ja w zeszłym roku tawułkę wsadziłam w ziemię i czekam na efekt. Sądze że będzie ok bo 2 lata temu z kolei ukorzenił mi sie petyczek który wsadziłam od tak nichlujnie.
Ja zimą wsadziłam patyczek tawuły ,jako podpórkę pod fuksję....i ukorzenił się,ma listki,Jak bardziej się ociepli wysadzę na rabatę.
hehe, dlaczego to co wsadzane ot tak sobie rośnie, a to nad czym chychamy i dmuchamy ...nie zawsze....?
a co do trawuł, to one chyba łatwe są, a więc i łatwo się ukorzeniają (chyba)
Ją mam już dwa rodzaje pecherznicy i derenie z listami na parapecie.
dziś wsadzilam tawulke zobaczymy.
W tym roku to już zrobię inaczej rok temu wszystko mi zmarło w maju po tym śniegu.
Teraz wszystko jest w osobnych doniczkach i do ziemi pójdzie w połowie maja .
Dobrze robicie. Rozmnażanie we własnym zakresie jest jedynym sposobem na bezpłatne pozyskanie roślin. U mojej mamy prawie wszystkie żywopłoty z bukszpanów mama rozmnażała w namiocie.
Wiesz Danusiu tak sobie myślałam że owszem oszczędza się ale mnie to wciagnely chyba czuje satysfakcję że to moja roslinka.
Coś mi jedne listki brazowieja albo slonko popazylo albo giną
Dzięki artykułom o hortensjach zakochałam się bezgranicznie w limelight na pniu i takową zamierzam zakupić. Chcę żeby była centralnym punktem na mojej rabacie, ale pomóżcie proszę w doborze towarzystwa dla niej. Z czym będzie się ładnie komponować? Wyczytałam że trawy ozdobne, ale jakie konkretnie? Co jeszcze? Będę wdzięczna za podpowiedź