Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Pokaż wątki Pokaż posty

Działka wkoło Lubczyka :)

yolka 09:15, 24 sie 2014

Może kilka wysokich elementów, żeby troche ciania dla roślin było, bo wiekszość nie lubi pełnego słońca. Ja mam z tym problem
kitek81 16:24, 24 sie 2014

naprzeciwko tarasu chcę dać taką rabatę jaką ma Ana-art tą z Vanilkami, na pewno przy piaskownicy dam wiąz Pendula, a za świerkiem wiąz Wredei, ale co więcej?
kitek81 16:26, 24 sie 2014

yolka napisał(a)
Może kilka wysokich elementów, żeby troche ciania dla roślin było, bo wiekszość nie lubi pełnego słońca. Ja mam z tym problem

jakieś drzewa z pewnością by się przydały, tylko mój em nie chce wielkich i wysokich! a coś posadzić trzeba, bo latem mamy tam przez cały dzień słońce!
Luckaa 17:06, 24 sie 2014

Jesli masz miejsce to ja bym posadziła świerki srebrne, bardzo je lubie, u siebie planuje zrobić taką ścianke z nich, i od dołu podcinać żeby można było przechodzić pod nimi, albo np rozłozyć hamak
GorAna 22:10, 24 sie 2014

Kasiu,piszesz o wiązie Wredei...on jest trudny, mam go i zastanawiam się, czy się go nie pozbyc...przypala go słonko i żrą jakieś szkodniki....jak nie chcesz dużych drzew w tym miejscu, to można posadzić kalinę, albo perukowce, albo pęcherznice.....nie przejmuj się powolnym powstawaniem ogrodu...cała radość to jego tworzenie
Pozdrawiam serdecznie
kitek81 22:33, 24 sie 2014

Luckaa napisał(a)
Jesli masz miejsce to ja bym posadziła świerki srebrne, bardzo je lubie, u siebie planuje zrobić taką ścianke z nich, i od dołu podcinać żeby można było przechodzić pod nimi, albo np rozłozyć hamak

Świerki są ładne, ale chyba na tą stronę zdecyduję się na Thuje Smaragd, bo mają taką uniwersalną zieleń, że będą tłem do wszystkiego
I nie chcę zabierać miejsca, bo niewiele wtedy tam nam zostanie!
kitek81 22:37, 24 sie 2014

GorAna napisał(a)
Kasiu,piszesz o wiązie Wredei...on jest trudny, mam go i zastanawiam się, czy się go nie pozbyc...przypala go słonko i żrą jakieś szkodniki....jak nie chcesz dużych drzew w tym miejscu, to można posadzić kalinę, albo perukowce, albo pęcherznice.....nie przejmuj się powolnym powstawaniem ogrodu...cała radość to jego tworzenie
Pozdrawiam serdecznie

właśnie wiem, że one często chorują, ale tak mi się podobają! a co można zamiast tego, też z takimi żółtymi liśćmi?
w tym roku już pewnie się nie rozszalejemy roślinowo, ale w przyszłym finansowo będzie lepiej i może ruszymy z kopyta
dziś przejeżdżałam koło ładnego ogrodu, nie jeździmy tamtędy, ale dziś em mnie tam przewiózł i chyba poproszę go, żebyśmy jeszcze kiedyś tam podjechali nadałby się na O.
pozdrawiam :*
kitek81 22:43, 24 sie 2014

kosolka napisał(a)

Hej Kasiu!! Zdolniacho ukorzeniania A myslisz że tu "trzeba pasowac"??

miód na me serce - Twoje słowa Dziękuję, Kochana :*
kitek81 22:45, 24 sie 2014

yolka napisał(a)

Myślę, że pasujesz na 100%, jak liczni pozostali ogrodnicy. Tylko nieliczni mogą sobie kliknąć i zamówić wszystko od projektu po realizację i bieżące utrzymanie. Ja pytam się gdzie jest wtedy radość tworzenia, radość naprawiania, poprawiania, oglądania z każdej strony i znowu poprawiania itd, itd... W jakimś wątku przeczytałam, że budowa domu od zakładania ogrodu różni się zasadniczo - budowę się kiedyś ukończy.. Uszy do góry i do roboty Kaśka

dzięki, już jest lepiej, wzięłam się w garść i do roboty, w piątek ogarniałam warzywniak, w sobotę przerabiała plony, a jak pogoda dopisze jutro sieję poplon ogarnę warzywniak, żeby potem mieć czas na ewentualne nasadzenia może niewiele, ale coś tam się dokupi
buziaki :*
kitek81 22:47, 24 sie 2014

nieszka napisał(a)
Coś jakoś mało zdjęć u Ciebie! A taka piękna różanka Pokaż jak tam trawnik!

różanka, to też taki misz masz kolorów, bo każda róża od innej osoby, a wszystkie to prezenty wszystkie szczerze dane, bo mają sie wyjątkowo dobrze
a trawnik, no cóż idealny nie jest, ale założony własnymi rękami, we wrześniu troszkę go podrasuję zdjęcia zaraz dodam, bo mam na komórce, a teraz piszę z kompa
pozdrawiam :*