Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z lustrem

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród z lustrem

kaisog1 15:28, 13 cze 2012

Bo trza było wziąć Was
Gardenarium 16:20, 13 cze 2012

Dobre

Odmian wrzośców i wrzosów nie jestem w stanie podać, bo dobierałam kolorami, za to w ogrodzie bez trawnika zapisałam wszystkie.

Dobry zestaw to jest taki żeby pola położone obok siebie miały różną kolorystykę, zarówno kwiatów jak i "igiełek".

Erica carnea 'Golden Nathalie' lub 'Golden Starlet', Erica darleyensis. 'Kramer's Rote', biały Erica carnea 'Ice Princess', Erica carnea 'Wintersonne'

do tego odmienne w kolorze wrzosy: 'Allegro', 'Dark Star', 'Sandy', 'Bonita', 'Con Brio', 'Gold Haze'

Niebieski kolor da Andromeda.

Instagram Ogrodowiska
Monia_B 20:57, 27 cze 2012

piękna ta rabata

proszę napisz mi cóż to za rośliny

kaisog1 20:59, 27 cze 2012

Zołte to Ilex cerenata Golden Gem, czarna trawa to konwalnik no i cisy.
Ewa 21:02, 27 cze 2012

Już Gosia podpowiedziała, a ja dodam,że to żółte to inaczej ostrokrzew karbowaniasty
Widzę Moniko, że znalazłaś wątek
Monia_B 21:18, 27 cze 2012

no dzięki dziewczyny
szukam i szukam
i coś tworze

a powiedzcie mi czy w tym programie garden puzzle nie ma róż??!!
przed tarasem bym chciała taką rabate z różami
kwiatholandii 14:48, 05 lip 2012

Danusiu, czy tw deski na taras były wczesniej czyms impregnowane. Mój tata kupił takie,ale sa surowe.chcemy zamówić ten olej który był tutaj użyty,ale nie wiemy czym najlepiej impregnowac.
Gardenarium 08:32, 14 lip 2012

Deski kupuje się surowe, a potem impregnuje się olejem z drewna egzotycznego OSMO czy Beckers. Osmo jest lepszy.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 00:05, 19 lip 2012

Rozpoczęliśmy dosadzanie i źródełko w tym ogrodzie. Będzie dalszy ciąg serialu Wykopaliśmy dziurę na źródełko i zabetonowaliśmy żeby je poziomo postawić.

Kopiemy jeszcze drenaż w narożniku i przebijamy się z nim przez podmurówkę.

No i przyjechały rzeźby, postaci z brązu - dwie : kobieta i mężczyzna

Instagram Ogrodowiska
Enya73 09:23, 19 lip 2012

Przejrzałam krok po kroku tę realizację. Wspaniała praca od samego początku do końca. Jestem pod ogromnym wrażeniem Państwa profesjonalizmu. Jesteście Państwo naprawdę wyjątkowi pod tym względem. Widzę chociażby różnice pomiędzy tym, jak Państwo przeprowadzacie przygotowanie podłoża pod trawnik, jakim sprzętem dysponujecie, a jak to robiła u mnie firma, która też miała się za profesjonalną. Jakbym nie wzięła urlopu i nie stała nad nimi cały czas, to mogłabym się pożegnać z ładnym trawnikiem. Zresztą to samo było z innymi firmami od bruków i kanalizacji deszczowej, itd.. Ja w swoim ogrodzie przeszłam długą i trudną drogę, bo mój teren był naprawdę mega trudny. Jakby to podsumować, to miałam wycięte 2 lata z życiorysu, bo cała nasza aktywność była skupiona na ogrodzie. Jak patrzę na to, jak doskonale radzicie sobie Państwo z projektem o takim rozmachu, to żałuję, że nie zwróciłam się do Państwa na początku naszej drogi. Zaoszczędzilibyśmy sobie mnóstwa czasu i pieniędzy, które straciliśmy przez brak doświadczenia.
Chapeau bas Pani Danusiu!
Pozdrawiam serdecznie