Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

Pokaż wątki Pokaż posty

April podbija las...

Magara 23:24, 08 kwi 2024

Ja tylko się wpisuję, że zaglądam
Komentować obrazków nie będę Ileż można się zachwycać
Bardzo żałuję, że kupiłam działkę nie mając pojęcia, że mnie najdzie na sadzenie czegokolwiek i nie mając pojęcia o sadzeniu czegokolwiek
Czasu jednak nie cofnę
April 07:04, 09 kwi 2024

Judith napisał(a)
April, jak Ty zapodasz serię fot, to klękajcie narody! No czad!

Zdecydowanie przesada. Jeszcze wiało jak diabli, niemal nie dało się ostrego zdjęcia zrobić. Jutro mam zdalną to może znajdę parę minut na porządne fotki. Ale takiego kwietnia to ja jeszcze w ogrodzie nie miałam
April 07:06, 09 kwi 2024

mrokasia napisał(a)

W punkt!

Kasiu, ty robisz piękne fotki, więc nad moimi spuśćmy zasłonę milczenia. Obiecuję poprawę ale potem lecę jak burza, pstrykając w pośpiechu, żeby tylko zachować te chwile.
Gosialuk 07:06, 09 kwi 2024

Dzięki April za podpowiedź w sprawie siewek Brachytrycha. Chyba to one. W każdym razie zostawiam.
April 07:06, 09 kwi 2024

Juzia napisał(a)

Klęczę

Skarbie wstań, kolanka przeziębisz, ziemia jeszcze nie nagrzana
April 07:10, 09 kwi 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Piękne te brunety. Czy te które otrzymałam od ciebie to te same. Bo u mnie są zielone liście te są jakby posrebrzane.
Już myslsłam w zeszłym roku, że wyginęły tej wiosny dosyć dobrze wyszły. U mnie rosną w szerz bliżej ziemi coś tam kwitnie. Może się zabiorą w tym roku czekam bo są ładne.
A co to za dzidy rosną obok bruner.

Podoba mi się ta leśna ściółka to są igły i liście?

Elu, ja ci chyba dałam siewki brunnery alexander's great i Jacob van Beem. Takie wtedy miałam. Te dokupiłam później, nie pamiętam co tu mam ale chyba Silver Heart. Mam wiele odmian i wszystkie uwielbiam.
Te dzidy to kokoryczka Super teraz wyglądają.
April 07:14, 09 kwi 2024

UrsaMaior napisał(a)

A jak one przyrastają? Moja tak mała, że chyba prędzej dokupię niż doczekam mięska...

Trochę wolniej od niebieskich niestety. Ale nie jest tragicznie. Więc może twoja ma złe miejsce, trzeba przesadzić.
April 07:17, 09 kwi 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kolejny ogród w którym epimedium już kwitnie, a u mnie nawet liści jeszcze nie puściły...

Sylwia, epimedium chyba woli przepuszczalne podłoże. Może więcej czasu potrzebuje żeby przebić się przez twoją glinę? Za to inne rośliny masz szybsze No musi być jakaś sprawiedliwość
April 07:21, 09 kwi 2024

Makao napisał(a)
Czyli szał truskawkowy trwa
Zadżebiście.
Potem będziemy wymieniać się opiniami smakowymi

Zrobiłaś dziury w kastach na dnie czy z boku?
Jak powiedziałam swojemu eMowi że potrzebuję dodatkowych dziur z boku to się śmiał że sito zrobię

No Ania, nie będę wytykać palcami bo nie mam takiej emotki, ale to twoja wina
Truskawki zakupiłam pod twoim wpływem. Kupiłam San Andreas, Albion i dostałam dwie Christine.
U mnie dziury z boku, jakieś 5 cm nad gruntem, żeby nie tracić całej wody i żeby nie wymywało ziemi.
Jak masz dziury w dnie, to już po ptakach, z boku nie potrzebujesz bo i tak grawitacja zrobi swoje
April 07:22, 09 kwi 2024

Agatorek napisał(a)

Dziś u mnie, wg Twojego planu , było w cieniu 27 stopni. Pierwszy raz w tym roku wystawiłam gołe nogi na dwór

Fotki z lasu śliczne ❤️

He, he, ja całą zimę chodzę z gołymi nogami 27 to teraz dla mnie za dużo. A basenu jak nie było tak nie ma. Czyli sosny mają się dobrze