Pośpiech, pośpiech i jeszcze raz pieniądze. Ludzie nie mają czasu zastanawiać się nad przyziemnymi sprawami takimi jak fauna ogrodowa. Jak czytam na wstępie wątku, że ogród ma być bezobsługowy, to już dalej mnie taki wątek nie interesuje, bo wiem czego mogę się w nim spodziewać.
W plastikowych ogrodach życie małych zwierząt ograniczone jest niemalże do zera, ale co to kogo obchodzi. Im więcej żwiru, betonu i innych plastikowych przykrywek tym mniej roboty.
Aniu.
Nie jestem ekspertem w dziedzinie ogrodnictwa, tylko zamiłowanym pasjonatem kochającym przyrodę.
Trwa to u mnie już ponad 40 lat i dlatego z dużą przyjemnością dzielę się tutaj własną wiedzą i doświadczeniem z innymi, początkującymi ogrodnikami.
Waldku powoli przeglądam Twój wątek, o dobrze że tu jesteś kopalnia wiedzy, liczę że i mi pomożesz udzielając rad. A i wiele Twoich porad kopiuję i będą stosowane.
Grzegorz.
Przecież po to tu jesteśmy na forum, żeby dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem. Im więcej pięknych i zdrowych ogrodów na ,,Ogrodowisku" tym większa satysfakcja dla nas wszystkich.
Często zaglądam również i do Twojego wątku. Jak będę miał coś mądrego do przekazania, to na pewno się odezwę.
Waldku, dobrze, że jesteś [po przerwie] i można znowu poczytać mądre rzeczy i obejrzeć piękny, klimatyczny ogród
Oczywiście zachwycam się trawami, to moje tegoroczne chciejstwo [ubolewam nad tym, że dopiero teraz], muszę czekać cierpliwie, aż urosną.