Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród wyrozumiały

Olili 18:56, 07 maj 2015

Ewa - miło było Cię u mnie widzieć

Irenko
- dziękuję ,zapomniałam u Ciebie napisać,że awatarek masz cudny,tak piękny jak Twój ogród.
szemusia 19:30, 07 maj 2015

Noooo, niezły TEN platan
Jaki duży, i juz liście ma
Będziesz miała punkt widokowy na rabacie, bo teraz wzrok zatrzymywał sie na plocie i tujach sąsiadów. Super będzie.

A co tam nakupilaś i gdzie ty byłaś, że gratisy dają?!!! Podejrzewam, że nie w "naszym" CO...
Jakies trawki widzę? A resztę tak szczelinie zakryłaś, że nic nie widzę...
Olili 20:32, 07 maj 2015

Tak Beatka ,dzięki platanowi wzrok nie biegnie już do sąsiadów

Trawek nie kupiłam ,bo powiedzieli mi,że trawki to może w czerwcu
no i kupiłam sobie zawciąg nadmorski (pewnie jego z trawkami pomyliłaś) ,macierzanki u Blabusia - no nie tu gratisów nie dają ..
Hosty,trzmielinę u Pawlaka.

Wiecie dosadzałam przedwczoraj tawuły golden princess,do części,która już tam była i patrzę a jedna doniczka goldmound,dawaj sprawdzać doniczki ale......nie na wszystkich były nazwy i mam nerwa,że mogę mieć pomieszane...bo teraz to nie idzie ich odróżnić. Nawet ta podpisana goldmound wygląda jak golden princess.

Czy ja mogę te tawuły teraz obciąć???
kitek81 22:23, 07 maj 2015

ja swoje tawuły przed wsadzeniem poobcinałam do najniższego piętra bo od góry takie rzadziutkie były i liche i teraz ładne gęste kępki mi rosną więc myślę, że można ciąć
rabatka z platanem super wygląda
zakupki imponujące i fajnie, że dostałaś piękny gratis
LewOgrodowy 22:57, 07 maj 2015

Piękne masz te duże drzewa. A jak się wszystko rozrośnie, to już widzę jak będzie ślicznie. Tuje dadzą, a drzewa będą pięknie kontrastować.
ewalm 00:48, 08 maj 2015

Iza, platan super Naprawdę piękny egzemplarz.
Nie stresuj się tawułami, najwyżej na przyszłą wiosnę coś podmienisz, jak zobaczysz że nierówno rosną. Tawuły to prawie zawsze można przycinać i dają sobie z tym radę. Chociaż wczesną wiosną najlepiej.

Olili 11:07, 08 maj 2015

kitek81 - właśnie tak sobie myślę by tę rzadką ,wiechowatą górę im ściąć .
Zakupki tak,cieszą mnie bardzo tylko kiedy ja je wsadzę ??? bo coś siły mnie opuściły,ale może po jednej, po jednej sztuce i się jakoś uda

LewOgrodowy - te drzewa zmieniają mi całkowicie widok na tamto,bardzo brzydkie dotychczas, miejsce.
Czy to będzie ślicznie ,zgodnie z trendami i ogólnymi wytycznymi ogrodniczkowania nie wiem,ale nawet teraz, nim się rozrośnie, jest dla mnie miłym widokiem .

Ewalm - podoba mi się ten platan ,mam nadzieję ,że się przyjmie
Siedzę przy kompie i co rusz się odwracam by popatrzeć na niego przez okno
Magda70 11:09, 08 maj 2015

Olili napisał(a)
hihihi musze wymazać teraz swoją zasługę

zawołam Cię jak będę mieć fotki mojej kwitnącej wiśni...może postarasz się jeszcze raz
Olili 11:09, 08 maj 2015

LewOgrodowy a jak dziś psina ?
Nasze ogrodowe mają swój wątek, ale wstaw u mnie jej fotkę .
LewOgrodowy 11:20, 08 maj 2015

Psina dobrze, nawet bardzo. Poleżał 2 dni w szpitalu, miał kroplówki wzmacniające, antybiotyk i przeciwbólowe. Miał odbite płuca, odmę i krwiak na połowie ciała z boku. Z tęsknoty nic tam nie jadł, nie pił i nie "podnosił nogi na krzaczek" że się tak wyrażę. Na rtg pęcherz moczowy miał ogromny.
W domu od razu napił się, najadł i załatwił. Ot, magia domu.