pracy, zaopatruje nas w warzywa. W przyszłym roku chcę zdecydowanie więcej.
Na kolana rzucają mnie trawiasto-bylinowe ogrody i chociaż nie mam jeszcze sprecyzowanej wizji to wyznaczyłam wczoraj teren pod pierwszą taką rabatę. Trwa to długo bo zarośnięty teren odchwaszczam ręcznie przy okazji starając się go równać.
W planach na ten rok mam : dokończenie wyrównywania terenu i ścieżki wokół domu, posadzenie grabowego żywopłotu i drzewek owocowych oraz zrobienie ogrodzenia od frontu. Ostatni punkt dzielnie realizuje mój mąż
Pozdrawiam serdecznie, dziękuję że zajrzeliście. Wieczorem dopracuję profil i z lekkim poczuciem wstydu dodam pierwsze zdjęcia

Bosymi stopami biegamy po ogrodzie już trzeci rok. O butach notorycznie zapominam ja i moje dzieci

Na kolana rzucają mnie trawiasto-bylinowe ogrody i chociaż nie mam jeszcze sprecyzowanej wizji to wyznaczyłam wczoraj teren pod pierwszą taką rabatę. Trwa to długo bo zarośnięty teren odchwaszczam ręcznie przy okazji starając się go równać.
W planach na ten rok mam : dokończenie wyrównywania terenu i ścieżki wokół domu, posadzenie grabowego żywopłotu i drzewek owocowych oraz zrobienie ogrodzenia od frontu. Ostatni punkt dzielnie realizuje mój mąż

Pozdrawiam serdecznie, dziękuję że zajrzeliście. Wieczorem dopracuję profil i z lekkim poczuciem wstydu dodam pierwsze zdjęcia