Aneczka
11:27, 10 wrz 2013
Witam wszystkich serdecznie. Trafiłam na wasze forum parę tygodni temu i tak mi się u was spodobało, że postanowiłam się zarejestrować i przywitać z Wami. Macie przepiękne ogrody, czym ja niestety nie mogę się pochwalić, ale może z biegiem lat i u mnie będzie jakiś efekt. Jak na razie mam posadzonych tylko troszkę roślinek. Kupuję małe roślinki po jednej sztuce i rozmnażam, gdyż ze względów finansowych muszę się ograniczać do minimum i zdaję sobie sprawę z tego, że zanim skompletuję roślinki do mojego ogródka, to minie sporo czasu, a jakiś chociaż minimalny efekt osiągnę dopiero po wielu latach, gdyż takie maleństwa potrzebują czasu na wyrośnięcie. Ale i tak jestem zadowolona z tego co już mam, bo niby tak niewiele, a już tyle radości daje. Staram się znaleźć czas na moje roślinki, choć jestem mamą trójki małych jeszcze dzieci i pracuję. Ten skromny ogródek daje mi spokój i jest odskocznią od codziennych obowiązków. Pozdrawiam Was serdecznie i proszę owszelkie komentarze i podpowiedzi, gdyż sama mam duże dylematy np czy ten pięciornik nie będzie się gryzł z żółtym berberysem, czy może ten berberys podsadzić bordową zórawką a funkie czerwoną, czy na odwrót itd.
Przedstawiam wam mój pierwszy rhododendron yakushimanum "Percy Wisseman":
Drugi rhododendron Hybride "Nova Zembla":
Posadziłam je przed tujami szmaragd, jednak będę musiała je odsunąć od tuji, bo mają przerwy ok 30 cm, a przecież mają wyrosnąć duże. No ale to mój nagminny błąd, że sadzę wszystko bardzo blisko siebie. Będę musiała teraz wszystko poprawiać
Przedstawiam wam mój pierwszy rhododendron yakushimanum "Percy Wisseman":

Drugi rhododendron Hybride "Nova Zembla":

Posadziłam je przed tujami szmaragd, jednak będę musiała je odsunąć od tuji, bo mają przerwy ok 30 cm, a przecież mają wyrosnąć duże. No ale to mój nagminny błąd, że sadzę wszystko bardzo blisko siebie. Będę musiała teraz wszystko poprawiać