Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy

Pokaż wątki Pokaż posty

Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy

Gardenarium 22:52, 06 sie 2012

kubi2000 napisał(a)

A to zdjęcia rabaty:

Potrzebujesz tutaj kilku trzmielin na pniu Emerald'n Gold

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 22:56, 06 sie 2012

Witaj uwarzaj z ta różnorodnoscia zebys nie zrobiła co ja
kubi2000 13:50, 07 sie 2012

Witajcie w ten dziwny dzień U mnie pada deszcz, za chwilę wychodzi słońce i znowu pada A do tego wiatr, dość mocny. Nawet nie zdążyłam dzisiaj obchodu zrobić. Odwiedziałam kilka ogrodów, m.in. Kondzia - bądź dzielny!!
U Kondzia właśnie napisalam, ż ew tym roku kończę zakup roślin i robienie jako tako rabat. W zamiarze mam natomiast kupienie kilku drzewek agrestu, porzeczek. U jeden z Was (przezpraszam ale nie pamiętam u której) widziałam czeresnie koło podjazdu, pięknie to wygląda. I to dało mi do myślenia. Mam drogę dojazdową ok 60 m długa i na 6 m szeroka. Z jednej strony chodniczek do bramki będzie, po środku dojad, a po drugiej coś należałoby wsadzić. Od jednego sąsiada chcemy się oslonić a drugi ma żywotniki z tej strony więc nie zalezy mi jakoś szczególnie żeby się od niego odgrodzić. Od słupa zaczyna się ten drugi sąsiad dlatego mamy posadzone tuje. Może tam wsadziłabym te drzewka owocowe?????????????????

Czy może jakieś drzewka ozdobne, a z tymi owocowymi gdzies indziej wpaść??? Muszę mieć owoce, bo mój straszy syn juz teraz chodzi na pachtę do sąsiadów, teściów, a za chwilę ten młodszy też będzie chciał, a i ja z mężem lubimy podjeść Zresztą jedno jabłko mi urosło Oto dowód:

kubi2000 08:16, 08 sie 2012

hej, hej
Miałam wczoraj zrobić żemy z malin. Niestety kiedy pojechałam do pani ogrodniczki, powiedziała że ma tylko 4 kubełki. Więcej nie zebrała, bo deszcz wygonił ją z krzaczków.
No nie! - pomyślałam sobie. Napalona jechałam z wielką michą, a tu taka brzydka niespodzianka
Ale z drugiej strony może to i dobrze, bo nie miała ich tanich. 10 zł za kilogram - nie wiem, może to standardowa cena, ale wg mnie trochę przesada.
Jednak nie zrazi mnie to do przetworów
Będę miała trochę aronii z własnego krzaczka, więc dżem też będzie. A no i śliwki w tym roku zamierzam wziąć w obroty, hehh

A tak z innej beczki, czy można teraz przesadzać wrzosy??????
kubi2000 13:34, 08 sie 2012

Zamiast wrzosami zajęłam się chwastami. I na dobre to wyszło. Już spory kawałek wypieliłam, teraz trzeba przewidłować i zasiac trawę.
Ale nie uwierzycie jaka górę chwastów ułożyłam. Potem zrobie zdjęcie i Wam pokażę. Mam nadzieję, że będziecie ze mnie dumni
siaaska 14:00, 08 sie 2012

U siebie też wynoszę wielkie góry chwastów... Mam nadzieję że kiedyś się to skończy... i z roku na rok będzie ich coraz mniej...

Zerknij na priva... Przesłałam Ci wiadomość
Welka 14:07, 08 sie 2012

kubi2000 napisał(a)
Zamiast wrzosami zajęłam się chwastami. I na dobre to wyszło. Już spory kawałek wypieliłam, teraz trzeba przewidłować i zasiac trawę.
Ale nie uwierzycie jaka górę chwastów ułożyłam. Potem zrobie zdjęcie i Wam pokażę. Mam nadzieję, że będziecie ze mnie dumni

Na mnie chwasty czekają w warzywniaku, ale leje i sobie podrosną do jutra
kubi2000 14:16, 08 sie 2012

dziewczyny nie wiem czy taką górę widziałyście, poważnie
Janet 22:40, 08 sie 2012

kubi2000 napisał(a)
dziewczyny nie wiem czy taką górę widziałyście, poważnie

Hej, no i gdzie ta fotka?
kubi2000 07:58, 09 sie 2012

A no już wklejam. Fotka zrobiona dzisiaj i nie robi już takiego wrażenia jak wczoraj. Od wilgoci i deszczu górka zmniejszyła się o połowę :/
Ale to nie zmienia faktu, że pewnie jeszcze z 5 takich górek będę miała. Dostałam powera i zamierzam go wykorzystać
Na razie w odchwaszczonych miejscach bedzie zasiana trawa, bo już nie mam zamiaru bawić się z chwastami. Muszę tylko M zmusiać do sprzątnięcia betoniarek, ale to dopiero po skończeniu ogrodzenia.
Ta górka sięgała aż do połowy wideł!!!